Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Несебър посреща кораба „Св. св. Кирил и Методий“

| обновено на 14.08.24 в 08:31

Тържествено ще бъде посрещнат кораба „Св. св. Кирил и Методий“ в Несебър, който под командването на кап. II ранг Николай Данаилов, извърши успешна научно изследователска мисия до най-студения континент. 

Събитието е днес на Морската гара в Несебър от 16 часа. 

От 19 часа ще се проведе традиционното литийно шествие с чудотворната несебърска икона на Божията майка, която ще бъде изнесена за поклонение извън стените на храм „Успение Богородично“. 

В навечерието на празника на града /15 август/, акцент в програмата е концертът, организиран специално за жителите на Несебър. 

Концертът започва в 21 часа на амфитеатъра и е с участието на Йорданка Христова.

По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Птицевъди искат да се забрани вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дена и заплашват с протести, ако това не се случи. Според Даниел Божанков, председател на браншовата организация, украинските яйца, които влизат на..

публикувано на 14.08.24 в 11:22

В община Тунджа ще бъде разкрит център за непридружени деца бежанци

В село Овчи кладенец,община Тунджа, област Ямбол, предстои да бъде разкрит център за непридружени деца бежанци. Той ще се намира в базата на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа. Изграждането на центъра и предоставянето на комплексни услуги за децата бежанци ще се реализира по проект на Държавната агенция за бежанците в партньорство с Община..

публикувано на 14.08.24 в 10:11

Среща с домоуправители относно кафявите кофи ще се проведе днес

Община Бургас организира информационна среща за правилното събиране и третиране на биоразградимите отпадъци от домакинствата. Тя е насочена към жителите на кв. „Възраждане“ и на нея са поканени да присъстват домоуправители на жилищни кооперации и заинтересовани лица.  Информационната среща ще се проведе днес от 17:30 часа в сградата на Младежкия..

обновено на 14.08.24 в 09:24

Воден режим в община Болярово - ще се използва водоноска

С водоноска ще осигуряват вода на село Камен връх. Населеното място премина на воден режим от 13 август 2024г. Вода ще тече от чешмите през 24 часа, съобщават от община Болярово.  Заместник-кметът на община Болярово Нина Терзиева издаде заповед във връзка с продължителното засушаване и силното намаляване на дебитите на водоизточниците в населените места...

публикувано на 14.08.24 в 07:10
снимката е илюстративна

До българската граница при Малко Търново гори пожар

Голям пожар е обхванал широколистна гора на турска територия до граничното село Демиркьой. Кметът на Малко Търново Илиян Янчев заяви за БНР, че пожарът е близо до българската граница и по-точно до село Сливарово, но турските власти твърдят, че огънят е овладян.   Засега няма опасност пожарът да премине на българска територия, защото вятърът духа в..

публикувано на 13.08.24 в 16:35

Илиана Иванова: Важно е новият ни еврокомисар да получи широка подкрепа

Важно е новият български еврокомисар да получи широка обществена подкрепа. Това каза в Бургас сегашният български еврокомисар Илиана Иванова. Тя не уточни дали с нея са водени разговори за номинацията ѝ.  До дни българското правителство се очаква да номинира бъдещия български еврокомисар. Добре е срокът поставен от ЕК да бъде спазен, независимо, че..

публикувано на 13.08.24 в 15:09

"Булевард Демокрация" на 13 август:

13 август е, а още не е петък. Колко приятно щеше да е това съвпадение. От европейската прокуратура разследват "Булгартрансгаз", потвърдиха за БНР от МВР. Тази сутрин полицията е осигурила достъп до газовия оператор. От Булгартрансгаз няма официална информация с какво е свързана проверката на европрокуратурата. Замириса на газ и в Бургас –..

публикувано на 13.08.24 в 15:00