Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български боксьор е на победа от олимпийски медал

Автор:
Снимка: БТА

Българският боксьор Рами Киуан е на победа от олимпийски медал, след като се класира за четвъртфиналите в категория до 71 килограма в Париж. При достигане до полуфинал той ще си осигури минимум бронзово отличие.

Киуан надигра категорично поставеният под номер 1 Шанън Дейви от Австралия с 5-0 съдийски гласа пред погледа на председателя на БОК Стефка Костадинова.

Роденият в Червен бряг европейски шампион започна устремно двубоя. Обратният му гард затрудни съперника и вкара няколко добри прави удари и крошета. Заслужено той спечели първия рунд във фишовете на петте съдии.

В следващите части доминацията на нашия боксьор продължи. Рами взе и следващите два рунда, без да поема излишни рискове да получи някоя аркада.

"Не очаквах, че толкова лесно ще спечеля. Очаквах да го победя, не беше лош боксьор австралиецът, но не ме затрудни особено. Дошъл съм за златото", заяви Киуан пред БНТ.


Следващият съперник на българина ще бъде Омари Джоунс от Съединените щати. Мачът е на 3 август.
По публикацията работи: Любомир Тодоров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов нестандартен спорт прохожда в Бургас

Обособяването на първото официално диск голф игрище в България започва този уикенд – 3 август. То ще се намира в Бургас, парк „Езеро“, зад сградата на Здравната каса. От Българската Диск Голф Асоциация организират открити демонстрации с подкрепата на Общината. Те ще се проведат в неделя, понеделник и вторник вечер, след 19:00 ч., на коша за..

публикувано на 31.07.24 в 11:35

Цанко Цанков се подготвя в Царево за следващите си състезания

Община Царево ще подкрепи световния шампион по плуване Цанко Цанков в покоряването на Ocean 7 – седемте най-трудни плувни маратона в света, както и в поставянето на световен рекорд за 100 км плуване по река Дунав, съобщи администрацията.  Цанко Цанков вече преплува успешно три от тези плувни маратона – протока Гибралтар (между бреговете на Испания и..

публикувано на 31.07.24 в 09:42
Хавиер Ибаниес ше боксира довечера в Париж

Четирима българи на олимпийските игри днес

Общо четирима българи ще участват на олимпийските игри днес.  Джудистът Ивайло Иванов ще открие родното участие в Париж днес с двубой срещу представителя на Ливан Карамноб Сагайпов в категория до 90 кг. Двубоят е първи от програмата при мъжете и започва в 10:00 часа. Малко след това на гребния канал ще стартира и полуфиналът на Десислава Ангелова в..

публикувано на 31.07.24 в 08:32
Любомир Епитропов

Четири стотни не достигнаха на Епитропов за финал на 200 м бруст

Българският плувец Любомир Епитропов не успя да се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри. Той зае деветото място в полуфиналите с време 2. 09.93 и ще бъде първа резерва за участие във финала. Само Четири стотни не достигнаха на българина за осмото място, което заема Джошуа Йънг, който завърши в първия полуфинал с време..

публикувано на 31.07.24 в 07:45

Йоана Илиева спря на осминафиналите в Париж

Единствената българска представителка във фехтовката на 33-ите олимпийски игри в Париж Йоана Илиева отпадна на осминафиналите на сабя. Осмата поставена отстъпи неочаквано на унгарката Вираг Лука Сюч, която е №24, с 10:15 туша. Двубоят започна отлично за Илиева, която поведе с 4:1, но след това допусна негативна серия и загуби първия период с 4:9. Във..

публикувано на 29.07.24 в 16:33

Йоана Илиева победи японка на старта на сабя

Йоана Илиева се класира за осминафиналите на сабя на олимпийския турнир в Париж. В „Гран пале“ осмата поставена българка отстрани Риза Такашима от Япония с 15:10. В края на първата част азиатката водеше с 8:7 туша. Но във втората Илиева беше безкомпромисна и спечели с краен резултат 15:10. Следващата съперничка на Йоана днес е унгарката Вираг Лука..

публикувано на 29.07.24 в 15:13
Радослав Росенов

Радослав Росенов отстъпи на канадец в олимпийския турнир

Боксьорът Радослав Росенов отпадна на осминафиналите на олимпийските игри в Париж. В категория до 63,5 килограма българинът отстъпи на водача в схемата Уайът Санфорд от Канада с 0-5 съдийски гласа. И двамата играха с обратен гард. Росенов се боксира със залепена аркада на лявата вежда и не смееше да рискува на ринга. Канадецът на два пъти го изпрати в..

публикувано на 29.07.24 в 14:13