Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов подава оставка като лидер на "Да, България"

Няма да бъде и депутат в следващото НС

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Христо Иванов съобщи на брифинг днес, че подава оставка като лидер на "Да, България":

"Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" изисква сам по себе си поемането на лидерска отговорност, поради което аз си подадох оставката и колегите подкрепиха това решение".

"Оттук нататък Националният съвет ще вземе съответните решения как ще организира избора на нов председател, който ще мине през изпълнение на решенията, които бяха взети на последната Национална конференция за определени ревизии, след което ще бъде проведена нова Национална конференция, която ще избере нови ръководни органи. 

Декларирам, че няма да се кандидатирам за лидер. Нито на "Да, България", нито на някакви други формати… Декларирам също, че няма да стана народен представител в 50-ото Народно събрание… Изключително важно е да направим всичко възможно да започнем по нов начин разговора с избирателите…", каза Христо Иванов.

Той обвини ГЕРБ и ДПС за провала на редовното управление и допълни, че форматът ПП-ДБ ще се запази - според него е необходимо надграждане, но не и ревизия.

Според Иванов възходът на антисистемните партии е световен феномен и не е явление само с България.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Исмаил Осман води листата на "ДПС-Ново начало" в Бургаско

На днешния национален празник коалицията „ДПС-Ново начало“ избра да регистрира листите си за предстоящите избори в цялата страна. Бившият дългогодишен кмет на Община Руен и водач на листата в Област Бургас – Исмаил Осман посочи, че изборът не е случаен, а с него коалицията застава зад държавата и държавността. Втори в листата на политическата формация..

публикувано на 22.09.24 в 12:50

Димитър Николов ще води листата на ГЕРБ в Бургас

Димитър Николов ще води листата на ГЕРБ в Бургас.   Изпълнителната комисия на партията е утвърдила днес имената на водачите и състава на листите на коалиция ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Заявка, че успешни кметове на партията ще бъдат водачи на листи, Бойко Борисов направи в началото на месеца на среща в Бургас с..

обновено на 21.09.24 в 18:47

Продължават консултациите на ДПС-Доган

Трети ден в централата на ДПС продължават консултациите за подреждане на листите на коалицията на лоялни на почетния председател Ахмед Доган. В централата в София са представители на областните структури на крилото на движението, подкрепящо Доган. Самият Доган пристигна малко преди 12 часа и бе посрещнат с аплодисменти. Депутатът Тимур Халилов обясни,..

публикувано на 21.09.24 в 13:16

Очаквано Петър Кънев повежда листата на БСП в Бургас

Петър Кънев ще бъде начело на листата на коалиция "БСП-Обединена левица" за 2-ри МИР-Бургас за извънредните парламентарни избори на 27 октомври.  Това стана ясно след заседание на Националния съвет на БСП днес.  21 МИР Сливен листата на коалицията повежда Деян Дечев, а за 31 МИР Ямбол начело ще е Красимир Йорданов. Изпълняващият функцията председател..

публикувано на 20.09.24 в 19:12

Цончо Ганев е водач на листата на "Възраждане" в Бургас

„Възраждане“ регистрира листата за Бургас за парламентарните избори на 27 октомври. В нея са включени  17 души. Водач ще е отново Цончо Ганев. Той е заместник-председател на 50-ото Народното събрание и на „Възраждане“, председател на комисията по туризъм. Бил е народен представител в 47, 48 и 49-ото Народно събрание.  Втори в листата за Бургас ще..

публикувано на 20.09.24 в 18:08

Петър Кънев очаква отново да бъде водач на листа на БСП

Депутатът от Бургас Петър Кънев коментира пред журналисти, че очаква отново да бъде водач на листа.  Това е стана преди началото на Националния съвет на БСП, който се събра на заседание във връзка с подредбата на листите за предстоящите парламентарни избори.  Бившият евродепутат от БСП Петър Витанов заяви, че не иска да се асоциира с част от..

публикувано на 20.09.24 в 16:32

България може да загуби 63 млн. евро за купуване на техническо оборудване за контрол на границата

България може да загуби 63 млн. евро европейски средства, отпуснати безвъмездно за купуване на техническо оборудване за контрол на границата, необходими за пълноправното ни членство в Шенгенското пространство. Това предупреди депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров. Той определи действията на служебното правителство като "нелеп автогол":..

публикувано на 20.09.24 в 16:29