Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят паметник на Бенковски в двора на Основно училище "Георги Бенковски"

Идейният проект за бюст-паметника на Георги Бенковски, за чието поставяне ще гласува Общинският съвет на Бургас.
Снимка: ОУ "Георги Бенковски"

Поставянето на бюст-паметник на българския революционер Георги Бенковски в двора на Основно училище „Георги Бенковски“ в ж. к. „Зорница“ в Бургас поиска директорът му Петко Георгиев. Писмото с предложението му е внесъл кметът на града Димитър Николов в Общинския съвет.

В мотивите си директорът посочва, че „Георги Бенковски е важна историческа личност, чийто живот и дело са дълбоко свързани с националната ни история и стремежа към свобода и независимост. Изграждането на бюст-паметник ще служи като постоянен източник на вдъхновение и патриотизъм за учениците, учителите и жителите на Бургас“.

Предстои Общинският съвет да гласува решението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Мария Нейкова

Бургаските общини подновяват маркировката на пешеходните пътеки преди първия учебен ден

Всички 13 общини в област Бургас са предприели необходимите мерки за осигуряване на пътната безопасност преди първия учебен ден, стана ясно днес по време на заседание на  Областната комисията по безопасност на движението, водено от областния управител проф. Мария Нейкова. Това включва подновяване на маркировката на пешеходните пътеки, п оддържане в..

публикувано на 10.09.24 в 16:53
Проф. д-р Христо Бозов, ректор на Университет

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" обяви допълнителен прием по медицина

Бургаският университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обяви допълнителен прием на студенти в специалността „Медицина“.  Там има свободни места и за обучение по държавна поръчка, и в платеното обучение и след последното класиране.  От кандидатите се изисква да са получили оценки поне 3,00 от приемните изпити по биология и по химия в бургаското..

публикувано на 10.09.24 в 13:25

Габриела Руменова: Има нелоялни търговски практики в кампанията за намаление на ученически пособия

Първият учебен ден наближава, а колкото по-малко време има за подготовката на ученика, толкова шансът да станем жертва на нелоялни търговци е по-голям. За какво да внимаваме при купуването на раница, дрехи и ученически пособия в седмицата преди голямото начало на учебната година? Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“..

публикувано на 10.09.24 в 11:55

Първокласниците в Болярово ще получат книжка за подарък

За поредна година всички първокласници в община Болярово ще получат книжка за подарък.  Това ще е изданието „33 любими български народни приказки “. В сборника са поместени най-обичаните български приказки  за деца. Освен това на книжката е отпечатано и послание с пожелание за успешна учебна година и щастливо детство от кмета на Община Болярово...

публикувано на 10.09.24 в 06:50

Предстои ремонт на училището в село Росен

Обществена поръчка е обявена за ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпна среда в ОУ "Христо Ботев" в созополското село Росен. Предвижда се дейностите да са на стойност над 1 618 000 лв.  Училището функционира от над 110 години. Капацитетът е за   157 ученици и 31 души персонал. Съществуващата сграда е..

публикувано на 08.09.24 в 15:12

Ученици от АЕГ „Гео Милев“- Бургас посетиха Европейския парламент

37 ученици от бургаската английска гимназия посетиха Страсбург, за да изживеят един ден в Европейския парламент по покана на Есен Алиева, която е администратор и лектор в най-важната институция на континента. Те бяха придружени от директора на АЕГ „Гео Милев“- Жаклин Нейчева,  Красимира Митева, заместник-директор по учебната дейност и училищният..

публикувано на 03.09.24 в 16:18

В Несебър училищата и детските градини очакват своите възпитаници

Кметът на Несебър Николай Димитров е провел среща с директори на общинските училища и детски градини за готовността на образователните заведения за новата учебна година. Част от темите са били за организационната и материално-техническата обезпеченост, началото на образователния процес, ресурсната обезпеченост, хигиенни условия, приключилите ремонтни..

публикувано на 03.09.24 в 15:29