Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират пътя Сарафово - Бургас от „тромпета“ до гробищния парк

| обновено на 12.06.24 в 07:53

Започва ремонт на пътя кв. „Сарафово“ - Бургас в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, информират от Общината. Оттам уточняват, че рехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата.

Първоначално ремонтните дейности ще се извършват в платното от страната на Гробищния парк – по посока от квартал „Сарафово“ към Бургас. 
По тази причина от 09:00 часа на 12 юни – сряда, ще бъде въведена временна организация на движението в района.

Автомобилите, идващи от Бургас, ще се движат в двете ленти еднопосочно от кръговото кръстовище на бул. „Димитър Димов“ и ул. „Транспортна“ – при Гробищния парк, в посока „Сарафово“.
Пътуващите от „Сарафово“ към центъра на Бургас ще преминават по пътния възел тип „Тромпет“ и новоизградения участък от Северния обход на града, след което ще се включват към път I-6 „София – Бургас“.
Ремонтните дейности на пътя Бургас – „Сарафово“ включват преасфалтиране на трасето, полагане на пътна маркировка и монтиране на нови осветителни стълбове. След като приключат дейностите по ремонта на трасето в посока от „Сарафово“ към Бургас, ще започне обновяване на платното в обраната посока.

Според първоначалните планове цялостната рехабилитацията на пътната отсечка ще продължи около месец и половина.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Платено паркиране на още две улици в Бургас

Улица "Пробуда" - в частта ѝ между улица "Цар Симеон" и булевард "Стефан Стамболов" - става синя зона, а улица "Поморийска" и разположеният в края ѝ паркинг до северния плаж вече ще е зелена зона.  Това реши Общинският съвет в Бургас с подкрепата на 40 съветници. Един се въздържа. Мотивите на вносителите от Община Бургас са, че в района на улица..

публикувано на 25.06.24 в 10:28

Общинският съвет поиска безвъзмездно прехвърляне на терен за детска градина в Сарафово

Местният парламент гласува Община Бургас да поиска безвъзмездно прехвърляне на държавен терен в кв. Сарафово за изграждане на детска градина по време на днешното си заседание.  Земята е около 5 600 кв. м. и в началото на година за малко не бе пуснат на търг за продажбата ѝ.  Жителите на квартала инициираха подписка и спряха процедурата, обявена от..

публикувано на 25.06.24 в 10:07

59 докладни записки предстои да разгледат бургаските общински съветници

След като нямаше общинско заседание на съветниците в Бургас през месец май заради изборите, днес те се събират за 11 сесия. Предстои да разгледат 59 докладни записки, предвидени са и 13 питания. Заседанието започва в 9 часа, а най-важните предложения, които ще бъдат обсъдени, са свързани с инфраструктурата и икономическо-социални дейности. Ще..

публикувано на 25.06.24 в 08:30
Влакът София - Бургас на централната столична гара.

Бързите влакове от София през Пловдив за Бургас и Варна с променени маршрути

Променя се маршрутът на бързите влакове от София през Пловдив за Варна и Бургас, както и от двата морски града за столицата от днес, 25 юни, съобщи БДЖ. Те ще минават през Филипово, Чирпан и Михайлово вместо през Крумово и Димитровград. Причината е ремонтът с цел модернизация на железния път, контактната мрежа и системите за сигнализация и..

публикувано на 25.06.24 в 08:00
Снимката е илюстративна

18-годишен от Средец се удави на бургаския плаж

18-годишно момче от Средец се удави след скокове в морето от горната кула на моста на бургаския плаж. Скоковете във водата там са забранени, а зоната не е част от охраняемата част на плажа. Тялото на детето е извадено от екип от водолази. Инцидентът е станал в следобедните часове. Заради мътната морска вода спасителите от Северния плаж, които са се..

публикувано на 24.06.24 в 19:35

Областният управител и кметовете на общини призоваха бургаските депутати да работят единно за региона

Областният управител проф. Мария Нейкова проведе днес работна среща с новоизбрани депутати и кметовете от Бургаска област. Кметовете изложиха обстойно проблемите и приоритетите си пред народните представители, а областният управител настоя за институционална подкрепа за реализирането на проектите в област Бургас. „Зад всеки един от вас стоят жители..

публикувано на 24.06.24 в 17:17

Изграждат велоалеята от "Пода" до кв. "Крайморие"

Напредват дейностите по изграждането на велоалеята от Бургас до Крайморие, информира кметът Димитър Николов. В  момента се изгражда продължението на съществуващата велоалея, която да достигне до квартала. Работи се по отсечката между природозащитен център „Пода“ и квартала успоредно на републикански път I-9 “Бургас - Малко Търново“. Очаква се на “Пода”..

публикувано на 24.06.24 в 17:16