Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парична награда за бургаската лекоатлетка Илиана Мичевска

Снимка: БНТ

Двойната златна медалистка от Световното първенство по лека атлетика за глухи Илиана Мичевска ще бъде наградена с парична награда. Предложението за това беше на съветниците от „Възраждане“, което беше подкрепено единодушно в общинския съвет на Бургас. 


„През месец юли, в Тайпе, се проведе Световното първенство по лека атлетика за глухи. На него, бургаската лекоатлетка Илиана Мичевска спечели два златни медала при девойките. Мичевска беше най-бърза в дисциплините гладко бягане на 400 и на 800 метра с време, съответно 59.89 сек. и 2:24.16 мин. Така българският химн прозвуча два пъти в тайванската столица, благодарение на младата и талантлива бургазлийка“, посочи общинският съветник от „Възраждане“ Мариян Иванов. 


Това не са първите успехи на състезателката на клуб „Бургас 98“. Илиана Мичевска печели златни медали в същите дисциплини и на Европейското първенство за глухи през миналата година. Тя е възпитаник на спортното училище в града. 

По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

13-годишният Алекс Жеков от Камено е новият световен шампион по кикбокс

13-годишният Алекс Жеков от Камено е новият световен шампион по кикбокс за юноши младша възраст.  Новината съобщиха от община Камено. Той завоюва златния медал във финалния ден на Световното първенство по кикбокс, което се провежда  в Будапеща. Състезателят ни победи убедително своя опонент от Великобритания, демонстрирайки изключителна техника и..

публикувано на 31.08.24 в 13:18
Снимката е илюстративна

16 отбора ще се борят за европейската титла в първенството по водна топка в Бургас

16 отбора ватерполисти ще се борят за европейската титла за младежи до 19 години. Първенството ще се проведе от 1 до 7 септември в басейн „Парк Арена“ в Бургас.  Входът е свободен. В Бургас се събират едни от най-силните млади ватерполисти от Европа, сред които отбора на Унгария, който е рекордьор по олимпийски титли...

публикувано на 30.08.24 в 15:42

11 двойки от 8 държави на Световното първенство по шоу програми латино танци в Бургас

11 танцови двойки от 8 държави ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци, което започва в Бургас в събота.  На следващия ден ще се проведат и Международни турнири по спортни и латинотанци. Атрактивните надпревари са в спорна зала „Арена Бургас“.  Конкуренцията за световната титла по шоу..

публикувано на 29.08.24 в 12:18

Нефтохимик загуби с 0-3 от Черноморец

Нефтохимик загуби с 0-3 от Черноморец в дербито на Бургас в мач, който се игра на стадион „Лазур“ пред повече от 5000 зрители, съобщават от футболния клуб. Срещата беше регионален финал за Купата на България, като победителят продължава напред в основната схема на турнира.  В началото на мача Черноморец пое инициативата и опитваше постепенни атаки към..

публикувано на 29.08.24 в 08:13

Нефтохимик приема Черноморец на стадион "Лазур"

Днес от 18:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас ще се играе футболният регионален финал за Купата на България, в който един срещу друг са двата бургаски тима -  Нефтохимик и Черноморец.  Нефтохимик се състезава с А областна група, а Черноморец в по-горното ниво - Югоизточна Трета лига. Съперничеството между отборите е най-голямото спортно дерби в града и..

обновено на 28.08.24 в 16:25

Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа

Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа на континенталния шампионат за юноши до 19 години, който ще се състои в басейн "Парк Арена" от 1 до 7 септември. Входът за зрители е свободен. В надпреварата ще се включат 16 отбора, сред които всички европейски сили във водната топка, начело с Унгария (мъжкият тим на страната е рекордьор по..

публикувано на 28.08.24 в 15:35

Матео Малучели спечели третия етап на Международната колоездачна обиколка (снимки и видео)

Матео Малучели бе отличен с първото място на третия етап Казанлък - Бургас на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България.  Този етап беше дълъг  180.5км. До италианския състезател, н а подиума застанаха Лоренцо Каталдо , който взе сребърния медал, и Адам Карл , който остана с бронза.  Събитието се проведе снощи пред..

публикувано на 28.08.24 в 08:00