Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меморандум подписа Мария Нейкова с НС на ТПК

Снимка: Областна администрация Бургас

Меморандум за сътрудничество бе подписан между Областна администрация Бургас, Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Окръжния съюз на трудово-производителните кооперации–Бургас. Това стана по време на форум на тема „105 години НС на ТПК“, който се проведе в Областната администрация.

Обхватът на Меморандума включва разработване на проекти по европейски, национални и местни програми, участие в благотворителни инициативи за социални домове, детски градини, училища, инициативи за интеграция на хора с увреждания в Бургаска област с оглед реалното им включване в производствения процес и социалната им адаптация, както и организиране на търговски форуми, базари, изложения, панаири и др. Подписите си положиха областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на НС на ТПК доц. Владислав Лазаров и председателят на ОС на ТПК Георги Желев.

Беше представена документална изложба „105 години от създаването на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България“. Бургас е вторият град след София, в който експозицията гостува. Изложбата е изложена в Центъра за подкрепа на социални предприятия в Бургас и беше открита от проф. Нейкова. „За мен е удоволствие да открия експозицията, която представя богатата история на НС на ТПК, неговото развитие в отделни исторически периоди, както и настоящата му дейност, като изразител на интересите на трудово-производителните кооперации, трудово-производителните кооперации на хора с увреждания, регионалните кооперативни съюзи и други кооперативни организации.“, каза в приветствието си областният управител.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИОСВ - Бургас: Неприятната миризма на нефтени продукти идва от морето

Девет сигнала за неприятна миризма на нефтени продукти са постъпили днес в Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас. Според екоинспекторите става дума за миризми от товаро – разтоварната дейност на танкерите, каза за БНР – Бургас директорът Павел Маринов. По думите му такива сигнали има от началото на лятото и са почти всяка седмица...

публикувано на 04.09.24 в 15:43
Писателят Захари Карабашлиев ще представи романа си

Да внимаваме кого избираме: тези, които говорят за врагове и чужди влияния, водят към бездната

"Раната, която се отваря по време на една война, зараства много бавно. Понякога не зараства. Понякога минават десетилетия, вероятно и повече. Но по-трудно зарастват раните, за които не се говори и които не се третират" - казва писателят Захари Карабашлиев в навечерието на представянето на романа си "Рана" в рамките на културния фестивал "Аполония". То ще..

публикувано на 04.09.24 в 15:25

Акция за кастриране на дворни кучета и котки ще се проведе в Сливен

12-ата акция за кастриране на дворни животни ще се проведе в Сливен от 20 септември.  В дните до 23 септември ще се кастрират безплатно кучета и котки. Акцията е с предварително записване -   7 и 8 септември от 14 до 16 часа, на 14 и 15 септември от 14 до 16 часа или до запълване на квотата. Кампанията е с благотворителен характер. Целта е..

публикувано на 04.09.24 в 14:05

Община Царево кандидатства по проект за основен ремонт на кметството в Лозенец

В средата на август бяха представени проектите за ново оформление на обществени сгради в гр. Ахтопол, с. Синеморец, гр. Царево и с. Лозенец, изготвени от френски студенти, които участват в международен конкурс за проекти. Студенти от Париж изготвиха проекти за пет сгради в община Царево Междувременно, в партньорство с арх. Цвета Сурчева,..

публикувано на 04.09.24 в 09:50

Вижте празничните прояви за Деня на Средец

С втория литературен конкурс „Янаки Петров“ на 4 септември започват празничните прояви, посветени на Деня на град Средец, който се отбелязва на 23 септември. През целия месец са предвидени културни събития, спортни прояви, предстои и осветяване на нова църква в града.    При голям интерес от автори от цялата страна днес започва..

публикувано на 04.09.24 в 08:40
Стралджа

Удължават бедственото положение заради безводието в Стралджа

Заради безводието е удължен срокът на обявеното в община Стралджа частичното бедствено положение. В средата на юли кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинският план за защита при бедствия.  Липсата на достатъчно количество вода в резервоарите, както и многобройните  аварии по водопроводната мрежа оставят всекидневно..

публикувано на 04.09.24 в 07:15

Ще бъде рекултивирана клетка на депото в Братово

Безвъзмездна финансова помощ ще бъде предоставена на депото в Братово.  Община Бургас подписа договор по проект „Рекултивация на клетка 1 на Регионално депо „Братово – Запад“  по програма „Околна среда“ 2021-2027 г. Клетка 1 е част от Регионалната система за управление на отпадъци в регион Бургас. Тя е изградена и въведена в експлоатация през 2015 г...

публикувано на 03.09.24 в 16:57