Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Деспотов превръща стар автобус в сърф кемпер и ще обикаля по Черноморието

Той е закупил и самолет, който ще превърне в алтернативни AirBnb къщички

| обновено на 19.05.24 в 15:48
Веселин и автобусът, който ще се превърне в сърф кемп
Снимка: Личен Архив

Веселин Деспотов е от София. Той е собственик на специализиран парк в Царево, насочен към екстремните спортове, отдиха и почивката. Веселин е сърфист, затова и е решил да трансформира автобус в сърф кемп, с който да обикаля както по Черноморието, така и из Европа, но специфичното е, че ще организира и secret parties /“тайни партита“/. Той разказа за идеята и пред БНР Бургас:

„Лично при мен това е породено, може би защото, когато бях на 18 години, почнах работа в кино центъра и там с една голяма компания, които бяхме основно сърфисти и сноубордисти, просто трябваше да запълваме свободното си време и да изкарваме пари, за да имаме възможност да обикаляме. И започнахме да се занимаваме със строене на декори и инсталации, през годините усвоих ноу-хау как се работи с дърво и желязо. И така първо направихме едни офиси от контейнери, но после решихме, че трябва да търсим вариант за остъклени пространства. Закупих американски автобус от търг на „Кремиковци“, от онези сините, с които едно време извозваха работниците с такива. Идеята е да го префасонираме и да го направим на mobile party stage.“

Какво има предвид Веселин? Ще реконструират автобуса отвътре. Ще бъдат изградени спалня, кухня, хол и удобства. След това ще пътуват по родното Черноморие, ще отсядат за малко и ще се организират тайни партита, чиято локация ще остане неизвестна до последния момент:

„Ние ще пускаме някаква информация за района в нашите социални медии, но ще е примерно с периферия от 5 километра. Ще дадем информация къде горе-долу ще се проведе партито, но не и точната локация. Идеята ни е да го направим по-интересно по този начин. Ще имаме изнесен бар, музика, място за хапване. Ще направя един дървен „декинг“, което ще е като сцена. Може би ще сложим някаква минимална такса, колкото да се опитаме да си избием парите.“

Веселин, заедно с неговия екип и приятели, обмислят пътуване със сърф кемпера и из Европа, като искат да стигнат до Португалия и Мароко.

Друга идея на Веселин е префасонирането на самолет в нещо още по-любопитно. 

Но първо – как се купува самолет?:

„Звучи доста интересно, хората ще си помислят, че съм милионер. Но успях да закупя бракуван самолет, който кацна на българското летище преди два месеца. Сега вече е разрязан на филийки. Ще ползваме само фюзелажите на самолета. Идеята е, че ще направим осем спални помещения, ще има кухня и трапезария. Целта ни е тези спални, направени от алуминият на самолета, да бъдат устойчиви и все пак да могат да са мобилни, за да ги местим на различни локации.“

Веселин споделя, че е едно е да спиш на палатка, но съвсем друго в подобно алтернативно място, което хем не вреди на природата, хем е интересно и любопитно.

Чуйте повече в звуковите файлове:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Диана Фъртунова обича да експериментира в рисуването и кулинарията

Диана Фъртунова   е родена в София, но от години живее в Бургас. Завършила е предучилищна педагогика и  логопедия. . Работила е във редица вестници и като журналист в телевизия СКАТ.  Пише стихове още от ученическите си години. Член на Бургаския филиал на Съюза на свободните писатели в България и на Съюза на българските журналисти.  Издала е..

публикувано на 21.07.24 в 14:00

Крафт бира с вкус на пица и ванилия предлага петия фестивал в Минералните бани

18 пивоварни са част от петото издание на фестивала на крафт бирата, който ще се проведе събота и неделя традиционно в парк Минералните бани. Домакин е пивоварната в парка. Тази година има и международно участие с производители от Холандия, Германия, Кипър и Румъния. Общо над 70-80 вида бира могат да опитат посетителите, каза Ганчо Кожухаров,..

обновено на 20.07.24 в 16:53

Фестивалът на виното продължава и през уикенда

На десето място   по производство на вино в Европа застава България. В световен мащаб сме на 25-о място .  Това каза в Бургас Софи Палас от Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости за откриването на 12-ото издание на фестивала за вино и спиртни напитки. Събитието събира над 40 български и чуждестранни..

публикувано на 20.07.24 в 15:28

Канят на фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа" следващия уикенд

В Малко Търново следващия уикенд ще се проведе фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа". Той се организира за 14 – та поредна година. Целта му е да бъде показано нематериалното наследство на Странджанския край в автентичен вид, съобщи Милена Дренчева, секретар на НЧ "Георги Попаянов 1914",организатор на..

публикувано на 20.07.24 в 13:00

Бургазлийка е двойна шампионка на световно първенство по танци

16-годишната Ванеса Калчева стана двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals в Прага. Престижният формат събира близо 10 000 танцьори от цял свят, което е само с 500 по-малко от състезателите на Олимпиадата. Бургаското момиче е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“. В категорията за дуети Ванеса и партньорката ѝ Габриела..

публикувано на 19.07.24 в 14:40

Над 40 винарни от цял свят пристигат в Бургас

12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas  обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки. Тази година събитието е с нова локация, а именно Международен конгресен център Бургас , зала Черноморие, на Морската гара в града.  Фестивалът се провежда в..

обновено на 19.07.24 в 11:24

Етнокухнята на музея ще представи на 19 юли специалитет от шопския край

Този път в Етнокухнята на музея ще приготвят специалитет, характерен за шопската софра.  Така продължава традицията да се представят в музея традиционни, но лесни ястия. Как се прави шопски хайвер ще покаже в Етнокухнята на бургаския музей журналистката Диана Фъртунова , която е и ненадминат майстор кулинар по отношение на традиционните български..

публикувано на 17.07.24 в 11:10