Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Камено награди младеж за доблестна постъпка

| обновено на 08.08.24 в 12:49

Наградиха 15-годишния Иван Маринов, който намери и върна мобилен телефон. Отличието се връчва за благородната му постъпка, която е достоен пример за проявено обществено поведение и доблест, поясняват от общината. 
На 6 август Иван Маринов намира в Камено смартфон и го предава на служители на РУ – Камено, за да бъде върнат на собственика. Полицаите установяват чий е телефона и му връщат скъпата вещ с разписка.

Началникът на РУ „Полиция“ в Камено Михаил Георгиев и директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов връчиха на момчето полицейска значка и подаръчен ваучер, а кметът Жельо Вардунски подари на младия си съгражданин плакет, подаръчни ваучери и писалка за отлични оценки. Градоначалникът благодари на родителите на детето за доброто семейно възпитание и високите морални ценности, които Иван притежава.
"Постъпката на Иван е пример за честност и отговорност, които са важни ценности в нашето общество. Надявам се, че неговият жест ще вдъхнови и други млади хора да следват примера му. Действията на този млад човек са доказателство, че ценностите като почтеност и ангажираност са важни за младото поколение," каза кметът Вардунски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Останките от къщата на сем. Яневи

Продължава събирането на средства за пострадалите в община Болярово

Продължава събирането на средства за пострадалите при пожарите в крайграничната община Болярово. До момента в дарителската сметка са постъпили близо 116 000 лева. Над 115 хил. лева е събраната сума до момента за пострадалите от пожарите в Болярово Огнената стихия унищожи до основи  13 къщи, между които и тази на семейство Яневи от село Воден...

публикувано на 08.08.24 в 14:54
Праскови

Преработвателна фабрика отговори защо купува праскови от Гърция

Максималното натоварване на фабричните мощности на преработвателните компании за плодове и зеленчуци е причината за изкупуване на компотни праскови и от Гърция. Това обяви управителят на една от четирите преработвателни предприятия  в България, това в Сливен, Димитър Алексиев в отговор на обвиненията на местните производители, че тяхната продукция се..

публикувано на 08.08.24 в 13:45

Приключи третият етап от ремонта на пътя между Българово и АМ "Тракия"

Приключи изпълнението на третия етап от проекта за обновяване на път, който е основен транспортен достъп за жителите на Българово до близките населени места и общинския център Бургас, съобщават от Общината. По него преминава пътникопотокът от и за АМ “Тракия“. В началото на годината беше обновена по-голямата част от пътя. Остана участъкът в посока..

публикувано на 08.08.24 в 10:34

Режим на водата е въведен в четири села в Община Айтос

Режим на водата е въведен в айтоските села Карагеоргиево, Тополица, Раклиново и Зетьово. Населените места се захранват от местни водоизточници, които обаче пресъхват. Според Община Айтос, решението е в нови сондажи в селата. От ВиК – Бургас обаче са им обяснили, че не са предвидени средства за това в капиталовата програма на дружеството...

публикувано на 08.08.24 в 09:19

За втори път е внесено предложението за актуализация на бюджета на Поморие

За втори път е внесено за обсъждане предложение за актуализация на бюджета на Община Поморие за тази година. На последното си заседание, местният парламент не прие докладната записка.  Съветниците от опозицията гласуваха „против“, а други с „въздържал се“ предложението за актуализация на последната сесия на местния парламент. Сред аргументите им беше,..

публикувано на 07.08.24 в 17:12
архив

Поставят 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление на отпадъците сега  са закупени са още 100 контейнера.  Макар и трудно гражданите свикват с..

публикувано на 07.08.24 в 15:49

РИОСВ проверява на 4 места за неприятна миризма в Бургас

На 4 места са изпратени екипи на РИОСВ-Бургас след сигнали за неприятни миризми в града и извън него, но към момента източникът не е установен, съобщиха за БНР-Бургас от екоинспкецията. Проверки се правят на Пристанището, в "Лукойл Нефтохим", на пристанище „Росенец“ и на Летище Бургас. Според сигналите неприятна задушлива миризма се усеща..

публикувано на 07.08.24 в 15:03