Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разработеният ОУП на община Камено: Нови зони в регулация и индустриални паркове



Разрастване на Камено и редица съставни селища, повече места за промишлени зони, разширение на гробищни паркове са част от заложените параметри в проекта за общ устройствен план на общината. Отразени са редица искания на граждани. Предложения за бъдещи инвестиционни намерения и идеи могат да се подават до 20 август. 

Представеният пред обществеността тази седмица общ устройствен план предвижда в урбанизирана територия на град Камено и редица населени места да влязат зони с реализирано вече строителство на жилищни и вилни сгради. Кметът Жельо Вардунски поясни:

„Най-важното е, че се вкарват отново в регулация зони, които са изкарани през 60-те години. Там има къщи, които в този момент се водят едва ли не, че са в земеделска земя, а те са в урбанизираната територия на Камено и някои населени места“

Вардунски посочи като пример селата Черни връх и Константиново, които са се разраснали в покрайнините с вилни зони, които по същество са същински жилищни квартали. С възходящо развитие е и съседното с. Полски извор. По оста Константиново-Тръстиково-Ливада също се предвижда сериозно разширение на населените места.

„Отразили сме разширение на населените места в посоките, в които е благоприятно да се развиват“, подчерта градоначалникът.

Предвижда се разширение и на гробищните паркове, както и повече места за промишлени зони до Камено.

„В източната част има голям терен с всички необходими комуникации, към  него има заявен вече интерес. В южната част в посока Лукойл към Бургас и контейнерното пристанище също има интерес за производствени  и складове бази“

Отразени са поставените към момента искания от страна на гражданите. Още предложения могат да се подават в Центъра за административно обслужване до 20 август.

Повече чуйте в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново. „Огнената стихия трудно се овладява.“, това каза кметът на община Болярово Христо Христов, посрещайки децата в село Воден. Децата собственоръчно са изработили продукти. Организирали са базар, и събраните средства дариха на хората в пострадалите села.  Кметът поговори с децата за стихията, която превзе Воден и..

публикувано на 02.08.24 в 10:37

21 заявления за финансова помощ са подадени от жители на Крайново, Воден и Горска поляна

21 заявления са подадени от жители на селата Крайново, Воден и Горска поляна, чиито къщи бяха засегнати при пожарите последния месец, съобщават от Община Болярово. Общо право на финансова помощ имат 59 души.  Служителите на Агенция „Социално подпомагане“  приемаха документи вчера в населените места .  „По време на приемните на терен 12 собственици на..

публикувано на 02.08.24 в 08:13

Тонове боклуци бяха извозени при екоинициатива в община Сунгурларе

Екоинициативата на МОСВ се проведе за почистване на замърсените зони около Сунгурларе. В нея се включиха кметът инж. Димитър Гавазов, заедно със общинските служители, представители на РИОСВ- Бургас, доброволците от БМЧК- Сунгурларе и граждани.  Беше обходена повече от два декара поляна, а захвърлените и разпилени боклуци бяха събрани в стотици..

публикувано на 01.08.24 в 17:14

Заради протест, в събота затварят за час пътя Бургас - Варна след Обзор

В събота предстои да бъде затворен пътят Бургас - Варна (след Обзор) заради протести. Своето недоволство ще изразят г раждани от Попович, обл. Варна от 11.00 до 12.00 ч. Ще бъде въведена временна организация на движението, при която товарните автомобили ще бъдат спирани още на КПП Кошарица. Алтернатива за тях е преминаване през Руенския проход...

публикувано на 01.08.24 в 15:20

Само един вагон от Айтос за Бургас, хора пътуват и в тоалетната

За проблем с пътнически влак по направление Айтос-Бургас сигнализира слушател на БНР Бургас. Много хора са пътували с един вагон към морския град тази сутрин. Павлина Стаматова от Айтос, която работи в Бургас и всеки ден използва този транспорт, е подала жалба към БДЖ. Тя обясни: „Това е най-натовареното време. Около 7:19 часа е в Айтос...

обновено на 01.08.24 в 14:41

Представят проекта за фотоволтаична централа на покрива на "Парк Арена"

Представят в Бургас най-новата инициатива на общината за създаване на Енергийна общност. Тя  си поставя за цел да изгради фотоволтаична централа с мощност 400 kWp на покрива на Плувен спортен комплекс в жк. „Славейков“. Очаква се над 85% от произведената енергия ще се консумира на място от плувния басейн, което е сред най- важните условия за..

публикувано на 01.08.24 в 14:35

Има ли проблем със сметопочистването в Бургас през лятото?

За проблеми със сметопочистването в Бургас сигнализира Костадин, който от 10 години живее в ж.к. „Възраждане“. Като родител на две деца, той често посещава детските площадки в района и посочва, че има много непочистени места. Виждаме, че около бордюрите има изсъхнали листа, кварталните улици са прашни, уточни той: „По улиците, по които..

публикувано на 01.08.24 в 11:01