Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заличиха кандидат на народен представител в Сливенска област

Снимка: БТА

Един кандидат за народен представител в Сливенска област е със заличена регистрация по решение на ЦИК, заради условието за уседналост в страната, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия Галя Хачадурян. Така кандидат-депутатите в областта вече са 202.

В момента тече регистрацията на членовете на СИК. 

Общо 291 секции ще работят в Сливенска област в изборния ден. Очаква се да има и една подвижна секция, която да обслужва лечебните заведения.

„Към настоящия момент имаме 181 СИК в Сливен, 62 в Нова Загора, 29 в Котел и 19 в Твърдица.“

Сред кандидатите за членове на секционни избирателни комисии има няколко души над 80 годишна възраст.

„Имаме шест човека на възраст 80 и 83 години, които ще участват в СИК там по места.“

До момента в РИК са взети 60 решения, свързани с безпроблемното протичане на изборния процес. Не са постъпвали жалби за нарушаване на предизборната кампания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ДПС взе мандат в Ямбол

ДПС  взе мандат в Ямбол, въпреки че партията е на седмо място по резултат в избирателния район. Без народен представител в областта остава  „Продължаваме промяната - Демократична България“.  Кметът на бургаското село Трояново, община Камено  - Димитър Николов спечели депутатското място по системата Хейър – Ниймайер при резултат за ДПС – 4,3% за района...

публикувано на 15.06.24 в 13:16

Бургаските депутати в новото Народно събрание

Бургас изпраща 14 депутати в 50-тото Народно събрание, след като Централната избирателна комисия публикува пълния списък на всичките 240 народни избраници. Най-голяма е групата на коалицията „ГЕРБ-СДС“ с четирима от Бургас. Това са Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Василева и Андрей Рунчев. ДПС ще изпрати трима свои депутати - Севим Али, Ешереф..

публикувано на 15.06.24 в 11:42

Избират временен председател на БСП

Националният съвет на БСП ще проведе заседание днес. Решението е на Изпълнителното бюро на социалистите. На него ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на столетницата, след като Корнелия Нинова подаде оставка.  Ще бъде определен и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов председател на партията.  С отворено писмо към..

публикувано на 15.06.24 в 08:33

ЦИК обяви депутатите, избрани за следващото НС (ОБНОВЕНА)

Централната избирателна комисия обяви с решение от снощи депутатите, избрани за следващото Народно събрание. Преди това прие заявленията на кандидатите, избрани в два район. Бойко Борисов ще е депутат от Пловдив, председателите на ДПС - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха съответно Кърджали и Силистра. Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ..

публикувано на 15.06.24 в 07:35

Румен Радев ще обяви в понеделник кога свиква Народното събрание

В понеделник ще обявя кога ще свикам първото заседание на 50-ото Народно събрание, съобщи президентът Румен Радев в Казанлък. "Аз очаквам от изявления да се премине вече към диалог между политическите сили, коментира Радев изявлението на Борисов от днес за експертен кабинет. От тях зависи дали и какво управление ще имаме, чакаме този диалог да..

публикувано на 13.06.24 в 16:13

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ (ВИДЕО)

ГЕРБ ще излъчи преговорен екип за съставянето на кабинет, обяви лидерът на партията Бойко Борисов в първия коментар след вота 2 в 1. От понеделник ще поканят всички партии за разговори. Борисов е категоричен, че правителство може да има само с мандата на ГЕРБ, но без той самия да е премиер: "Единственият шанс да има правителство е всеки да надмогне..

обновено на 13.06.24 в 13:31
Бойко Борисов

Борисов с анализ на изборните резултати: Ще има ли правителство? /НА ЖИВО/

Партия ГЕРБ дава първата си пресконференция след предсрочните парламентарни избори. Лидерът Бойко Борисов прави анализ на резултатите от вота. Очаква седа очертае перспективите за съставяне на правителство още с първия мандат. Преди ден Централната избирателна комисия при решението, с което разпредели мандатите между партиите, които..

публикувано на 13.06.24 в 12:06