Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали в Сливен счупиха две от водните стени на новата алея на улица „Никола Фурнаджиев“

Вандали потрошиха две от атрактивните водни стени, които бяха монтирани на обновената пешеходна зона по улица „Никола Фурнаджиев“ в Сливен. Става дума за т. нар. „алея на розите“, съобщи Общината.

Ремонтираният обект беше пуснат в експлоатация през първата половина на месец юли тази година. За кратко време неизвестни лица посегнаха на новоизградените съоръжения. Водните стени са общо три. Имат монтирано осветление. В резултат на натиск върху водната стена, монтираното осветление не работи. На другата стена е скъсана мрежата, по която се стича водата.

За пореден път Община Сливен призовава гражданите да пазят съграденото общо имущество.

Недопустимо е да се рушат обекти, които са създадени за по-добра градска среда, отмора и отдих, коментират от Община Сливен. 

Дейностите бяха извършени по пилотен проект за адаптация към изменението на климата. По цялата дължина на алеята са монтирани нови пейки за отдих, изградени са водни стени, поставени са нови кошчета за отпадъци, изградена е система за капково напояване на растителността.


По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 20 септември са консултациите за СИК в Ямбол за вота

Кметът на Ямбол Валентин Ревански отправи покана до парламентарно представените партии и коалиции за определяне на съставите на секционните избирателни комисии, които ще проведат предсрочните парламентарни избори. Консултациите са насрочени за 20 септември, петък, от 14.00 часа в зала 107 в сградата на Общинска администрация Ямбол, ул. „Г. С...

публикувано на 17.09.24 в 08:31

Затварят през деня част от улица "Гладстон"

Днес, във връзка с извършване на асфалтови работи по ул. „Уилям Гладстон“, от 09.00 до 16:00 часа, се въвежда временна организация на движението на превозни средства. З Ще бъде затворен участъкът от бул. „Иван Вазов“ до ул. „Фердинандова“, съобщи Община Бургас. Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в района, призовават от..

публикувано на 17.09.24 в 08:14

ГДБОП разби нарколаборатория в Сливен

Петима са арестувани при специализираната операция на ГДБОП в Сливен. Разбита е нарколаборатория от домашен тип, открити са наркотици и незаконно оръжие. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. По време на операцията са използвани служебни кучета при претърсването на адресите в Сливен и к.к. „Слънчев бряг“, където са..

публикувано на 16.09.24 в 16:55

Задържан е 32-годишен мъж от Габрово заради пожара край Созопол

32-годишен мъж от Габрово е задържан за 24 часа заради пожара край Созопол в събота, съобщиха от полицията.  Пожар гори край плаж Каваци Разразилият се огън наложи евакуацията на служителите и клиентите на супермаркет в района.  Пожарът в местността Синетудис обхвана над 465 дка сухи треви и храсти и около 50 дка смесена гора...

публикувано на 16.09.24 в 10:33

Жена е с опасност за живота след удар на товарен автомобил в Несебър

85-годишна жена от Нова Загора е с опасност за живота, след като товарен автомобил я блъсна при маневра на заден ход. Инцидентът е станал в Несебър на 13 септември, съобщават от бургаската полиция.  Възрастната жена е със счупени седем ребра и счупен таз. Настанена е за лечение в отделение „Реанимация“ към УМБАЛ – Бургас.

публикувано на 16.09.24 в 08:38

Катастрофа на пътя Варна-Бургас

Катастрофа е станала на км 200 на път  I-9 Варна – Бургас. Трафикът се осъществява двупосочно в една лента и се регулира от пътна полиция, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Инцидентът е станал между Слънчев бряг и Обзор. Преди това заради инцидента, т рафикът се пренасочваше  през Айтоския проход.  Към 14.30 часа движението е..

публикувано на 15.09.24 в 14:13

Кризисният щаб при бедствия в Царево се мести в пожарната

Кризисният щаб при бедствия в Царево ще бъде преместен от Общината в сградата на пожарната служба в морския град. Това съобщи началникът на бургаската пожарна старши комисар Николай Николаев.  В момента се подготвя помещението, в което ще заседава щаба, а догодина ще е готов цялостният ремонт на пожарната в Царево, уточни Николаев: "След бедственото..

публикувано на 15.09.24 в 11:00