Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пети път на финала на лятото:

Фестивалът на рибата и виното събира музика и вкусове в навечерието на празника

| обновено на 05.09.24 в 10:07


Петото издание на Фестивала на рибата и виното започва днес в Морската градина на Бургас. Фестивалната зона ще бъде в района на експозиционния център "Флора" и ще посрещне над 200 артисти и участници.

Продължаваме добре позната успешна линия със желанието да надграждаме и създаваме нови възможности за посетителите, каза пред БНР-Бургас Николай Тодоров-Ник, добре познат като идеен двигател на най-успешните фестивални събития в Бургас през последните години:

"Тази година фестивалът започва ден преди националния празник-не случайно, събирайки уикенда с празничното настроение и създавайки една програма в Морската градина на Бургас, се надявам да направим много хора щастливи. Започваме ударно с участието на Веселин Маринов, народният любимец-едва ли има човек, който да остане равнодушен към песните, музиката и поезията, която той използва."

В петък ритъмът и темпото се сменят-вечерта е посветена на рок музиката с Владо Михайлов и неговата група Rewind! с нов репертоар. Ще бъде прожектиран и филмът с негово участие в главната роля "Защото обичам лошото време".


Международен привкус на събитието ще донесат украинското дуо “Miss Diki & Co” на 5 септември, на 7 -и е изявата на групата с музиканти от Колумбия, Алжир и Германия с вокалист Mahrez Hachemi. В програмата в съботната вечер влиза и гръцката група на Dimitris Papadopoulos и неговата банда.

Неделната вечер е запазена за българската фолклорна музика с Гуна Иванова и оркестъра "Виво монтана", който ще поднесе на публиката освен народни ритми и джаз вариации и филмова музика.

"Рибата и виното са в основата на фестивала. Разнообразието ще бъде огромно подготвили са се едни от най-добрите мобилни кухни и ресторанти, както от региона, така и от вътрешността на страната имаме гости, които са замислили екзотични предложения, каквито рядко могат да се видят.", добавя Тодоров. 

Гости от популярни кулинарни формати ще направи дегустации. Сред тях ще и победителят от Мастер шеф Станислав . Специално участие ще има и Николай Тодоров-Ник, който ще приготви пред бургазлии паеля. Това ще е генералната му репетиция за Световния шампионат във Валенсия по паеля, където той е финалист и единствен български участник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Созопол канят на Фестивал на старите занаяти и изкуства

АРТ Изложба-базар „Старите занаяти и изкуства“ Созопол 2024  ще се проведе за седма година в морския град.  Фестивалът предоставя възможност на автори, фирми и творчески обединения да представят пред жителите и гостите на Созопол дизайнерски, ръчно изработени и уникални произведения от различните изкуства и занаяти. За първи път в събитието ще..

обновено на 05.09.24 в 10:19

Оперната прима Добрина Икономова: Много обичам морето, Южното Черноморие е моята страст

Добрина Икономова е водещ солист на Музикалния театър „Стефан Македонски”. Тя е дъщеря на Димитър Йосифов е първият български естраден певец, известен с песните си „Марина“ и „Бела Белинда“ през 50-те години. Той има записани около 100 италиански шлагера.  През миналата година Добрина Икономова чества 30 г. на сцената на..

публикувано на 01.09.24 в 14:00

Откриват паметника на цар Иван Александър до крепостта Русокастро

Монумент на цар Иван Александър ще бъде тържествено открит тази неделя до крепостта Русокастро. Това е първият паметник посветен на владетеля от Второто българско царство. Тук той печели победа срещу войските на византийския император Андроник III. Тя е и последната за Средновековна България преди падането й под турска власт. Паметникът..

публикувано на 01.09.24 в 08:30

Проучиха северозападната крепостна стена на Русокастро, откриха нова кула

Проучванията на крепостта Русокастро продължиха и през това лято. Усилията на археологическия екип ръководен от Милен Николов, директор на Бургаския музей бяха насочени към северозападната крепостна стена. Тя е локализирана през миналата година, разкрито е вътрешното й лице, а сега е проучена и от външна страна. „Напълно..

публикувано на 30.08.24 в 15:00

платена публикация
Най-новите тенденции в сватбената декорация

Сватбата е един от най-важните моменти в живота на всеки човек. С това важно събитие  идва необходимостта да създадете уникална и впечатляваща сватбена декорация, която  не само да отразява вашия стил, но и да следва най-новите тенденции. През последните години, тя претърпя значителни промени, като много от тях се  фокусират върху природни..

публикувано на 28.08.24 в 14:56

В кухнята на Етнографския музей показват как се приготвя гюзлеме

В Етно кухнята на бургаския музей ще представят как се приготвя гюзлеме. Е дна вкусна и добре позната на много поколения закуска, която се прави от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Тестеното изделие е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се пече върху сач, за..

обновено на 28.08.24 в 10:15

платена публикация
Възходът на еко опаковките: защо те са бъдещето на индустрията?

През последните години нарастващото екологично съзнание и потребителско  търсене на устойчиви продукти се оказват крайъгълен камък за редица  индустрии и най-вече - опаковъчната. Поради непрестанно увеличаващите се  опасения относно промените в климата, глобалното замърсяване и  изчерпването на ресурсите, еко пакетирането се е превърнало от..

публикувано на 27.08.24 в 14:09