Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонт на важни пътни отсечки искат в община Руен

Снимка: Росица Стайкова


За проблеми с две пътни отсечки в община Руен алармира кметът на общината Ахмед Мехмед. Разбит от тежкотоварния трафик, пренасочен от Айтоския проход е пътят Руен-Просеник-Страцин. В лошо състояние е и участък от прохода в отсечката от село Ябълчево до град Айтос.

„Там е много сериозно положението, има пропадания. Нашите депутати, чрез нас, сигнализираха Министерството на регионалното развитие. Казват, че се изготвя проект, предстои ремонт. Чакаме, но доколкото знам още няма осигурени средства“

Другата част от прохода Руен-Провадия  до разклона за Ябълчево е ремонтирана. В посока за Люляково към Ришкия проход пътят също е много хубав, подчерта Ахмед Мехмед.

Той обаче акцентира на другата проблемна отсечка в общината, която за него е потенциално опасна, заради преминаващите през населените места ТИР-ове.

„След като беше спрян товарният трафик през Айтос и беше пренасочен да преминава през Руен-Просеник-Страцин пътят вече е разбит от ТИР-овете.  В същото време има риск от нещастия заради преминаването им през селата“, подчерта градоначалникът.

От местната власт настояват да се намери адекватно решение на въпроса, а то е свързано с изграждане на обходен път до Айтос. Докато това не се случи, а то е свързано със значителни средства, тежкотоварните автомобили ще продължат да преминават през селищата, посочва Мехмед.

От вътрешните общински пътища предстои ремонт на пътя от село Вресово до село Зайчар.

Повече чуйте в звуковия файл: 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отличиха четирима помогнали на тежко пострадал в катастрофа

Четирима граждани с награди от полицията за спасяването на човешки живот. Те са се озовали в “правилното време” на местопроизшествие със самокатастрофирал автомобил в близост до Несебър.  Мъж е с опасност за живота след катастрофа на входа на Несебър (ОБНОВЕНА) Поздравителни адреси и тематични предметни подаръци получиха журналистът Цеца..

публикувано на 21.08.24 в 10:08

Земетресение е регистрирано тази сутрин между Хасково и Ямбол

Тази сутрин е регистрирано земетресение на територията на страната. Трусът е бил с магнитут 2.3 по скалата на Рихтер, на дълбочина от 6 км.,  в района между Хасково и Ямбол. Това показват данните за сеизмичните събития регистрирани в секция „Сеизмология“ към Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) - БАН. 

публикувано на 21.08.24 в 08:52

Безводието в Ямболско продължава

Продължава кризата с безводието в Ямболска област. Десетки села са на  воден режим, в други изобщо няма вода от месеци. Критична е ситуацията в община Стралджа. Там до 24 август е в сила бедствено положение за 20 населени места, а от администрацията искат удължаване с още месец. Как хората в региона се справят с липсата на вода в 40- градусовите..

публикувано на 21.08.24 в 07:15

Пътят Карнобат-Шумен продължава да е опасен за движение

Една година след протеста на 4 сунгурларски села заради състоянието на пътя Карнобат-Шумен все още не е завършило обещаното изкърпване, алармираха жителите им. Цялостен ремонт през 2025 година и изкърпване на 40 000 кв метра от пътя през август 2023 г. бе ангажиментът, който след недоволството на живеещите в селата Прилеп, Лозарево и Вълчин,..

обновено на 20.08.24 в 18:40

Абонати на ВиК - Ямбол дължат 1,8 млн.лв.

Около 1 800 000 лева са задълженията на абонатите на ВиК - Ямбол. Събирането на старите сметки продължава, но процесът се затруднява, тъй като цената на питейната вода значително се увеличи от началото на тази година. От водоснабдителното дружество предлагат разсрочване на задълженията и изплащане на сумите по график преди да прекъснат водоподаването..

публикувано на 20.08.24 в 16:29
инж.Пламен Иванов

Инж.Пламен Иванов: Няма опасност язовир "Жребчево" да пресъхне

Няма опасност язовир ""Жребчево"" да пресъхне. В момента в него има налични 128 милиона кубични метра вода, което е 32% от общия му обем, коментира пред БНР директорът на "Напоителни системи Сливен инж. Пламен Иванов. Той припомни, че през 2020 година язовирът е паднал до 82 милиона кубични метра, но зимния и пролетния сезон отново са напълнили язовира...

публикувано на 20.08.24 в 15:40

Затварят част от ул. „Д-р Нидер“ в Бургас за два месеца

Затварят част от ул. „Д-р Нидер“ в Бургас в участъкът от ул. „Райна Княгиня“ до ул. „Константин Фотинов“, съобщават от Общината. Там се въвежда временна организация на движение от 10.00 ч. на 21.08.2024 г. (сряда), до 21.10.2024 г.  Причината е продължаващите строително-ремонтните дейности. В района ще бъде въведена временна организация на движението..

публикувано на 20.08.24 в 12:56