Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаската пожарна е в готовност за пожароопасния сезон


Пожароопасният сезон започна, предстои жътвената кампания, а днес се очакват високи температури. Няколко са местата с по-голяма концентрация на пожари в региона. Началникът на Областната служба по пожарна безопасност и защита на населението - комисар Николай Николаев посочи, че местата, които следят с особен интерес и където има най-много пожари са община Камено, районите около Банево и Черно море, както и Средец. 

Той се надява мигрантския поток да намалее, тъй като именно на мигрантите се дължат част от пожарите в района на Средец, които се случиха миналото лято. 
Проведени са разговори с общините, техниката е налична.
По данни на Изпълнителната агенция по горите, от началото на годината до момента в страната са възникнали 114 пожара, унищожени са 222 дка. гори.

По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Платено паркиране на още две улици в Бургас

Улица "Пробуда" - в частта й между улица "Цар Симеон" и булевард "Стефан Стамболов" - става синя зона, а улица "Поморийска" и разположеният в края й паркинг до северния плаж вече ще е зелена зона.  Това реши Общинският съвет в Бургас с подкрепата на 40 съветници. Един се въздържа. Мотивите на вносителите от Община Бургас са, че в района на улица..

публикувано на 25.06.24 в 10:28

Общинският съвет поиска безвъзмездно прехвърляне на терен за детска градина в Сарафово

Местният парламент гласува Община Бургас да поиска безвъзмездно прехвърляне на държавен терен в кв. Сарафово за изграждане на детска градина по време на днешното си заседание.  Земята е около 5 600 кв. м. и в началото на година за малко не бе пуснат на търг за продажбата ѝ.  Жителите на квартала инициираха подписка и спряха процедурата, обявена от..

публикувано на 25.06.24 в 10:07

59 докладни записки предстои да разгледат бургаските общински съветници

След като нямаше общинско заседание на съветниците в Бургас през месец май заради изборите, днес те се събират за 11 сесия. Предстои да разгледат 59 докладни записки, предвидени са и 13 питания. Заседанието започва в 9 часа, а най-важните предложения, които ще бъдат обсъдени, са свързани с инфраструктурата и икономическо-социални дейности. Ще..

публикувано на 25.06.24 в 08:30
Влакът София - Бургас на централната столична гара.

Бързите влакове от София през Пловдив за Бургас и Варна с променени маршрути

Променя се маршрутът на бързите влакове от София през Пловдив за Варна и Бургас, както и от двата морски града за столицата от днес, 25 юни, съобщи БДЖ. Те ще минават през Филипово, Чирпан и Михайлово вместо през Крумово и Димитровград. Причината е ремонтът с цел модернизация на железния път, контактната мрежа и системите за сигнализация и..

публикувано на 25.06.24 в 08:00
Снимката е илюстративна

18-годишен от Средец се удави на бургаския плаж

18-годишно момче от Средец се удави след скокове в морето от горната кула на моста на бургаския плаж. Скоковете във водата там са забранени, а зоната не е част от охраняемата част на плажа. Тялото на детето е извадено от екип от водолази. Инцидентът е станал в следобедните часове. Заради мътната морска вода спасителите от Северния плаж, които са се..

публикувано на 24.06.24 в 19:35

Областният управител и кметовете на общини призоваха бургаските депутати да работят единно за региона

Областният управител проф. Мария Нейкова проведе днес работна среща с новоизбрани депутати и кметовете от Бургаска област. Кметовете изложиха обстойно проблемите и приоритетите си пред народните представители, а областният управител настоя за институционална подкрепа за реализирането на проектите в област Бургас. „Зад всеки един от вас стоят жители..

публикувано на 24.06.24 в 17:17

Изграждат велоалеята от "Пода" до кв. "Крайморие"

Напредват дейностите по изграждането на велоалеята от Бургас до Крайморие, информира кметът Димитър Николов. В  момента се изгражда продължението на съществуващата велоалея, която да достигне до квартала. Работи се по отсечката между природозащитен център „Пода“ и квартала успоредно на републикански път I-9 “Бургас - Малко Търново“. Очаква се на “Пода”..

публикувано на 24.06.24 в 17:16