Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Тошев: Не бъдете пасивни, а гласувайте!

Снимка: Ани Петрова



Гласуването на избори е право, но и граждански дълг, в това е убеден журналистът и продуцент Георги Тошев. Той е категоричен, че винаги отива до урните, за да даде своя глас и го прави за кандидат, който смята, че е достоен да го представлява.

„Много често чувам разочаровани приятели, имат основание! Всеки има основание да бъде разочарован, но както на времето ми каза един индиец - можеш да позволиш да бъдеш разочарован, но трябва да действаш, иначе ще станеш пасивен и ще бъдеш омерзен. Аз не искам да се чувствам пасивен и омерзен! Затова единственото което мога да пожелае, аз единствено мога да пожелавам на другите, е да действаме! И не е вярно, че не можем да променим картинката, можем да я променим!", каза Тошев. 

Според него на 9 юни, всеки трябва да направи своя избор – дали да живее в цивилизована България, дали да изпрати интелигентни, образовани и наистина отстояващи националните интереси български депутати в Европарламента или да изпрати партийните креатури.

„ Не бъде пасивни, защото ще се почувствате омерзени! Ако сте будни, вие действате, елементарно е и е факт! Направете своя избор, за да не ви е яд след това!“  

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От "Възраждане" - Бургас искат повече контрол при спазването на обществения ред

Общински съветници от ПП„Възраждане“ внесоха предложение в местния парламент да се засилят контролните функции на Общината по отношение на наредбите за опазването на обществения ред. Те визират образуващите се локални сметища около контейнерите в Бургас, безразборното паркиране на превозни средства и тротинетките в пешеходните зони на града...

обновено на 24.06.24 в 16:02
Емил Соколов

Емил Соколов очаква ИТН да подкрепи коалицията ГЕРБ- ДПС

Емил Соколов очаква ИТН да подкрепи коалицията ГЕРБ- ДПС, въпросът според него е каква е цената, която ще плати партията на Борисов за тази подкрепа. Според бургаския координатор на ПП изводът от днешните консултации при президента за съставянето на кабинет могат да се обобщят така: "Аз очаквах по-широка коалиция между ГЕРБ - ДПС и ИТН, но..

публикувано на 24.06.24 в 15:30

Борисов: Ще предложим правителство на малцинството

"Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството". Това заяви след консултациите с президента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов допълни, че формацията ще предложи премиер от ГЕРБ. Това обаче няма да е той: "Разбира се, носим си отговорността и най-вероятно ще предложим правителството, след като разговаряме и с другите колеги,..

публикувано на 24.06.24 в 10:08

Вълко Бинбелов е новият кмет на село Факия, Николай Пандазиев застава начело на село Баня

Несебърското село Баня и средецкото Факия имат нови кметове след частичните избори, провели се вчера в двете населени места. Вълко Бинбелов от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ поема управлението на село Факия.  Николай Пандазиев от Съюз на свободните демократи сяда в кметския стол в село Баня. Бинбелов е получил 172 действителни..

обновено на 24.06.24 в 09:39

Президентът започва консултации с парламентарните групи в 50-ото НС

Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата от тях – ГЕРБ-СДС. Днес държавният глава ще разговаря с представители на първите три формации. Две седмици след изборите няма отговор на въпроса: Ще успее ли 50-тото Народно..

публикувано на 24.06.24 в 08:16

Частични избори за кмет се провеждат в селата Баня и Факия /ОБНОВЕНА/

В средецкото село Факия и в несебърското Баня днес се провеждат частични избори за кмет. Нормално протича процеса и в двете населени места, посочват от Общинските избирателни комисии.  250 от избирателите са гласували в село Факия към този час. Над 50% е активността в село Баня. До момента и в двете населени места няма сигнали за изборни нарушения...

обновено на 23.06.24 в 14:19

Отново до урните: В селата Баня и Факия избират нови кметове днес

Частични избори за кмет ще се проведат днес в несебърското село Баня. Същият ден кмет ще избират и в село Факия, община Средец. По двама претенденти се борят за постовете в двете населени места.  До нови избори в село Факия се стигна след като Върховният административен съд касира изборите през есента на миналата година и обяви избора..

обновено на 23.06.24 в 08:13