Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай в ОД на МВР - Бургас:

Павлин Ковачев, организатор на футболен турнир: Играем за удоволствие и за благотворителна кауза

Тази година финансова помощ ще бъде предоставена на 19 деца на починали служители на МВР от Бургаска област

22 отбора от пет държави се включват в 15-ото издание на турнира за Купата „Свети Никола“ в Бургас, който ще се проведе в подкрепа на децата на починали служители на МВР. Спортното събитие е регулярна част от календара на Международната полицейска асоциация (ИПА). Това съобщи съобщи главният организатор Павлин Ковачев, полицай и ръководител на футболния клуб "Свети Никола". 

"Тази година 19 деца на наши починали колеги от бургаска област ще получат финансова помощ. Миналата година събрахме малко над 10 хиляди лева. Сумата се разпределя по равно и се дава на майките им. Има едно момче от Елхово, което е кръгъл сирак и парите се дават на неговите баба ш дядо, които се грижат за него. Таксата за участие на отбор е 150 лв. , но колегите и делегациите се включват с допълнителни суми. Средства се набират и чрез благотворителен търг. Тази година в него ще има  сувенирна топка на Христо Стоичков, подписана от него. Отново ще бъде представена и фланелка на Стоичков. И двата артикула на Камата са с начална цена 150 лева."


Чуждестранното участие включва два отбора от Румъния и по един от Полша, Словения и Северна Македония. Останалите формации са от Бургаски регион, от Видин и тим на СДВР-София. Отделно ще дойдат още 7 делегации - 3 от Сърбия по една от Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония и една от България. 

повече може да чуете в звуковия файл:



22-ата участващи отбора са разпределени в шест групи по три отбора и една с четири. Първите срещи започват в 9.00 часа на 14 юни (петък).  Всички двубои в предварителните групи трябва да приключат до края на петъчния ден. Елиминациите – от четвъртфиналите до финала, ще се проведат в събота, 15 юни. Награждаването е предвидено в 13.15 часа.

Кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Мария Нейкова, директорът на ОД на МВР Бургас Емил Павлов, шефът на Служба „Жандармерия“ Стоян Грозданчев, както и легенди на бургаския футбол като Златко Янков, Радостин Кишишев и Георги Чиликов са сред официалните гости и ще връчат награди на победителите.


"Каузата за тези деца е благородна и за това я продължаваме вече толкова години. Първият такъв турнир се проведе по инициатива на комисар Васил Василев от бургаската пожарна, от следващата година ние се заехме с организацията и так вече 15 години го организираме. Не знам да има друг такъв турнир не само в страната, но и в Европа. Забавляваме се с играта, запознаваме се с нови колеги, но и успяваме да съберем не лоша сума, която предоставяме като дарения, в подкрепа на семействата на починали служители на МВР!" , каза още Павлин Ковачев.   

Мачовете ще се играят на два терена паралелно на спортен комплекс „Славейков“ в Бургас.  

повече може да чуете в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Еньовденски венец от 77 билки и половина, сплете Етнографският музей в Бургас

Голям Еньовденски венец от 77 билки и половина, сплете Етнографският музей в Бургас, спазвайки традицията. Деца и възрастни минаха през него три пъти за здраве.  Вярва се, че на този ден от годината слънцето свети и топли по един особен начин, а магическата сила на билките е най-силна рано сутрин.  Затова и преди първите лъчи на слънцето,..

публикувано на 24.06.24 в 15:31
Ченгене скеле

От Ченгене скеле: Политиците или рибарите лъжат повече?

В южните части на Бургаския залив има местност, където морето се врязва между тръстиките край малка рекичка. Това е "Циганският залив". Името е старо и носи спомена за годините, когато на това място са се разтоварвали кораби с въглища. Това място сега е рибарското селище Ченгене скеле. То води началото си от седемдесетте години на ХХ век,..

публикувано на 24.06.24 в 12:02

Студентите от специалност „Моден дизайн“ показаха креативност и артистичност

Артистични и провокативни облекла представиха студенти от специалност „Моден дизайн“ към бургаския филиал на художествената академия. Проектът „Мода без граници“ показа нетрадиционния подход на младите хора към модата и наученото в академията – преплитане на материи, асиметрични форми и специални техники. За годишното модно ревю разказва един от..

публикувано на 24.06.24 в 11:27

Палеофест ще се проведе в Бургас следващия уикенд

От 28 до 30 юни Бургас става център на палеонтологията в България. Националният природонаучен музей при БАН, Регионалният исторически музей в Бургас и Община Бургас са организаторите на първия по рода си научен фестивал – ПАЛЕОФЕСТ.  Това събитие ще запознае широката публика с чудесата на палеонтологичната наука и най-новите открития със световно..

публикувано на 23.06.24 в 12:37

Велизара Карайотова, която не си поставя граници в модата

15-годишната Велизара Карайотова от Бургас спечели първо място на състезанието „Ревю в кутия“. В проекта на Асоциацията на българските модни дизайнери се включиха 150 ученици и студенти от цялата страна. Велизара е най-малката участничка в конкурса. Именно поради тази причина, наградата която спечели - участие в курс по моден дизайн в..

обновено на 23.06.24 в 11:08
архив

Канят на Яньовден в странджанското село Стоилово

По стара традиция и тази година ще бъде отбелязан Еньовден в Странджа. В региона празникът се нарича Яньовден. Програмата ще е в два дни - 23 и 24 юни и ще се проведе в местността „Чадъра“ над село Стоилово, съобщи Мария Патронова, ръководител на дирекция „Култура, образование и спорт":  "Програмата ще започне в неделя, 23 юни от..

обновено на 23.06.24 в 06:56

Юристи ще изнесат концерт в Бургас

Юристи ще изнесат концерт тази вечер в зала "Георги Баев" на Културен център „Морското казино“ в Бургас. В него ще вземе участие струнният оркестър към Културния дом на Съюза на юристите в България.  Оркестърът е носител на "Златна лира " - 2000 г. и на "Кристално огърлие" – 2020 г на СБМТД.  Диригент е Веселин Байчев, носител на награда "Златен век"..

публикувано на 22.06.24 в 14:25