Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С първа копка бе даден стартът на ремонта на пътя Зидарово - Вършило

С първа копка бе даден стартът на ремонта на пътя Зидарово - Вършило.  Пътният участък е част от съществуващ общински път от Зидарово до пътно кръстовище за с. Габър с. Вършило. 

Общата дължина на трасето е 1804.94m. Стойността на проекта е 2 055 810лв. Ремонтът ще бъде извършен за 90 дни.

Финансирането на ремонта е осигурено от държавния бюджет, като обектът е обявен за приоритетен по Инвестиционната програма за общински проекти. 

Кметът Янакиев каза, че ще се постарае да направи така, че до края на този кметски мандат общинските пътища да бъдат в много по-добро състояние. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат ново кръстовище в Ямбол

 Ямбол започна подготовката за изграждането на ново кръстовище с кръгово движение, което ще се намира на пресечката между булевард „Димитър Благоев“ и улица „Жорж Папазов“. Проектът, чието начало е предвидено за 17 септември 2024 г., цели да подобри безопасността на движение в този натоварен район. Крайната дата за завършване на строителните..

публикувано на 15.09.24 в 11:15

Удължават „Грижа в дома в Община Несебър“ до 3 януари 2025 година

Община Несебър сключи допълнително споразумение  за продължаване срока на  проекта „Грижа в дома в Община Несебър“ до 3 януари 2025 г. Сумата на предоставената безвъзмездна финансова помощ по удължаване предоставянето на услугата е общо 1 037 966,99 лв. финансиране от ЕС чрез Европейския социален фонд. Изпълнението на дейностите по проекта в община..

публикувано на 15.09.24 в 09:02

На Кръстовден бургазии се поклониха пред частица от Светия кръст (ВИДЕО)

На Кръстовден бургазии се поклониха пред частица от Светия кръст. Тя бе изнесена в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“.  Църковният празник започна с празнична света литургия, отслужена от негово високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений. Той се обърна към миряните: "В древността този кръст беше страшен бурен за мъжете, а сега..

обновено на 14.09.24 в 12:27

Благотворителна боксова гала събира средства за онкоболни в Община Созопол

Първата в България благотворителна боксова гала вечер ще се състои днес в Созопол от 19 часа на Летния театър. Със събраните средства ще бъде създаден фонд за подпомагане лечението на онкоболни граждани на община Созопол. Звездата на гала вечерта е роденият в Созопол Петър Драганов, който е записал до момента 9 победи от 9 мача. Той ще се..

обновено на 14.09.24 в 09:40
Архив

„Меден рудник“ отбелязва традиционния си празник с музика и настроение

В деня на християнския празник Кръстовден, жителите и гостите на комплекс „Меден рудник”  отново ще празнуват с песни и танци. Тогава те ще отбележат традиционният си празник, който се организира от Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928”, с финансовата подкрепа на Община Бургас. Тържествата започват днес с поднасяне на венци и цветя пред паметната..

обновено на 14.09.24 в 08:20

Втори Общоградски поход до Кръста на Бармук баир ще се състои днес

Втори Общоградски поход до Кръста на Бармук баир ще се състои днес, на Кръстовден. Тази година събитието е под мотото „По пътя на вярата в Сливенската малка Света гора“. Сборният пункт е в 9 часа от площад „Хаджи Димитър“. Маршрутът ще продължи към храм „Света Богородица“, където след поклонение, походът ще се отправи към параклис „Свети..

публикувано на 14.09.24 в 07:19

Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в Бургас на Кръстовден

Днес е Кръстовден! Частица от Светия кръст ще бъде изнесена за поклонение в бургаския храм „Св.Св. Кирил и Методий“. Миряните ще могат да се поклонят пред светинята от 9 часа.  Празнична Света литургия ще отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Арсений. Кръстовден е сред Дванадесетте велики християнски празници, на който отбелязваме..

обновено на 14.09.24 в 07:15