Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шихан Тони Петров: В нашата работа възпитание и дух са едно цяло, само така се постигат успехи (видео)

Експертът по полицейска лична защита ръководи семинар в Бургас

12
Шихан Тони Петров
Снимка: Христо Стефанов, БТА

В Спортен център ПМГ “Акад. Никола Обрешков” се проведе Традиционният национален семинар по полицейска лична защита и самоотбрана за полицаи и военнослужещи. Той бе ръководен от Шихан Тони Петров - 7 Дан, международен инструктор и Гранд Мастър по оперативни полицейски процедури с проведени до момента 175 международни семинари на няколко континента.


Петров има 35-годишен стаж в системата на МВР, от които 7 години, като ръководител на Групата за бързи действие и 22 години, като главен инструктор по Полицейска Лична Защита на МВР.

 „Полицейската лична защита е върха на цялото бойно изкуство, защото при нея целта е да се осъществи пълен контрол върху противника. Това е много трудно и е необходим много труд за да може да се израсне в бойното изкуство. Това е изкуство, а не спорт! Трябва да се работи в екип и става лесно, а когато човек е сам, трябва да е тренирал много, защото има ситуации с висок риск, при които трябва да знае как да реагира. Нужно е много майсторство, за да се справи, затова създадохме общност, работим през годините и резултатът е много добри инструктори. Това е голямото удовлетворение от работата ми!“, каза Шихан Тони Петров.


Той е автор на методики по Полицейска лична защита и специална защита за военни формирования. Съавтор на учебник по Полицейска лична защита, издаден на български и испански език за обучение на полицията от ЕС и важно учебно помагало на испанската полиция. Хоноруван преподавател по джу джицу в НСА София. Вицепрезидент е на Българска джу джицу федерация и Президент на Българска федерация по Полицейска лична защита.


В семинара, който се проведе в Бургас участваха служители на МВР от 12 структурни звена, служители на Министерство на отбраната от 8 структурни звена, както и служители от Министерството на правосъдието. Целта е повишаване нивото на служителите от МВР и българската армия по Лична защита за реакции в кризисни ситуации. 

След това се проведе състезание по специална защита, в което взеха участие 18 отбора. Проявите са част от календара на Българската джу джицу федерация, а домакин бе Централният полицейски карате и джу джицу клуб – Бургас, с ръководител Сенсей Венилин Русинов.

Първото и второто място спечелиха отбори на ЦПКДК - Бургас, на трето място останаха отборите от Пловдив и Плевен.  

Повече може да чуете в звуковия файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефка Костадинова награди победителите в детския турнир „Футболни звезди на Бургас“ (СНИМКИ)

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и кметът Димитър Николов наградиха победителите в детския турнир „Футболни звезди на Бургас“. Състезанието се проведе в спортния комплекс „Звездичка арена“ в „Славейков“. Всички отбори получиха купи за своето участие в Международния олимпийски ден, който отбелязваме днес...

публикувано на 23.06.24 в 15:16

Стефка Костадинова идва в Бургас за Международния олимпийски ден

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пристига в Бургас по повод честването на Международния олимпийски ден - 23 юни. Община Бургас ще отбележи празника с няколко спортни събития. Днес на спортен комплекс „Звездичка арена“ в комплекс „Славейков“ ще се проведе детският турнир „Футболни звезди на Бургас“. Надпреварата стартира..

обновено на 23.06.24 в 07:07

Валентин Люцканов грабна купата на Приморско по подводен риболов

Състезателите от българския национален отбор по подводен риболов спечелиха първите места на първото за сезона състезание от вътрешния календар на Българската федерация.  Турнирът "Стела Марис", етап от купа "България", се състоя при отлични метеорологични условия в акваторията на Приморско и Китен.  В него взеха участие 44 състезатели от всички клубове..

публикувано на 20.06.24 в 16:39

Бургаският щангист Петър Борисов спечели европейската титла за ветерани

Бургаският щангист Петър Борисов спечели златен медал на Европейското първенство по вдигане на тежести за ветерани в Норвегия.  8 състезатели от различни държави са били в категорията му до 89 кг, възрастова група М 55-59.  Петър Борисов е европейски шампион за трета поредна година. С ъотборникът му Любен Перчински  също печели европейска титла ден..

публикувано на 20.06.24 в 16:24

Несебър беше домакин на международния турнир по карате „Купа Черно море“

Зала „Арена Несебър“ бе домакин на 13-то издание на престижния международен турнир по контактно Карате „Купа Черно море“ (Black Sea Cup), на който несебърските бойци от СК „Бушидо“ завоюваха един златен медал - за Станислав Христов; три сребърни - за Драгомир Антов, Илия Христов и Артемий Родионов и два бронзови – за Симона Загорчева и Венцислав..

публикувано на 20.06.24 в 12:46

Националният отбор по ветроходство – клас „Оптимист“, е на подготвителен лагер в Бургас

Бургас и Яхтклуб „Черноморец Бургас“ са домакини на лагер-сбор на националния отбор по ветроходство в клас „Оптимист“, съобщи Общината.  Националните треньори Александър Славчев и Мартин Пенев  подготвят своите възпитаници за участието на България в Европейското първенство в Карара - Италия, което започва на 29 юни тази година. Последната..

публикувано на 20.06.24 в 09:51

След 1:1 Шотландия и Швейцария запазиха шансове за класиране

Отборите на Шотландия и Швейцария завършиха при равенство 1:1 в Кьолн в двубой от втория кръг в група „А“ на Европейското първенство по футбол. Швейцарците събраха 4 точки на второто място във временното класиране, а шотландците записаха първа точка в актива си на шампионата и запазиха шансове за продължаване към елиминациите. По-рано вчера в другата..

публикувано на 20.06.24 в 07:42