Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плувен маратон и десетки спортове предлага в три дни „Царево спортува“

| обновено на 12.07.24 в 12:45
Снимка: Община Царево

„Царево спортува“ е инициативата, която за поредна година цели да заинтригува и раздвижи жителите и гостите на общината. В тридневното спортно събитие, тази година са предвидени демонстрации по мини голф, йога, аква зумба, каланетика, както и велообиколка на региона. Но гвоздеят на програмата е плувен маратон край бреговете на Царево. Той ще се проведе в събота, като медалите за отличилите се, ще бъдат връчени лично от Цанко Цанков, световния шампион в плуване в открити води, разказа зам.-кметът на Общината Денис Диханов. 

Изненада и за малчуганите ще бъде турнирът по мини голф, който ще се проведе от 16:00 ч. в петъчния ден в Морската градина в Царево. Домакини са Мини голф Царево.

От 19:30 ч. на Морска сцена Царево ще се проведе демонстрация от децата на Царево. Възпитаниците на клубa по карате Спортен клуб "Будошин" и на Спортен клуб "Sunshines" ще представят своите умения.

Веднага след това, от 20:30 ч. ще се проведе прожекцията на новия филм за подвига на плувецът Цанко Цанков във водите на Тихия океан – „Шампионът на Тихия океан" и преплуването на Протока Кук – един от седемте най-трудни плувни маратона в света, част от веригата  Ocean7. Филмът е истинско доказателство за силата на българския дух, волята и желанието за победа!

Съботният ден ще стартира с очаквания от мнозина плувци – професионалисти и любители Плувен маратон Царево. Маратонът се провежда за първи път край бреговете на град Царево, но организаторите са се постарали да подготвят едно наистина прекрасно събитие.

Каланетиката също намира място в програмата на Царево спортува – от 09:00 ч. в събота, 13 юли 2024 г., инструкторът Славина Кенова ще проведе открита тренировка в реновирания двор на СУ Никола Й. Вапцаров в гр. Царево.

През съботния ден ще стартира и турнир по плажен волейбол, мястото е плаж Нестинарка. Записване и подготовка на схемата за турнира ще се направи между 09:00 и 10:00 ч. Старт на срещите от 10:00 ч. Турнирът ще се играе по схема в два дни, като на втория ден на турнира - неделя ще бъдат финалите. И в това съревнование награден фонд очаква класираните на първо, второ и трето място отбори, както и медали за всички участници.

 Още нещо интересно очаква Царево в събота – Аква зумба с Мария Аврамова от 11:00 ч. в басейна на хотел The Lodge!

Плаж Нестинарка се очертава като една „гореща точка" по време на Царево спортува, защото след турнира по плажен волейбол, там започва „Зумба парти на плажа" – очакват Ви зумба, забавление и много настроение, за което ще се погрижат Мария Аврамова и Ива Петрова – зумба инструктори с богат опит и умение да създадат страхотна атмосфера и невероятна енергия!

Морската сцена в Царево безспорно е едно прекрасно място, кой обаче казва че сцената може да се използва само за концерти и представления? Неделната сутрин на третия ден от Царево спортува ще започне с йога практика за възрастни и то на брега на морето. Йога сесията ще бъде водена от д-р Мариян Иванов на едно наистина притегателно място. Началото ѝ ще бъде от 08:00 ч.

В неделната сутрин Царево спортува подготвя още нещо ново – в града ще се проведе 5KM RUN Царево, бягане на дистанция 5 км, като бягането се провежда под егидата на 5kmrun България – свободно, но организирано бягане, подходящо за всеки, независимо от пол и възраст. Трасето е с изцяло твърда настилка, по което няма да изгубите морето от поглед за повече от минута. Записването ще бъде от 08:30 ч., а стартът от 09:00 ч., старт и финал ще бъдат на алеята над Централен плаж. Медали очакват всички участници, а чрез томбола, независимо от класирането ще бъдат разпределени и награди.

В морската градина в Царево от 09:30 ч. ще се проведе още една йога практика, този път за деца. Тя ще бъде водена от д-р Румяна Георгиева.

Последната активност на Царево спортува ще бъдат приключенията в Xchallenge Park в Царево. Паркът предлага много възможности за скейт, кънки, скутер, въжена градина и други. 


Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Български боксьор е на победа от олимпийски медал

Българският боксьор Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 килограма в Париж. При достигане до полуфинал той ще си осигури минимум бронзово отличие. Киуан надигра категорично поставеният под номер 1 Шанън Дейви от Австралия с 5-0 съдийски гласа пред погледа на председателя на БОК..

публикувано на 31.07.24 в 14:35

Нов нестандартен спорт прохожда в Бургас

Обособяването на първото официално диск голф игрище в България започва този уикенд – 3 август. То ще се намира в Бургас, парк „Езеро“, зад сградата на Здравната каса. От Българската Диск Голф Асоциация организират открити демонстрации с подкрепата на Общината. Те ще се проведат в неделя, понеделник и вторник вечер, след 19:00 ч., на коша за..

публикувано на 31.07.24 в 11:35

Цанко Цанков се подготвя в Царево за следващите си състезания

Община Царево ще подкрепи световния шампион по плуване Цанко Цанков в покоряването на Ocean 7 – седемте най-трудни плувни маратона в света, както и в поставянето на световен рекорд за 100 км плуване по река Дунав, съобщи администрацията.  Цанко Цанков вече преплува успешно три от тези плувни маратона – протока Гибралтар (между бреговете на Испания и..

публикувано на 31.07.24 в 09:42
Хавиер Ибаниес ше боксира довечера в Париж

Четирима българи на олимпийските игри днес

Общо четирима българи ще участват на олимпийските игри днес.  Джудистът Ивайло Иванов ще открие родното участие в Париж днес с двубой срещу представителя на Ливан Карамноб Сагайпов в категория до 90 кг. Двубоят е първи от програмата при мъжете и започва в 10:00 часа. Малко след това на гребния канал ще стартира и полуфиналът на Десислава Ангелова в..

публикувано на 31.07.24 в 08:32
Любомир Епитропов

Четири стотни не достигнаха на Епитропов за финал на 200 м бруст

Българският плувец Любомир Епитропов не успя да се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри. Той зае деветото място в полуфиналите с време 2. 09.93 и ще бъде първа резерва за участие във финала. Само Четири стотни не достигнаха на българина за осмото място, което заема Джошуа Йънг, който завърши в първия полуфинал с време..

публикувано на 31.07.24 в 07:45

Йоана Илиева спря на осминафиналите в Париж

Единствената българска представителка във фехтовката на 33-ите олимпийски игри в Париж Йоана Илиева отпадна на осминафиналите на сабя. Осмата поставена отстъпи неочаквано на унгарката Вираг Лука Сюч, която е №24, с 10:15 туша. Двубоят започна отлично за Илиева, която поведе с 4:1, но след това допусна негативна серия и загуби първия период с 4:9. Във..

публикувано на 29.07.24 в 16:33

Йоана Илиева победи японка на старта на сабя

Йоана Илиева се класира за осминафиналите на сабя на олимпийския турнир в Париж. В „Гран пале“ осмата поставена българка отстрани Риза Такашима от Япония с 15:10. В края на първата част азиатката водеше с 8:7 туша. Но във втората Илиева беше безкомпромисна и спечели с краен резултат 15:10. Следващата съперничка на Йоана днес е унгарката Вираг Лука..

публикувано на 29.07.24 в 15:13