Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят проекта за фотоволтаична централа на покрива на "Парк Арена"

Снимка: Община Бургас

Представят в Бургас най-новата инициатива на общината за създаване на Енергийна общност. Тя си поставя за цел да изгради фотоволтаична централа с мощност 400 kWp на покрива на Плувен спортен комплекс в жк. „Славейков“. Очаква се над 85% от произведената енергия ще се консумира на място от плувния басейн, което е сред най- важните условия за икономическата обоснованост на подобен тип инвестиции.

По време на срещата на 07.08.2024г. подробно ще бъдат представени условията за участие и ползите за членовете на общността и град Бургас.
Цялата информация за инициативата, може да се прочете тук

Участието в срещата е след предварителна регистрация. Тя ще се проведе в сряда от 16:30 ч.  в Енергийния офис в сградата на НХК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тонове боклуци бяха извозени при екоинициатива в община Сунгурларе

Екоинициативата на МОСВ се проведе за почистване на замърсените зони около Сунгурларе. В нея се включиха кметът инж. Димитър Гавазов, заедно със общинските служители, представители на РИОСВ- Бургас, доброволците от БМЧК- Сунгурларе и граждани.  Беше обходена повече от два декара поляна, а захвърлените и разпилени боклуци бяха събрани в стотици..

публикувано на 01.08.24 в 17:14

Заради протест, в събота затварят за час пътя Бургас - Варна след Обзор

В събота предстои да бъде затворен пътят Бургас - Варна (след Обзор) заради протести. Своето недоволство ще изразят г раждани от Попович, обл. Варна от 11.00 до 12.00 ч. Ще бъде въведена временна организация на движението, при която товарните автомобили ще бъдат спирани още на КПП Кошарица. Алтернатива за тях е преминаване през Руенския проход...

публикувано на 01.08.24 в 15:20

Само един вагон от Айтос за Бургас, хора пътуват и в тоалетната

За проблем с пътнически влак по направление Айтос-Бургас сигнализира слушател на БНР Бургас. Много хора са пътували с един вагон към морския град тази сутрин. Павлина Стаматова от Айтос, която работи в Бургас и всеки ден използва този транспорт, е подала жалба към БДЖ. Тя обясни: „Това е най-натовареното време. Около 7:19 часа е в Айтос...

обновено на 01.08.24 в 14:41

Има ли проблем със сметопочистването в Бургас през лятото?

За проблеми със сметопочистването в Бургас сигнализира Костадин, който от 10 години живее в ж.к. „Възраждане“. Като родител на две деца, той често посещава детските площадки в района и посочва, че има много непочистени места. Виждаме, че около бордюрите има изсъхнали листа, кварталните улици са прашни, уточни той: „По улиците, по които..

публикувано на 01.08.24 в 11:01
Табела за паркиране в

По-скъпо паркиране в Бургас от днес: 1,30 лв. за час в "Синя зона", зелената остава 1 лв.

Паркирането в бургаската "Синя зона" вече струва 1,30 лв. за час престой, съгласно решение на Общинския съвет, влязло в сила на 1 август. Досега таксата беше 1 лев както за синята, така и за зелената зона. Тя остава лев за час престой на автомобилите в местата, определени за "Зелена зона". Новата цена бе гласувана от общинския съвет в края на..

публикувано на 01.08.24 в 08:58
Параклисът край Дряново.

Започва илинденският събор в ямболското село Дряново

Днес и утре в  ямболското село Дряново ще се проведе традиционният илинденски събор. В него ще се включи и сливенският митрополит Арсений, който ще отслужи литургия в обновения параклис носещ името на Свети Илия, считан за покровител на селото. Съборът в Дряново се провежда винаги на Илинден по стар стил без прекъсване от  1865 г. насам, уточни..

публикувано на 01.08.24 в 08:19
Жена показва останките от изгорялата ѝ къща.

Отпускат помощи на още засегнати от пожарите във Воден, Крайново и Горска поляна

Служители на Агенция „Социално подпомагане“ ще приемат заявления за отпускане на финансова помощ от жители на селата Воден, Крайново и Горска поляна, чиито къщи са засегнати  при пожарите през последния месец. Помощ вече е отпусната на 13 домакинства, които загубиха единствения си дом. Служителите на агенцията ще бъдат в село Воден в 10 часа,..

публикувано на 01.08.24 в 08:16