Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната прима Добрина Икономова: Много обичам морето, Южното Черноморие е моята страст

Тя сподели, че обича кулинарни предизвикателства


Добрина Икономова е водещ солист на Музикалния театър „Стефан Македонски”. Тя е дъщеря на Димитър Йосифов е първият български естраден певец, известен с песните си „Марина“ и „Бела Белинда“ през 50-те години. Той има записани около 100 италиански шлагера. 

През миналата година Добрина Икономова чества 30 г. на сцената на Музикалния театър. Една от емблематичните й роли е на графиня Марица и неотдавна тя гостува в Бургас в тази роля, което за нея е завръщане на бургаската сцена след 30-годишно отсъствие. Тя разказа, че познава родственици на прототипа на графиня Марица, чийто племенник граф Миклош Сейчен е бил женен за Шинка, по бащина линия Диманов, която е била с бургаски корени. 

Оперната прима сподели, че много обича морето и Бургас. Отраснала е в Созопол и много харесва Южното Черноморие. През зимата семейството й обича да ходи на ски и го прави с приятели в любим курорт в Италия. 

"В свободно си време обичам да готвя, но кулинар в нашия дом е съпругът ми Христо Икономов. Той е инициатор и главен майстор на вкусните блюда, аз съм негов помощник. Ние обичаме да посрещаме гости и той много и специално се подготвя за това какво ще приготви. Последно направихме гювеч за гостите на нашата дъщеря, която учи в чужбина. Младежите са чужденци и решихме да ги изненадаме със странджанки, които нарекохме "брускета ди Странджа", за да могат да разберат за какво става въпрос. Много ги харесаха! " 

Добрина Икономова сподели, че често се събират с нейните родители на семеен обяд, а винаги след спектакъл я чака нещо вкусно приготвено вкъщи. 

повече може да чуете  звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват паметника на цар Иван Александър до крепостта Русокастро

Монумент на цар Иван Александър ще бъде тържествено открит тази неделя до крепостта Русокастро. Това е първият паметник посветен на владетеля от Второто българско царство. Тук той печели победа срещу войските на византийския император Андроник III. Тя е и последната за Средновековна България преди падането й под турска власт. Паметникът..

публикувано на 01.09.24 в 08:30

Проучиха северозападната крепостна стена на Русокастро, откриха нова кула

Проучванията на крепостта Русокастро продължиха и през това лято. Усилията на археологическия екип ръководен от Милен Николов, директор на Бургаския музей бяха насочени към северозападната крепостна стена. Тя е локализирана през миналата година, разкрито е вътрешното й лице, а сега е проучена и от външна страна. „Напълно..

публикувано на 30.08.24 в 15:00

платена публикация
Най-новите тенденции в сватбената декорация

Сватбата е един от най-важните моменти в живота на всеки човек. С това важно събитие  идва необходимостта да създадете уникална и впечатляваща сватбена декорация, която  не само да отразява вашия стил, но и да следва най-новите тенденции. През последните години, тя претърпя значителни промени, като много от тях се  фокусират върху природни..

публикувано на 28.08.24 в 14:56

В кухнята на Етнографския музей показват как се приготвя гюзлеме

В Етно кухнята на бургаския музей ще представят как се приготвя гюзлеме. Е дна вкусна и добре позната на много поколения закуска, която се прави от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Тестеното изделие е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се пече върху сач, за..

обновено на 28.08.24 в 10:15

платена публикация
Възходът на еко опаковките: защо те са бъдещето на индустрията?

През последните години нарастващото екологично съзнание и потребителско  търсене на устойчиви продукти се оказват крайъгълен камък за редица  индустрии и най-вече - опаковъчната. Поради непрестанно увеличаващите се  опасения относно промените в климата, глобалното замърсяване и  изчерпването на ресурсите, еко пакетирането се е превърнало от..

публикувано на 27.08.24 в 14:09

Доц. Димчо Момчилов: Акве Калиде е труден, но много интересен археологически обект

Продължава проучването на античния нимфеум (светилище на нимфи), които археолозите откриха в комплекса "Акве Калиде" край Бургас. Структурата заема централно място в бившите римските терми и е била част от фонтан с надпис и статуя на трите нимфи - покровителки на минералните извори, съобщи доц. Димчо Момчилов, ръководител на..

публикувано на 27.08.24 в 13:00

Романтично предложение за брак на концерта на Миро в Бургас

Бас китаристът  на  Миро - Емилио Мархолев предложи от сцената брак на приятелката си Марина Колева, по време на концерта на популярния изпълнител на летния театър в Бургас. Развълнуваната дама отговори „Хиляди пъти „Да“ и това екзалтира допълнително публиката на прекрасния концерт.  „Беше вълшебна вечер в Бургас. Благодаря Ви, че бяхме..

публикувано на 26.08.24 в 13:09