Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Камено награди изявените си учители и ученици

Стотици възпитаници на училищата в община Камено и детски градини, придружени от техните учители се включиха в празничното шествие, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В тържествата се включиха представители на всички учебни заведения в община Камено, културни и просветни дейци, детски градини.

Кметът на Камено Жельо Вардунски изрази признателност към учителите, възпитателите, самодейците и просветителите в община Камено, които безкористно съхраняват и разпространяват българската писменост и култура.



По традиция наградите на Община Камено за изявени учители, читалищни дейци и ученици бяха връчени от кмета на тържествената церемония, която се проведе след блестящата изява на учениците и възпитаниците на детски градини и училищата в общината. Отличията се присъждат по повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Отличените ученици са:
Средно училище „ Христо Ботев“- гр. Камено:
- Златин Ангелов, Симеон Стефанович, Ралица Караиванова,  Максим Василев, Сияна Костадинова, Кристиан Ковачганев,  Руси Радев, Кристиян Дойчев,  Стелян Йолдов, Веселин Янакиев, Митко Митков, Борислав Димитров, Росица Сали, Валя Маринова, Иван Димитров.

Начално училище „ Братя Миладинови“- с. Кръстина
- Веско Славчев Славов, Мелиса Христова Ангелова., Давид Еленов Райков, Христо Мишев Димитров.

Основно училище „ Иван Вазов“- с. Русокастро
- Демирхан Мустафа, Севда Елисаветова Илиева, Айсун Ерхан Муса, Наталия Николаева Янева, Снежана Вяркова Пашева, Мария Маринова Начева, Ясмин Хюсеин Али.

Основно училище „ Христо Ботев“- с. Трояново
- Слави Йорданов Димитров, Веселина Георгиева Радева, Йордан Дженков Котов, Нелина Николаева Колева и Събина Николаева Колева, Сам Буш, Стефани Веселинова Иванова, Николай Господинов Великов. 

Най-добър учител тази година стана учителят по музика Георги Недялков Димитров от ОУ „Христо Ботев“-гр. Камено. Той е носител на множество награди от общински и национални конкурси, включително призови места от ежегодния Национален детско-юношески конкурс за песенен и инструментален фолклор „ Песенна дъга над Кутев“.

„Най-добрият учител“ за учебната 2023/2024 година от Начално училище „ Братя Миладинови“ – с. Кръстина е Дора Павлова Димитрова. Според оценката на колегите й със своите 21 години професионален опит Дора Димитрова показва висока мотивация за професионално развитие и усъвършенстване.

Най-добрият учител на Основно училище „ Иван Вазов“- с. Русокастро е Стоянка Стратиева, която е дългогодишен учител по информационни технологии в ОУ „Иван Вазов“-Русокастро. Тя е и ръководител направление
„Информационни и Комуникационни Технологии“. 

По публикацията работи: Свобода Атанасова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
От днес

Лятна автобусна линия вече свързва "Меден рудник" с Крайморие

Лятна автобусна линия свързва от днес  жилищен комплекс "Меден рудник" с квартал Крайморие, съобщи "Бургасбус". Автобус 17А се обслужва само в събота и неделя. Маршрутът му от "Меден рудник" е: ул. “Въстаническа” – бул. “Захари Стоянов” – ул. „”Александър Георгиев Коджакафалията” – ул. “Петрова нива” – ул. “Апостол Войвода” – бул. “Захари Стоянов”..

публикувано на 13.07.24 в 11:37

Катастрофа край Крайморие, осем са ранените (ОБНОВЕНА)

Осем са пострадалите откарани в “Шокова зала” към УМБАЛ - Бургас в резултат на катастрофата, възникнала по пътя Созопол - Бургас, непосредствено след пътен възел “Крайморие”, съобщиха от полицията. Пътният инцидент е възникнал около 19.45 ч. При неустановени до момента причини се е стигнало до сблъсък между микробус “Мерцедес” , управляван от 41..

публикувано на 12.07.24 в 21:05
Снимката  илюстративна

Горят сухи треви и храсти между елховските села Гранитово и Мелница (ОБНОВЕНА)

Разпространението на пожара между елховските села Гранитово и Мелница е ограничено към населените места, но борбата с огъня продължава. На мястото са пет противопожарни автомобила и 20 огнеборци. Включени са и гранични и горски служители В утрешния ден в потушаването ще се включат военни и тежка верижна техника. Над 1000 декара сухи треви и храсти..

публикувано на 12.07.24 в 20:47

В Болярово продължава жътвата на пшеницата

Жътвената кампания в Община Болярово при ечемика е приключила при среден добив 520 кг от декар, съобщиха от администрацията. Жътвата на пшеницата продължава. Пожънати са 65 000 декара, при среден добив 520 кг/декар. Неприбраната реколта от пшеница е 10 %. От засятата рапица в регион Болярово -18 083 декара са пожънати 12 000, при среден добив 220..

публикувано на 12.07.24 в 16:47

Три терена във „Възраждане“ събират най-голямо одобрение за изграждането на етажен паркинг

Три терена във „Възраждане“ събират най-голямо одобрение в анкетата на Община Бургас за изграждането на етажни паркинги там. В допитването са участвали 1686 души, близо 11 % от регистрираните по настоящ адрес лица в жилищния комплекс към 2024 г. Проучването е направено чрез лични интервюта и онлайн разпространена анкетна форма.  От..

публикувано на 12.07.24 в 16:28

Напредва ремонтът на Дюлинския проход

Напредва основният ремонт на 34 км от път III-906 през Дюлинския проход. Реконструкцията на участъка от Старо Оряхово до Гюльовца стартира в средата на месец май т. г. Пътната отсечка е важна за Черноморието, защото свързва области Варна и Бургас и е алтернативен маршрут на Обзорския и Айтоския проход. В момента на обекта се извършват земни работи,..

публикувано на 12.07.24 в 16:22

„Напоителни системи“ разработи е-Регистър на поливните площи

„Напоителни системи“ разработи първия електронен Регистър на поливните площи в България. Той създава възможност за бърз и лесен достъп до справка за услуга, извършвана от Дружеството. С него ще се поддържа дигитализирана база данни за размера на площите за поливане и водоизточника, чрез който се осигуряват водните маси. Регистърът е съобразен с..

публикувано на 12.07.24 в 15:50