Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рами Киуан с успешен дебют на олимпийските игри

Снимка: Димитър Вельов/БТА

Настоящият европейски шампион по бокс Рами Киуан направи успешен олимпийски дебют на Игрите в Париж.

24-годишният българин надделя над поляка Дамиан Дуркач с 5:0 съдийски гласа (29:26, 29:26, 30:25, 30:25, 29:26) в първия кръг в категория до 71 килограма в "Арена Норд" във френската столица, а двубоя от трибуните изгледаха спортният министър Георги Глушков,  председателят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар на централата Белчо Горанов.

Киуан започна леко колебливо срещу агресивния си съперник и реферите дори дадоха минимално предимство на поляка в първия рунд. Постепенно българинът намери играта си и започна да контролира боя, а Дуркач, който продължаваше да се хвърля напред, получи и наказателни точки за нечиста игра във втората и в третата част, което окончателно предреши победителя.

На осминафиналите Киуан ще се изправи срещу поставения под номер 1 в схемата Шанън Дейви от Австралия на 31 юли, а по предварителна програма срещата е насрочена за 12:32 часа българско време.

Това е втора победа за българския бокс в Париж, след като вчера Радослав Росенов също спечели при дебюта си на Олимпийски игри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на Олимпийските игри

Валентина Георгиева поведе в квалификацията на прескок на турнира по спортна гимнастика при жените на Олимпийските игри в Париж. Георгиева, която дебютира на олимпийски игри, днес има рожден ден и навършва 18 години. На коронния си уред прескок тя получи средна оценка от 13.999 точки, след като имаше 14.166 за първия опит и 13.833 за втория...

публикувано на 28.07.24 в 14:11
Виктория Томова

Шестима български спортисти във втория ден на Игрите в Париж

Шестима български спортисти в 4 вида спорт ще участват във втория състезателен ден на Олимпийските игри в Париж.  Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева стартира участието си в квалификациите за многобоя в спортната гимнастика. Тя ще играе само на три уреда - греда, смесена успоредка и прескок. Късно снощи при мъжете Кевин Пенев зае..

публикувано на 28.07.24 в 07:45

Плувният маратон подкрепя кампанията "Заедно за Марти"

Общинският плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста започва в 9 часа. За първи път той е с минимална такса за участие, с която ще бъде подпомогната благотворителната кампания „Заедно за Марти“. В маратона могат да участват хора навършили 16 години и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши преди старта. Таксата от 10.00..

публикувано на 27.07.24 в 07:50

Спортен празник в Бургас по случай откриването на Олимпиадата

Спортен празник по случай откриването на Олимпийските игри в Париж ще бъде проведен в Бургас на 26 юли. Събитието ще включва спортни клубове от Бургас, които ще демонстрират умения. Заместник-кметът по спорт в общината Манол Тодоров обясни: „Ще имаме представители на художествената гимнастика в лицето на „Черноморец“ и „Триумф“...

публикувано на 26.07.24 в 08:40

Даниел Стаматов се завърна в "Нефтохимик"

Футболистът на "Нефтохимик" от сезон 2017/2018 година Даниел Стаматов е поредното ново попълнение в състава на представителния отбор на клуба, съобщават от там. Роденият през 1995 година състезател е роден в Бургас и започва своите първи стъпки във футбола именно от "Нефтохимик". След което преминава в школата на Черноморец от където е забелязан и в..

публикувано на 26.07.24 в 08:38

Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по кудо през 2025 година

Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по кудо през 2025 година, съобщават от Общината. Морският град бе избран в конкуренция с градове от други държави, а престижното международно събитие ще се проведе на 4 и 5 октомври в Спортна зала „Арена Бургас“. Кметът Димитър Николов обсъди преди три седмици тази възможност със заместник-директора на..

публикувано на 23.07.24 в 13:16

Предстои международният плувен маратон "Порт Бургас"

Днес в акваторията на Морската гара в Бургас ще се проведе четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт Бургас“. Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – на 1000 м. и на 3000 метра. Сред тях има представители на България, Русия, Сърбия, Турция, Северна Македония, Румъния, Унгария, Германия, Люксембург и Украйна...

обновено на 20.07.24 в 08:42