Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ревю на студенти „Моден дизайн“ от НХА в двора на НХК

Провокативно модно ревю ще представят студенти от специалност „Моден дизайн“ към НХА филиал Бургас на 20 юни, от 18.30 часа, във вътрешния двор на Културен  дом НХК.

Проектът „Мода без граници“ представлява уникална възможност за взаимодействие между гимназиите по изкуства в град Бургас и Катедра „Моден дизайн“ към НХА филиал Бургас. Представяне на модния подиум на креативните умения на студентите от филиала. В нетрадиционния подход са обединени модно ревю, изложба и образователни работилници, създавайки богато събитие, което не само привлича внимание, но и насърчава образователния обмен.

В рамките на образователните работилници, провеждани в Магазия 1, студентите от специалност Моден дизайн и преподавателите ще бъдат активни участници в предоставянето на знания и умения. Работилниците „Експерименталното рисуване“ и „Създаване на модел от нестандартен материал“ ще бъдат фокусирани върху усъвършенстване на креативните способности на младите дизайнери.

В период на технологичен скок модата е тласната към немислими и невиждани посоки. Чрез различни конструктивни решения, подбор и обработка на материалите колекциите на студентите от специалност „Моден дизайн“ към Националната художествена академия  дават отговор на новите предизвикателства. Ако сте любопитни да ги видите, заповядайте на 20 юни в Културен дом НХК.

Събитието има и социален аспект, като предлага възможности за студентите и учениците да изграждат мрежи и връзки с общността и професионалисти в бранша, които ще създадат основа за бъдещи изяви и професионални колаборации.

Обогатен със социални, образователни и творчески елементи, проектът "Мода без граници - 2024" представлява идея за утвърждаване на модната култура и подкрепа на талантливите дизайнери.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изработват триметрова пластика на Иван Александър, ще я поставят на крепостта Русокастро

В началото на юли започва работата по изработването на монументалната пластика на  български цар Иван Александър. Това ще се случи в град Камено, в творческата база на мецената Руси Куртлаков. Той е осигурил камъка за пластиката – врачански варовик с тежест 8 тона. Автори на монумента са Даниел Кънчев и Атанас Стоянов.  Идеята е да се изработи..

публикувано на 19.06.24 в 16:41

Бургаският музей набира доброволци за разкопки на крепостта Русокастро

Разкопките на крепостта Русокастро през тази година се планира да започнат на 1 юли. Задачата на археологическият екип е да допроучи северозападната крепостна стена на средновековния град, с прилежащите ѝ кули. Разкопките за поредна година са финансирани от Община Камено и се изпълняват от Регионален исторически музей – Бургас. Поради огромното..

публикувано на 19.06.24 в 10:32

Бургаският музей плете венец от 77 билки и половина за Еньовден

Поредицата от интересни събития предстоят в бургаския Етнографски музей по случай Еньовден.  Началото на етно уикенда, ще бъде дадено още на 21 юни (петък), от 17:30 часа, с интересна тематична лекция в Етнографската експозиция на улица „Славянска“ 69.  Росица Топалова – уредник в отдел „Етнография“, ще представи лекцията с презентация „Билки омайни“...

публикувано на 17.06.24 в 15:08

Бургаска ученичка ще започне курс по моден дизайн в Милано

Велизара Карайотова, която е възпитаник на Център за млади таланти в Бургас спечели първо място на състезанието “Ревю в кутия" - социален проект на Асоциацията на българските модни дизайнери. Наградата осигурява участие на бургаската ученичка в курс по моден дизайн в университет NABA (Nuova Academia di Belle Arti) в Милано, Италия. Велизара от пет..

публикувано на 17.06.24 в 12:17

Снежи Кежева: Да изработвам картички е моето всичко в живота

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 16.06.24 в 17:30

В събота Esteo открива обновения с графити блок във "Възраждане"

С импровизиран коктейл ще бъдат открити графити рисунките, които  преобразиха части от фасадата на блок 16 в бургаския комплекс „Възраждане“. Те са дело на твореца Иван Янков - Esteo. Събитието ще се проведе в събота (15 юни) от 19:00 ч., пред жилищния блок. Всеки желаещ да се присъедини ще има възможност да се срещне с авторите на инициативата от..

публикувано на 14.06.24 в 15:35

Първокласник от София събра 18 печата в книжката „Опознай Бургас“

Седемгодишният Георги Георгиев от София, ученик в 1. клас, се включи в общинската инициатива „Опознай Бургас“. За кратко време, докато гостува на своята баба от Бургас, Георги събра всичките 18 печата в книжката с най-разпознаваемите местни обекти с туристически потенциал и нареди пъзела „Аз обичам Бургас“. След като удостовери това в основната сграда..

публикувано на 13.06.24 в 12:45