Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организират шествие на бургаските абитуриенти

Снимката е илюстративна
Снимка: Ани Петрова

Организират шествие на бургаските абитуриенти, съобщи кметът Димитър Николов в социалните мрежи.

Тази година ще бъдат изпратени 2200 абитуриенти. Парадът на зрелостниците ще е на 23 май в 19.00 часа и ще бъде предвождан от представителния Бургаски духов оркестър.

С шествието ще се даде възможност на младите хора и техните семейства също да участват в общоградските чествания за 24 май, които те пропускат, заради абитуриентските балове в същия ден.

Зрелостниците ще преминат от ул. „Александровска“ през ул. „Богориди“ до Културен център „Морско казино“, където ще участват в обща снимка, която ще запечата завинаги тържествения момент.

Изненадите за зрелостниците ще продължат с приветствие към тях, развяно във въздуха от парапланеристи. Веднага след това символът на Бургас – Моста, ще бъде осветен в тяхна чест, а празнична заря от лодки в морето край него, ще озари небето над Морската градина.
По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пете Желева /първата с диплома от ляво/

Петя Желева: Уча учениците си на доброта и критично мислене

"Уча моите ученици на доброта, защото без нея и най-големите им успехи  ще бъдат поредно постижение на технологичния свят", това заяви Петя Желева, която стана учител на годината, след номинация от Бургас. Преподавателят по информационни технологии от Професионалната техническа гимназия в морския град бе отличена в традиционния..

публикувано на 24.05.24 в 16:56

„Щастлива класна стая-отвътре и отвън“ в ОУ „Георги Бенковски“ в Бургас

Приключи вторият проект на ОУ „Георги Бенковски“ по програма Еразъм +. Той се нарича „Щастлива класна стая-отвътре и отвън“. Като част от него шестима учители от учебното заведение взеха участие в структуриран курс в Барселона, Испания. Темата беше „Щастлив урок-ценни съвети за създаване на щастлива класна стая “. Курсът бе организиран от..

публикувано на 24.05.24 в 10:25

Красимира Гаврилова мотивира учениците си да обичат природата

Учениците от ОУ„Христо Ботев“ в бургаския квартал Долно Езерово съчетават еднакво добре извънкласните занимания и учебния процес. Могат да използват всяко едно зелено пространство на територията на учебното заведение. От тази пролет имат и оранжерия, която е изградена по проект „Да дарим възможност“, на Ротаракт клуб Бургас. Самите ученици..

публикувано на 24.05.24 в 09:30

Проф.Галя Христозова: Книгата е най-добрият учител, съветник и приятел

Езикът, който се употребява в публичното пространство от политици, журналисти е много важен и трябва да бъде прецизиран. Наблюдението ми показва, че журналистите проявяват по-голямо уважение към езика. В такъв празничен ден като днешния искам да отправя послание - четете! Може, който знае, защото колкото повече знаеш, толкова повече можеш да се..

публикувано на 24.05.24 в 09:00

На официална церемония в Сливен връчват наградата „Аргира Жечкова"

Росица Делчева – учител по биология и здравно образование в Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов" Сливен е тазгодишния носител на престижната награда на общината „Аргира Жечкова".  Наградата се връчва традиционно в навечерието на 24 май и се дава на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската..

публикувано на 23.05.24 в 18:14

Над 300 абсолвенти от БСУ получиха тържествено своите дипломи

Над 300 абсолвенти на Бургаския свободен университет получиха своите дипломи на официална церемония в атриума на висшето училище. Завършилите студенти са от 14 бакалавърски специалности и 28 магистърски програми. Сред тях бяха и сестрите Тереза и Сияна Трифонова, които вече имат придобита специалност „Психология“.   „Ще опитаме да се..

публикувано на 23.05.24 в 12:53

Директори и учители от Бургас ще бъдат удостоени с наградата "Неофит Рилски"

На тържествена церемония началникът на Регионалното управление на образованието – Бургас Петя Петрова ще удостои четирима директори, двама заместник-директори и десет учители от област Бургас с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Събитието ще се състои днес от 16.00 часа в сградата на РУО – Бургас. Признание..

публикувано на 23.05.24 в 07:30