Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пробегът на хотелиера Силвия Кьосева по Българското Черноморие стигна до Бургас

| обновено на 15.05.24 в 15:52


Силвия Кьосева, която си постави за цел да пробяга близо 400 километра покрай брега на морето от Дуранкулак до Резово, стигна до Бургас. По обед тя премина през Морската градина в петия етап от пробега.

Инициативата ѝ преминава под надслова 1 SEA ("Едно море"). Популяризирането на Българското Черноморие без делене на северно и южно и възможностите за спортен туризъм са каузата, на която Силвия Кьосева посвещава пробега. Бягам за удоволствие-това беше първоначалната идея, каузата дойде естествено, уточнява собственикът и мениджър на хотел в Слънчев бряг:

"Навсякъде е еднакво красиво! Съпреживявам всичко-комуникирайки с хората, усещаш природата, храната-цялото преживяване Българско Черноморие.  Спокойно е и зелено, очаквах повече нерегламентирани сметища, но не беше така. Доста чисто е. Хората си мислят, че е застроено-не, не е, има си я дивотията. Ако ние искаме дивото, трябва да слезем от колата и да отидем до там пеша или с колело."


Кьосева минава средно по 60 километра на ден. Днес тя трябва да стигне до Дюни, а утре е последният етап от пробега до Резово.

Инициативата е подкрепена от неправителствени организации, туристическия бранш, местните власти и любители бегачи. А на прага на новия туристически сезон, хотелиерът призовава:

"Наслаждавайте се на нашето море! Всичко, което искаме да постигнем, в който и да е сектор, иска здрава работа. Ние продаваме хубава емоция, трябва да сме гостоприемни-обслужването е нещото, което винаги ще върне хората."


Повече чуйте в звуковия файл.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пепи Примова изработва плетени играчки с техниката амигуруми

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 26.05.24 в 17:30

Директорът на Бургаския музей Милен Николов сготви пролетна гозба от Котленско

В кулинарната ни рубрика "Сготвено с любов" в предването "Ева в неделя" днес ще обърнем внимание на зеленолистните зеленчуци, които когато са пресни и прясно набрани съдържат в себе си големи количества желязо. Затова са незаменим помощник на тялото при борба с анемията и пролетната умора. Те съдържат в отлични дози и много други полезни вещества..

публикувано на 26.05.24 в 14:00

Деси Димитрова, "Мисис Бургас 2024" : Нека помогнем да се роди нов живот!

"Мисис Бургас 2024" Десислава Димитрова организира благотворителна кампания „Нов живот“. Тя ще се проведе на 1 юни и ще включва забавления за деца и благотворителни базари на 4 локации. Целта е със събраните средства да бъдат подкрепени семейства с репродуктивни проблеми.  Събитието е организирано от „Мисис Бургас“ в партньорство с Мола в к-с..

публикувано на 26.05.24 в 13:00
Мария Бакалова

Мария Бакалова на фестивала в Кан с рокля, рисувана от българка

Актрисата Мария Бакалова предизвика възхищение при появата си на тазгодишния Международен филмов фестивал в Кан. Българката присъства лично на премиерата на най-новия филм с нейно участие "Стажантът", определен от западните медии като едно от най-очакваните събития на фестивала и включен в състезателната програма на форума. Бакалова..

публикувано на 22.05.24 в 10:57

Кино фестивал в Бургас дава шанс на младежите да бъдат жури

За девета поредна година Международен филмов фестивал Бургас /   Burgas  Internationa l Film Festival  ще даде уникалната възможност на младежите, изкушени от седмото изкуство, не само да се насладят на селектираната програма, а реално да участват в оценяването на филмовите продукции, като част от Младежко жури...

публикувано на 21.05.24 в 13:02

В Созопол идва комисия от МК след находките на терена за новата автогара

Приключва първият етап от разкопките на мястото, където ще бъде построена новата автогара в Созопол. Археолозите слязоха на повече от 6 метра дълбочина и ровът трябва да се укрепи, преди да продължат надолу. Директорът на археологическия музей в Созопол и един от ръководителите на разкопките Димитър Недев обобщи откритото до момента. Разкрит е..

публикувано на 20.05.24 в 15:38

Центърът по подводна археология продължава с проучванията на пристанището на Созопол

Център за подводна археология започна новият археологически сезон в акваторията на о. Св. Св. Кирик и Юлита, Созопол. Проучванията там се провеждат за трета година, защото  пристанището там е многослоен археологически обект с материали от историческите периоди и залети от морето праисторически селища от ранна бронзова и късно халколитна епохи. Мястото..

публикувано на 20.05.24 в 13:19