Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха двама за възпламенен самоделен взрив и притежание на взривни вещества

Снимка: БГНЕС

Съобщение за силен взрив в района на земеделска нива до бл.96 в ж.к. „Меден рудник“ е подаден през почивните дни в Четвърто районно управление в Бургас.

Полицаи са установили, че става дума за възпламенен самоделен взрив, който е бил подготвен от двама бургазлии - на 35 и 45 години, които са задържани за срок до 24 часа.

При претърсване в обитавания от 45-годишния бургазлия апартамент  в бл.104 в „Меден рудник“ са намерени и иззети различни видове взривни вещества, самоделен детонатор, прекурсори за производство на взривни вещества и 23 ловни патрони (12-ти калибър).

Работата по случая продължава. 


По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха над 430 кг хероин на бургаско пристанище (видео)

Рекордно количество 436 кг. хероин на стойност 70 млн. лв. откриха митнически служители в товарно ремарке пристигнало от Батуми на фериботното пристанище в Бургас. Товарното ремарке и с казахстанска регистрация. Тръгнало е от Киргизстан до пристанището в гръцкия град Александруполис. По случая няма задържани. Образувано е досъдебно производство за..

обновено на 12.08.24 в 16:21

Четирима пострадаха при ПТП между бус и лек автомобил в Новозагорско

Катастрофа между бус и лек автомобил в района Новозагорското село Караново завърши с четирима пострадали. Инцидентът е станал рано сутринта на 11 август при разклона за селото на пътя Нова Загора – Стара Загора, съобщават от полицията. Лекият автомобил застига буса и се удря в задната му част. От удара двете превозни средства се преобръщат...

публикувано на 12.08.24 в 14:31

Масов бой с камъни и бутилки в Сливен

Четирима са задържани за масов бой в квартал „Надежда“ в Сливен. Причината е скандал между два рода за силна музика. През почивните дни е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и сигурност в областта.  Скандалът между родовете прераства в бой и замеряне с камъни и бутилки. При овладяване на конфликта са нанесени..

публикувано на 12.08.24 в 14:21

Трима души се удавиха по Южното Черноморие

В Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент на плажа пред хотел в Слънчев бряг, при който в морето се удавил 35-годишен мъж от Нови Искър. При извършения оглед видими следи от насилие не са констатирани. Тялото на мъжа е откарано в петък за аутопсия бургаската болница.  При друг инцидент в събота, около 07:35 ч. в Пето..

публикувано на 12.08.24 в 12:55

Катастрофа край Ямбол затруднява движението по АМ "Тракия" в посока София

Движението на автомагистрала "Тракия", в района на 288 км в посока София, е затруднено заради самокатастрофирал автомобил.  По първоначални данни има двама пострадали, транспортирани за преглед.  В участъка движението  се регулира от полицейски служители.  Извършват се процесуално-следствени действия.

публикувано на 11.08.24 в 13:56

Протестиращи затварят пътя Варна -Бургас от 18 до 19 часа

 Жителите на село Попович отново излизат на протест заради продължаващия повече от година ремонт на 3-километровата отсечка от пътя, който свързва селата Попович и Дюлино с главния път Варна -Бургас. Въпреки отправените многократни сигнали и искания към местната власт, проблемът с лошото състояние на пътя остава нерешен, което поражда все по-голямо..

публикувано на 10.08.24 в 08:13

Задръстване на надлез "Владимир Павлов"в Бургас заради аварирали автомобили

Голямо задръстване има в момента  на и след надлез" Владимир Павлов", съобщи слушател на БНР Бургас. Причината са два аварирали  автомобила малко преди светофарите на стадион"Черноморец". Колони от автомобили са се образували на отбивката за и по ул. "Крайезерна"

публикувано на 09.08.24 в 18:08