Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава записването за благотворителния плувен маратон "Цонка Тодорова"

За осма година той се организира от сдружение „Онкоболни и приятели“ - Бургас



И това лято благотворителен плувен маратон събира средства за онкоболните в Бургас. Осмото му издание ще е на 7 юли, като проявата от миналата година носи името на Цонка Тодорова, дългогодишния председател на сдружение „Онкоболни и приятели“ - Бургас, която загуби битката с болестта. Продължава записването на желаещи да се включат в благородната кауза. Тя се провежда по инициатива на британския гражданин Джон Болджър и Красимира Профирова.

„До момента имаме над 100 души, които са се записали за участие, като радостното е, че всяка следващата година броя на желаещите расте. Включват ес хора на различна възраст от Бургас, София, Варна, Русе. Каузата подкрепят и чужденци. Най – малкият ни участник през годините беше дете на 4 годинки, което преплува разстоянието заедно със своята майка, най – възрастният ни участник е бил на 65 г.“, съобщи Петя Михалева от сдружението.


Тя сподели, че е много щастлива от факта, че участници в маратона от предишните издания с радост отново се включват и дори помагат в популяризирането и организацията на събитието.  

„Вълнува ги каузата, защото много са хората, които страдат от това заболяване, а много са загубили и свои близки.Освен това, участниците споделят, че е и предизвикателство е и да се преплува това разстояние от Острова до сушата!“  

Участниците ще преплуват 1.8 км от остров „Св. Анастасия“ до нос Чукалята, плаж Росенец. Лице на маратона е актрисата Йоана Буковска-Давидова, която ще даде неговия старт и ще награди финалистите. Таксата за участие е в размер на 50 лева.

повече може да чуете в звуковия файл: 


Програма за събитието:

·  07:30 часа – Регистрация на „Морска гара“/“Магазия 1“, Бургас:

·  8:00 часа – Тръгване на кораба в 8ч. от „Морска гара“/“Магазия 1“, Бургас към о-в „Св. Анастасия“.

·  Пътуването е включено в регистрацията и осигурено от екипа на остров “Св. Анастасия” и Община Бургас.

·  9:30 часа – Плувците стартират от Остров Света Анастасия към нос Чукалята, плаж Росенец

·  10:30-11:00 часа – Награждаване на плаж Росенец, Нос Чукалята. 

·  11:30 часа – Тръгване на автобус към Бургас. Транспортът а е безплатен и осигурен от Община Бургас




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Камено и няколко села в Бургаско са без вода

Ремонтни дейности по отстраняване на авария се извършват в Камено. По тази причина градът ще е без вода до 12,30 часа, информират от ВиК Бургас. До 14,30 часа пък е прекъсванетоза каменското село Ливада. Аварии са причина за спиране на водоподаването и в карнобатското село  Венец до 12 часа, в с.Хаджиите до 15 часа и в село Деветак до..

публикувано на 29.07.24 в 09:22

Преустановяват се даренията на дрехи и храни за Воден, остава финансовата подкрепа

Преустановява се приемането на дарения във вид на дрехи, храни и домашни принадлежности за пострадалите от пожарите във Воден, съобщават от община Болярово. Всеки, който желае да окаже подкрепа може да го направи финансово, по дарителската сметка открита от общината.  "Искрено сме признателни за вашата съпричастност. Благодарим Ви!", казват от..

публикувано на 29.07.24 в 08:32
Снимката е илюстративна.

Бургазлии сигнализират за изсичане на дървета по улица "Уилям Гладстон"

За изсичане на множество дървета по улица "Уилям Гладстон" в Бургас сигнализират граждани до Общинския съвет. Те настояват за отговор - спазени ли са процедурите по издаване на разрешително за сечта.  "Има проведена процедура за дърветата по чл. 63 от Закона за устройство на територията. Дърветата са премахнати със съответната процедура с обявяването в..

публикувано на 28.07.24 в 13:16

Обществени поръчки за ремонт на улици в Ябълчево, Добромир и Дъскотна

Обществени поръчки са обявени за ремонт и асфалтиране на улици в руенските села Ябълчево, Добромир и Дъскотна. Към момента състоянието на настилките в посочените участъци не е добро. Наблюдават се неравности и деформации.  Основен ремонт се предвижда на улици от съществуващата улична мрежа на село Дъскотна, които са с асфалтова настилка. Освен..

публикувано на 28.07.24 в 11:54
Общински съвет - Бургас, заседание

Общински съветници предлагат да се изгради навес на лодкостоянката в Крайморие

Да се изгради слънцезащитно съоръжение над трибуните на пристанището на лодкостоянка Крайморие предлагат общинските съветници Евелина Михалева и Димо Грудев. За целта те искат от общинския бюджет да бъдат заделени 40 хиляди лева. На въпрос на съветници има ли общината правомощия да изгражда навес на публична държавна собственост и издадено разрешение за..

публикувано на 27.07.24 в 12:29

Затварят за три дни ул. "Велека" в Созопол заради ВиК ремонт

Спешен ВиК ремонт започва от днес на  ул. „Велека“ в Созопол, съобващат от общината. Улицата ще бъде затворена в следващите три дни. Движението ще бъде пренасочено през  улица „Одеса“ към улица „Ропотамо“. За собствениците на търговски обекти на ул. „Одеса“ до ул. „Вия понтика“ и  дистрибутори, ще бъде отворена ул. „Ропотамо“ до ул. „Одеса“.

обновено на 26.07.24 в 17:16

Пуснаха движението по ремонтирания път между двата портала на „Лукойл“

Отвориха за движение ремонтирания път между двата портала на нефтозавода.   Община Бургас осъществи проект за пълно обновление на останалата неремонтирана част от отсечката. Отново се въвеждат ограниченията за преминаване на тежкотоварни автомобили през бул. „Проф. Яким Якимов“ от 11 до 19 часа.  Трасето между двата портала на „Лукойл“ бе в..

публикувано на 26.07.24 в 16:11