Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията извършва проверка

Шофирал ли е опасно водач на служебен автомобил на НС в Бургас

Снимка: ЕЦТП


Полицията в Бургас ще извърши допълнителна проверка по сигнала за опасно поведение на пътя от водач на служебен автомобил на Народното събрание. За рисковото шофиране на колата със специален режим на движение на бургаския булевард „Тодор Александров“ алармира екип на Европейския център за транспортни политики /ЕЦТП/. 

Случката се разиграва преди дни след кръстовището на бул. „Тодор Александров“ и ул. „Спортна“  при влизане от Черноморец на колата на Диана Русинова от професионалната организация. От дясно без мигач я засича автомобил със затъмнени стъкла. Заради отнетото й предимство и риска да се ударят тя натиска клаксона.

„Няколко метра по-напред този човек внезапно натисна спирачка. Най-вероятно целеше да предизвика ПТП, с което аз да го ударя отзад. Само че аз карам съвременен автомобил със специална система да спира сам, при извънредни ситуации. Но ако нямах тази система аз наистина щях да го ударя, защото нямаше как да реагирам и не очаквах“, разказва Русинова.  

Следва пререкание на пътя, по думите й, с обидни квалификации към нея.

„Отвори прозореца и започна да ми крещи и да ме обижда. Бил със специален режим на движение. Имаше някакъв червено-син блиц на предното стъкло"

Според закона специалният режим на движение изисква подаване едновременно на светлинен и звуков сигнал, посочват от ЕЦТП. Нарушение, според тях, са и затъмнените стъкла на автомобила.

Русинова разказва, че въпросният автомобил засичал и други коли по пътя си.

„Поведението му беше опасно, той нарушаваше закона. Освен това, специалният режим се използва само при необходимост, а задръстването не е такава необходимост.  Като отвори прозореца аз не видях вътре друг човек, нямаше народен представител“

От бургаската полиция обясниха, че извършената проверка след сигнала не е установила посочената със съответния регистрационен номер кола. Предстои запитване до Народното събрание за изясняване маршрута на служебния автомобил, бил ли е с включен специален режим на придвижване и дали е превозвал служебно лице. 

Повече чуйте в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът над Сливен е локализиран и овладян

Пожарът над Сливен е локализиран и овладян. Това обяви тази сутрин областния управител Чавдар Божурски пред БНР. Днес стана ясно, че единият от извършителите все още се издирва от полицията, въпреки, че снощи бе обявено, че са задържани две лица. Огънят възникна вчера около 13.00 часа над сливенския квартал „Комлука“, след като двама..

обновено на 16.08.24 в 09:25

Криминално проявени са заподозрените за пожара в Сливенска планина

Двама души са задържани за пожара в Сливенската планина, тръгнал от крайния квартал „Комлука“, обяви директорът на ОД на МВР Сливен старши комисар Димитър Величков. Те са криминално проявени. Изяснява се как точно са предизвикали пожара. В борбата с огъня се включи и хеликоптер на военно-въздушните сили. Двамата виновни за пожара са..

публикувано на 16.08.24 в 07:43

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен, съобщи старши комисар Димитър Величков, директор на ОДМВР Сливен. По случая вече има един задържан, издирва се втори. Няма опасност за живота и домовете на хората от квартал „Комлука“. Два пожарни екипа следят огъня да не навлезе в града. Пожарни екипи са..

публикувано на 15.08.24 в 17:35

Продължава да е висок рискът от пожари

Кандидатствали с още два европейски проекта, за разширение на бургаската пожарна на ул.„Гладстон“ и „Сливница“. Там сме съборили постройки, които дълги години, които не бяха само наша собственост. Една част бяха на ОДМВР, други преди на Гражданска защита. Направен е инвестиционен проект за разширението, заради гаражните клетки. Стартирали сме..

публикувано на 15.08.24 в 15:35
снимката е илюстративна

18-годишен помориец простреля млад мъж с пневматичен пистолет

25-годишен помориец е бил прострелян в областта на лявата подбедрица с пневматичен пистолет.  По думите му, извършителят е  млад мъж, управляващ джип, живеещ в махалата на Поморие. Пострадалият е  получил медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.  Полицаите са задържали 18-годишен помориец за извършеното престъпление. Той е..

публикувано на 15.08.24 в 08:53
снимката е илюстративна

Двама мотористи са в болница, след като са се сблъскали челно

Двама мотористи са в болница след катастрофа на пътя Бургас – Варна, съобщават от полицията. Малко след полунощ по неустановени до момента причини, двата мотоциклета се блъскат челно.  Единият 25-годишен несебърлия е със сътресение на мозъка. Той е настанен за лечение в отделение "Неврохирургия". Другият 51-годишен мъж от Раднево е  с открита фрактура..

публикувано на 15.08.24 в 08:45

Окръжна прокуратура - Сливен: Доживотен затвор за жестоко убийство с брадва (ОБНОВЕНА)

Доживотна присъда за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, извършено в условията на опасен рецидив наложи Окръжен съд Сливен на 40-годишен мъж от село Бяла, Сливенско. Престъплението е извършено в края на месец юни миналата година в планинското село. Убийството е извършен след като двамата – убиецът и жертвата са..

обновено на 14.08.24 в 19:45