Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вокалната акапелна формация „Спектрум“ с концерт на „Солинария“

| обновено на 11.07.24 в 10:16

Фолклорни обработки и съвременна музика ще представят вокалната акапелна формация „Спектрум“ по време на младежкия арт фестивал „Солинария“ в Созопол. Групата е създадена от четирима младежи през пролетта на 2012-та година и е първата по рода си в България.
 

Съставът на „Спектрум“ сега се състои от Ивелина Цонева, Весела Морова, Даниел Николов, Янко Янков, Константин Бейков и Йорданка Янкова.

От създаването си досега вокалната формация развива своята артистична и концертна дейност, като заема своето заслужено място на професионалната музикална сцена у нас. Техният стил е уникален за България – съчетание от поп, фънк, джаз и етно с бийтбокс в петгласна хармония, разказва един от членовете Константин Бейков и поясни какво включва програмата им.

„Фолклорни обработки, с изразните средства на джаза, също и авторски композиции в този стил. Това е едната линия, а другата е популярни теми от световната музика, световни хитове, музика, която ние самите харесваме и от която се вдъхновяваме. Изпълняваме „Сalifornia dreamin“, един хит на групата „Mamas and papas“, музика на Stevie Wonder, един великолепен артист, който ние всички много харесваме. В този дух е програмата“, каза Бейков.

Концертът на вокалната акапелна формация „Спектрум“ ще е в петък, на 12-ти юли от  21.00 ч. на сцената на младежкия арт фестивал „Солинария“ в Созопол. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Найденов-Гого - благородникът с голямо сърце (ВИДЕО)

Повече от половин век песента „Бургаски вечери“ е музикална визитка на Георги Найденов. Времето я превръща и в химн на Бургас. На днешния 6 август се навършват 75 години от рождението на изпълнителя, когото свързваме с групите „Тоника“, „Домино“ и „Фамилия Тоника“. Гого и Ева са сред първите, които подават ръка на Тони Димитрова. Когато тя..

публикувано на 06.08.24 в 12:20

Над 12 000 фенове се очакват за концерта на Лени Кравиц в Бургас

Над 12 000 фена се очакват за концерта на Лени Кравиц в Бургас. Американският рок певец, музикант и продуцент идва в морския град като спирка от неговото турне  Blue Electric Light Tour.  Музикалното събитие е на  6 август  на  Морска гара .  "Blue Electric Light" е 12-ият студиен албум на изпълнителя, който преди няколко месеца навърши..

обновено на 06.08.24 в 09:20
Старинен храм

Сливенският митрополит Арсений ще отслужи света литургия в Поморие

В Поморие храмов празник отбелязва днес църквата „Преображение Господне“.  Сливенският митрополит Арсений ще отслужи от 9 часа в храма архиерейска света литургия. Характерното за този храмът е, че е най-старият по Южното Черноморие, датира от 9 век. Той е без стенописи, но в него се съхраняват над 70 икони, които са от края на XV до началото на..

публикувано на 06.08.24 в 08:00

БНР-Бургас отбелязва 75 години от рождението на Георги Найденов-Гого

75 години от рождението на Георги Найденов-Гого се навършват на 6 август. Певецът ни напусна преди 10 години, но остави след себе си забележителна музикална кариера и песни, които са в сърцата на няколко поколения българи. В един специален час по БНР-Бургас от 9 до 10 часа ще чуем емблематични песни с участието на Георги Найденов от..

публикувано на 06.08.24 в 06:58

"Мери бойс бенд" с нова песен за първия си концерт на остров Света Анастасия

Група „Мери бойс бенд“ ще изнесат първия си концерт на празника на Остров Света Анастасия-15 август. Празникът ще е двоен-тази година се навършват 10 години, откакто островът бе превърнат в туристически атракцион и заживя нов живот, а певицата Мария Мутафчиева е именичка на Голяма Богородица. Островът е свързан по някакъв начин с всеки бургазлия...

публикувано на 05.08.24 в 13:29

Най-дълго играното танцово шоу в света „Огънят на Анадола“ гостува в Бургас

Най-дълго играното танцово шоу в света „Огънят на Анадола“ е на лятно турне в България и тази вечер, 5 август гостува в Бургас. Жителите и гости на града ще се насладят на световноизвестната танцова трупа на хореографа Мустафа Ердоган в Летния театър от 21 часа.  "Тази вечер на сцената ще се случи една магия и това е магията на танца...

публикувано на 05.08.24 в 11:30

Хиляди танцуваха под дъжда на SPICE Music Festival

Дъждът и силният вятър не уплашиха посетителите на SPICE Music Festival. Под чадъри и навеси, с торбички на главите и дъждобрани хората запазиха доброто  настроени и желанието да попеят с изпълнителите от втората фестивална вечер.Началото беше поставено от David Tavare, когато все още дъжд нямаше. Заваля преди изпълнението на аткрактивния Panjabi..

публикувано на 04.08.24 в 11:08