Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мери бойс бенд ни казват "Здравей"

Песента поставя началото на нов албум за неразказаните истории на групата

| обновено на 19.05.24 в 20:41



Група "Мери бойс бенд" са ни казвали много неща през годините-с тях сме се смяли, плакали, били сме силни, щастливи, носталгични какво ли не вече почти 30 години, но сега ни казват просто „Здравей“. Така е озаглавен първият сингъл от предстоящия им нов албум. Именно в репетиционната намираме Мери, която споделя:

"Това ни се прищя да кажем. Хареса ни като име, като послание. Всъщност написах текста точно с тази цел-да бъде песен, с която да си откриваме концертите. Излизаме на сцената и запяваме „Здравей“. Текстът е точно такъв-приветстващ хората, които са дошли. И си мислим, и си спомняме всичко с тях, което е било дотук и което предстои. Харесвам много такава идея, надявам се хората да я харесат също и да бъде една песен, която да си обичаме оттук нататък заедно!“

Сингълът „Здравей“ идва точно 6 години след издаването на предишния им албум „Щастливи дни“. 

https://youtu.be/AXH7FTzyyw4?si=CNMSl02rsxv3s3cQ

"Ние сме героите в нашия живот и всичко е любов", се казва в текста, създаден от Мери, а тя добавя:

„Когато човек осъзнае, че животът му принадлежи единствено и само на него-той е движещата сила, мисля, че получава просветление. Важно е всеки от нас да го разбере затова тази поанта я има в текста. Минали сме през какво ли не, вървели сме какви ли не пътища прашни, обаче днес сме тук. Ние сме героите, ние сме хората, които създават света и от нас зависи какво следва оттук нататък след „Здравей“.“

Албумът, който ще бъде посветен на 30-тата годишнина на групата, се очаква излезе през 2025 г.  Това ще е албум за неразказаните истории на групата, истории за приятели, за хората по пътя, издават от групата.  В него като автор на музика и аранжименти се включва Мирослав Мутафчиев.

Отсега "Мери бойс бенд" канят на концерт на Остров Света Анастасия на 15 август. Музикалното събитие, което съвпада с имения ден на Мери, е посветено на 10-годишнината от обявяването на острова за туристическа дестинация. 

Повече чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Победителката в конкурса за млади изпълнители

16-годишната Теодора Велева спечели първото младежко издание на "Бургас и морето"

Теодора Велева спечели първото издание за млади изпълнители в конкурса "Бургас и морето". Във финалната вечер снощи 16-годишната софиянка преодоля конкуренцията на седем индивидуални изпълнители и две групи с двете си изпълнения: кавър на "Завръщане" и авторската си Losing my mind.  Теодора печели 10 хил. лева.  В рамките на тази сума тя ще получи..

публикувано на 28.07.24 в 07:53

Модерно звучене с песни на български и английски в "Бургас и морето" за млади изпълнители

Десет млади изпълнители ще влязат в надпреварата на най-новия формат за българска авторска музика "Бургас и морето". Те ще бъдат оценявани от международно жури, което включва някои от най-големите имена на Италия в музикалната индустрия. Целта ни е да открием поне един артист, който да се хареса на младите, коментира доцент Дарияна Куманова, която..

обновено на 27.07.24 в 09:46

Любовни мелодии ще звучат в експоцентър "Флора"

От 20:00 часа Експозиционен център "Флора“ ще е домакин на поредната вълнуваща камерна проява от лятната програма на Държавна опера – Бургас – след успеха на „Я жду тебя“, Концерт на пианистите на Държавна опера – Бургас и „Summertime”. В концерта "Un amore grande” ще прозвучат прекрасни мелодии, познати и обичани, възпяващи любовта – като стимул,..

публикувано на 27.07.24 в 08:30

Меги Димчева с премиера на "Чудесата в нас" в Бургас

Нов проект, който обединява български песни, йога и медитация представя днес в Бургас популярната телевизионна водеща от предаването „Търси се“ – Меги Димчева. Спектакълът е озаглавен „Чудесата в нас“ и ще бъде представен от 20:30 часа в Експозиционен център ФЛОРА Бургас. Подобно представление се реализира за първи път в България. Той е едно..

публикувано на 26.07.24 в 14:21

Гого Милтиядов и Плевенска филхармония ни канят на "Среща в Бургас"

На „Среща в Бургас“ ни кани  талантливият диригент и композитор Георги Милтиядов. Така е озаглавен концерт-спектакълът, посветен на 25-та годишнина на младия бургазлия. Публиката ще се потопи в море от музика с оркестъра на Плевенска филхармония, ще се докосне до стихове на бургаски поети и картини на бургаски художници. Изкуствата в спортната..

публикувано на 26.07.24 в 14:06

Песента "Булевардът", посветена на бургаския "Богориди"

Песента „Булевардът” в изпълнение на Симеон Славев е сред 10-те финалисти на конкурса „Бургас и морето”. Идеята идва на Румен Руменов, който прави аранжимента по нея, след като прочита стихотворение  на Румен Николов, посветено на един от знаковите бургаски булеварди – „Богориди“. "Когато прочетох това стихотворение ми направи силно..

публикувано на 26.07.24 в 13:56

Тридневен културен фестивал „Пальо Баня фест“ започва днес в село Баня

Тридневен летен културен фестивал „Пальо Баня фест“ започва днес в несебърското село Баня. В програмата са включени кинопрожекции на български филми, концерти, лекции, йога, творчески ателиета, арт базар. Фестивалът е организиран по инициатива на сдружение „Развитие на общността“, чиято  идея е да обедини различни хора, свързани с населеното място..

публикувано на 26.07.24 в 13:29