Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морската вода е отлична, показва съвместна проверка на трима министри

Снимка: БТА

Водата по Черноморието е с отлично качество, показва съвместна проверка с участието на трима министри в началото на летния сезон . Министър Евтим Милошев бе заедно с министрите на здравеопазването д-р Галя Кондева и на околната среда и водите Петър Димитров.

„Стриктно следим състоянието на крайбрежните морски води и досега не сме констатирали никакви отклонения от стандартите за качество“, категоричен бе и министърът на околната среда и водите Петър Димитров след съвместната проверка. 

 "Колегите от РЗИ вземат проби от зоната за къпане, а ние вземаме проби от зоната на крайбрежни морски води“, каза министър Димитров и подчерта, че структурите на МОСВ следят непрекъснато не само показателите за качество на водата, но и за незаконни зауствания в морето и ако бъдат открити такива, веднага се вземат мерки.

Пробонабиранията от крайбрежните морски води се извършват от специалисти от Басейнова дирекция „Черноморски район“, „Регионалната лаборатория“ към Изпълнителната агенция по околна среда и РИОСВ. Пробовземанията ще продължат и днес, като  е предвидено да бъдат направени общо 20.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ямболски производители протестират срещу освобождаване на длъжностно лице от дирекция "Земеделие"

Земеделски производители в област Ямбол протестират по повод поредното освобождаване на длъжностно лице в Областна дирекция „Земеделие“. Последният директор е освободен от длъжност само 8 месеца след назначаването му. Според земеделците честите промени в ръководния състав създават нестабилност и затрудняват нормалното функциониране на местната..

публикувано на 24.06.24 в 12:59

И в Ахтопол очакват силен сезон

И в Ахтопол очакват силно лято като повечето туристи традиционно избират тази дестинация през юли и август. Тони Димитрова е акцентът в културната програма на Ахтопол, допълни кметът Станислав Димитров. "На гости ще ни бъдат най-силните мъже на 10 август, отново ще имаме галерия на открито с тема "Море докоснато от Странджа". Много са мероприятията..

публикувано на 24.06.24 в 11:05

Възобновяват безплатните туристически обиколки в Бургас

Отново започват безплатните туристически обиколки в Бургас. Началото е от днес.   Доброволци - ученици и студенти, на възраст между 16 и 25 години ще показват и разказват за красотата и забележителностите в града.  Туровете са на български, английски и немски и преминават през 13 стоп-места. До 1 юли обиколките ще се провеждат само в събота и..

публикувано на 22.06.24 в 13:29

Фестивалът "Биле фест" ще е три дни на остров "Света Анастасия"

Тридневен „Биле Фест“ ще се проведе на остров „Света Анастасия“ тази седмицата. Началото му е в събота /22 юни/ и ще продължи до 24 юни – Еньовден.   Традицията и фолклора ще са в основата на събитията във вълшебния фестивал на билките. Ще има и базар и миди на тенекия, разказа управителят на туристическия комплекс Павлин Димитров:..

обновено на 22.06.24 в 09:25

Община Созопол подписа споразумение за ремонт на общински път

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев подписа с министъра на МРРБ Виолета Коритарова-Касабова споразумение за изпълнение на общински проект, който е свързан с рехабилитацията на общински път BGS 1213 /III 7908, Присад-Димчево, в участък от село Зидарово до с. Вършило, общ. Созопол. Финансирането е осигурено от държавния бюджет, като обектът е..

публикувано на 21.06.24 в 15:05

Променят програмата"Моят град, моят квартал, моята улица"в Бургас

Програмата "Моят град, моят квартал,  моята улица" преобрази много междублокови и градски пространства в Бургас. Тази година в проектобюджета на общината бяха заложени повече средства за продължение на благоустрояването. В момента се подготвят промени, които бяха обсъдени на заседания на общинските комисии.Предстои тя да се надгради и вече ще се..

публикувано на 21.06.24 в 13:57

Приморско с инфраструктурни подобрения и реклама в чужбина, чака силен сезон

Силен сезон с ръст на туристите очакват в Приморско. Основно в града и в Китен в момента почиват български летовници, но се чакат и гости от Чехия, Словакия, Полша и Германия. За привличането им общината  предприе редица инфраструктурни подобрения и реклама в чужбина, подготвена е и наситена културна програма. Репортаж на Нина Рангелова..

публикувано на 21.06.24 в 08:20