Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Несебър училищата и детските градини очакват своите възпитаници

Кметът на Несебър Николай Димитров е провел среща с директори на общинските училища и детски градини за готовността на образователните заведения за новата учебна година. Част от темите са били за организационната и материално-техническата обезпеченост, началото на образователния процес, ресурсната обезпеченост, хигиенни условия, приключилите ремонтни дейности. Засегната е и темата за разделното събиране на отпадъци и изграждане на отговорно поведение, и отношение на деца и ученици към екологичното възпитание.

На срещата беше обсъдена сигурността и безопасността на територията на учебните заведения.

„Община Несебър има една от най-модерните и съвременни образователни бази в България и продължава да надгражда, за да даде възможност на децата да се обучават в най-добрите условия и да изявяват своите способности. Но както навсякъде по учебните заведения съществува въпросът за осигуряване на реда и опазване на материалните активи. Имаме грижата да подсигурим присъствието на Звеното за самоохрана,чиито служители отново ще регулират достъпа на външни лица до училищата и вътрешния ред в сградите“, каза по време на срещата кметът Николай Димитров.


Сред единайсетте образователни институции две са иновативни – СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, и ОУ „Св. св. Кирил Методий“ – Свети Влас.


По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от АЕГ „Гео Милев“- Бургас посетиха Европейския парламент

37 ученици от бургаската английска гимназия посетиха Страсбург, за да изживеят един ден в Европейския парламент по покана на Есен Алиева, която е администратор и лектор в най-важната институция на континента. Те бяха придружени от директора на АЕГ „Гео Милев“- Жаклин Нейчева,  Красимира Митева, заместник-директор по учебната дейност и училищният..

публикувано на 03.09.24 в 16:18

НХА - Бургас търси модели за новата учебна 2024/2025 г.

Националната художествена академия - Филиал Бургас набира модели за новата учебна година. Те трябва да бъдат на възраст над 18 години, мъже и жени.  Не се изисква предишен опит, а търпение и желание. Съгласно разписанието на учебния процес, моделът позира облечена фигура и/или голо тяло.  След подаване на заявление, кандидатите ще проведат..

публикувано на 03.09.24 в 12:54

Откриха новата учебна година в Спортното училище „Димитър Рохов“ в Сливен

Церемонията по откриване на  новата учебна година се проведе  днес в двора на Спортното училище „Димитър Рохов“ в Сливен, съобщиха от Общината.  Специален гост бе бронзовият медалист от Игрите в Париж през 2024 г. Божидар Андреев, който издигна българския трибагреник. Сливенският щангист е бивш възпитаник на спортното школо. На откриването присъства..

публикувано на 02.09.24 в 12:08

Бургаски учител с отличия от образователен форум в Албена

Учителят по история от ПГСАГ „Кольо Фичето“ Петя Кудева получи две отличия от националния конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности (занимания по интереси) – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците – 2024“. Той се проведе  в курорта Албена от  25 до 30 август.  Престижният..

публикувано на 31.08.24 в 15:50

В Бургас ще отвори врати филиал на Театрален колеж "Любен Гройс"

Филиал на Театрален колеж „Любен Гройс“ ще бъде открит в Бургас. Това решиха общинските съветници на сесията на местния парламент. Предложението е от кметът Димитър Николов. То получи подкрепа с пълно мнозинство. Необходимите помещения ще бъдат ситуирани в сградата на Културен дом НХК. Ясен Проданов от ГЕРБ посочи, че в цялата област има..

обновено на 30.08.24 в 17:03

Започна ремонтът на Спортното училище в Бургас

Днес започнаха  ремонтните дейности за внедряване на мерки за енергийна ефективност на Спортно училище „Юрий Гагарин“. Реализацията се осъществява съвместно с Община Бургас и Министерство на младежта и спорта. Чрез извършване на основен ремонт и рехабилитация на общежитието и на сградата, в която се извършва учебната дейност, съчетано с доставка на..

публикувано на 30.08.24 в 13:15

Консултации за програмите на филиала на Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ в Бургас

  Проф. Мира Маркова – декан на Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще проведе консултации за кандидат-студентите във Филиал – гр. Бургас днес от 17.30 ч., съобщават от Общината.  Желаещите да получат повече информация за обученията в образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър ще имат възможност да..

обновено на 29.08.24 в 08:57