Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДГ "Златното ключе" отпразнува 40 години от създаването си (ГАЛЕРИЯ)

| обновено на 16.05.24 в 14:37

С шествие от площада пред общината започна празника на детската градина "Златното ключе", която отбеляза 40 години от създаването си. Под аплодисментите на бургазлии, водени от духов оркестър, деца и педагози преминаха през централната улица "Александровска" до площад "Тройката", където се състоя пищен концерт-спектакъл.


Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, начело с директора Марияна Бойчева. Професор Нейкова отправи и приветствие:

„Вие, учителите в детската градина, първи поемате малката детска ръчичка от топлата майчина ръка. Успокоявате разплаканото личице, дарявате нежност, обич и грижа, вдъхвате спокойствие в родителите. Благодарение на вас децата научават първите си стихчета и песнички, рисуват пъстри рисунки. Детето е като книга, която отваряш непрекъснато и трябва да четеш внимателно, а вие учителите сте призвани да вършите тази нелека задача. Изразявам своето дълбоко уважение към вашата работа, към всеотдайните грижи и професионализма, с който помагате на децата да вървят по-смело, по-уверено към пътя към своето израстване, да различават добро и зло.“


 От името на кмета Димитър Николов поздравителен адрес поднесе и заместник-кметът с ресор "образование" Михаил Ненов. 

"Благодаря, че уважихте нашия празник и, че за вас трудът на учителя е на пиедестал, за всичко, което правите за нашата детска градина", заяви директорът Марияна Бойчева.


В празника се включили певецът Стефан Илчев.

 Колективът на ДГ "Златното  ключе", който се състои от 36 служители, които се грижат за 240 деца, разпределени в осем възрастови групи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Сливен Стефан Радев откри Националната конференция за обучението по физика

Национална тридневна конференция събра в Сливен експерти по физика от цялата страна, учители, преподаватели в университети, научни изследователи и представители на институциите в града. Ежегодното събитие се организира от Съюза на физиците в България (СФБ), Министерството на образованието и науката, фондация „Еврика“, Международната фондация „Св. св...

публикувано на 13.06.24 в 16:41

УАСГ може да разкрие филиал в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов презентира пред ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова и деканите на факултети възможностите, които Бургас предоставя за разкриването на филиал в града.  Той запозна преподавателите с базите за бъдещо обучение на студенти, както и с проекта за..

публикувано на 13.06.24 в 15:29

4 часа и 464 обиколки за водородния автомобил на „Автото”

Професионалната гимназия по транспорт беше домакин на националното състезание за водородно задвижвани автомобили – HorizonHydrogen GP. Надпреварата събра най-добрите училищни отбори от цялата страна, които демонстрираха своите умения и знания в областта на алтернативните видове горива. Отборът на ПГ по транспорт Бургас се представи отлично и..

публикувано на 13.06.24 в 14:56

Социалната градина за възрастни хора с деменция разширява капацитета си

Социалната градина за възрастни хора с деменция „Грижовник“ разширява капацитета си и стартира прием на документи за нови потребители на услугата. Те трябва да  притежават ЕР на ТЕЛК/НЕЛК с диагноза деменция и/или Алцхаймер, р егистрация по постоянен адрес в община Бургас, з апазени навици за самообслужване, запазена двигателна активност...

публикувано на 13.06.24 в 13:07

Филиалът на СУ в Бургас разкрива нова магистърска програма - „Православно богословие“

Богословският факултет на Софийския университет разработи нова магистърска програма за предстоящата 2024-2025 академична година. „Православно богословие“ ще се изучава само във филиал – Бургас. Дисциплините, включени в програмата, минават през всички профили на богословието като наука и водят до познаването на важните и доктринално дефинирани истини в..

публикувано на 13.06.24 в 12:33

Стартира приемът за „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ във филиала на СУ в Бургас

От днес стартира приемът за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ във филиала на Софийския университет в Бургас през 2024 г. Той се осъществява по избор с оценки от държавен зрелостен изпит по музика, български език и литература и английски или с оценки от дипломата за средно образование по музика, информационни технологии и чужд..

публикувано на 13.06.24 в 11:26

Тракийският университет представя в Царево специалностите си

С празничен концерт в Царево Тракийски университет – Стара Загора стартира кампания за представяне на специалностите си и възможностите за изнесено обучение в черноморския град. На 14 юни (петък) от 18:30 ч. на площада пред Община Царево ще бъде даден официален старт на кампанията. Това ще стане с концерт на странджанската фолклорна изпълнителка..

публикувано на 12.06.24 в 12:11