Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напредва ремонтът на Дюлинския проход

Напредва основният ремонт на 34 км от път III-906 през Дюлинския проход. Реконструкцията на участъка от Старо Оряхово до Гюльовца стартира в средата на месец май т. г. Пътната отсечка е важна за Черноморието, защото свързва области Варна и Бургас и е алтернативен маршрут на Обзорския и Айтоския проход.

В момента на обекта се извършват земни работи, направени са необходимите геодезически замервания, разчистена е крайпътната растителност, уширен е габаритът на пътя, премахнати са бетоновите бордюри и са почистени откосите. Строително-монтажните работи се изпълняват без спиране на движението като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се работи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.


Основният ремонт на участъка Старо Оряхово – Гюльовца включва пълна реконструкция на трасето и ремонт на два моста над реките Двойница (при 13-и км) и Бяла (при 32-и км). Дейностите се изпълняват от „ТРАНССТРОЙ – ВАРНА“ АД, а срокът е 540 календарни дни. Стойността на договора е близо 84 млн. лв. с ДДС и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД „Трафик контролс“, с участници: „ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД и „КОНТРОЛС“ ООД. Техният договор е за 1,3 млн. лв.


Програма на АПИ предвижда и ремонт на още 31,5 км от третокласния път, с което ще се обнови цялото трасе на път III-906 Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – (път I-9), с обща дължина близо 66 км. За втория участък Гюльовца – Каблешково – кръстовището с път I-9 Варна - Бургас в момента се подготвя строителната документация за стартиране на строителните дейности. Изпълнител на втория участък е ДЗЗД „РАЗВИТИЕ 2018“, с участници: „Инжстройинженеринг“ ЕООД и „Битумина ГмбХ – България“ ЕООД. Стойността на договора е близо 84 млн. лв. Строителният надзор е възложен на „ИЕ Консултанти 2022“ ДЗЗД, в което са: „ИВТ КОНСУЛТ“ ЕООД и „ЕРПОС СПОЛ“ С. Р. О. – Словения. Договорът им е за 946 920 лв. Ремонтните дейности на втория участък ще включват и обновяването на 4 моста - над р. Бяла (при 37-и км), над напоителен канал при 40-и км, над преливника на яз. „Порой“ (42-и км) и над р. Ахелой (при 45-и км).


По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Нови машини и контейнери достави фирмата за почистване в Бургас

От 1 август функционира нова фирма за почистване на Бургас, посочи Павлин Михов от дирекция ''Околна среда'' към Общината. Нови машини за сметопочистване и контейнери също са попълнения в арсенала на фирмата.  Потърсихме Павлин Михов за коментар по повод казус със замърсявания из ж.к "Възраждане", за които бе сигнализирал мъж, подал жалба и в..

публикувано на 09.08.24 в 14:35

В 12 населени места на община Болярово, камбани ще забият празнично

В 12 населени места на община Болярово, камбани ще забият празнично на Успение Богородично /15 август 2024г./ Миряните ще могат да се поклонят и свещици да запалят в храмовете на селата: Воден, Стефан Караджово, Малко Шарково, Голямо Шарково, Оман, Мамарчево, Попово, Голямо Крушево, Горска поляна, Камен връх и Денница. Камбанен звън ще оповести Успение..

публикувано на 09.08.24 в 14:16

Заради ремонт на ВиК, затварят за месец улица в "Славейков"

Част от улица в бургаския комплекс "Славейков" ще бъде затворена за движение на МПС, информират от Общината. Става въпрос за пътя между бл. 183 и бл. 71.  Временната организация на движението ще бъде въведена от 10:30 часа на 12.08.2024 г. (понеделник), до 17:00 часа на 10.09.2024 г. (вторник). Там ще се извършват ремонтни дейности на съществуваща..

публикувано на 09.08.24 в 13:24

Община Царево спечели финансиране за още седем обекта

Община Царево добави още седем обекта от важно местно значение в списъка с обекти по държавния бюджет и програмата за инфраструктурни обекти 2024/2026 г. Това са: проектирането на подмяна на водопроводната мрежа в с. Кости, с. Бродилово, с. Изгрев, с. Българи; проектирането на нова сграда на СУ „.Н. Й. Вапцаров“, проектирането на два социални центъра..

публикувано на 09.08.24 в 12:48

До края на октомври затварят ул. "Одрин" в Бургас (обновена)

Улица "Одрин" в Бургас ще бъде затворена за движение  от 10:00 часа на 12.08.2024 г. до 31.10.2024 год, съобщават от Общината. Причината е реконструкцията на улицата и необходимостта от изграждане на съоръжение за осигуряване на пресичане на две нива при ж.п. прелеза Бургас-Поморие. Обслужването на имотите и предприятията от двете..

публикувано на 09.08.24 в 12:30

Чистят контейнерите в Бургас и отвътре

Почистване на контейнерите за отпадъци стартира от днес в Бургас. Това каза Павлин Михов от дирекция ''Околна среда'' към Общината. Дейностите започват от ж.к. "Изгрев", като съдовете ще се мият отвън и отвътре: "Всички съдове на територията на града ще бъдат почистени и от вътрешната им част. Беше планирано миналата седмица да започне в края на..

публикувано на 09.08.24 в 12:11

Село Изгрев очаква гости на "Странджа манджа" на 10 август

Първият фестивал “Странджа манджа“ ще се проведе в царевското село Изгрев на 10 август. Идеята е да се покаже както странджанската кухня и занаяти, така и възможностите, които предоставя за отдих и туризъм едно малко населено място, обясни основният организатор Людмила Дукова, която е и кметски наместник. Зад нея застава община Царево...

обновено на 09.08.24 в 09:22