Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи ще контролират в Бургас безопасното придвижване на учениците до учебните сгради на 16 септември

Снимката е илюстративна

80 процента от констатираните нередности по пътната инфраструктура в Бургас, която отвежда до детски градини и училища, са отстранени. Това съобщи за БНР Бургас началник сектор „Пътна полиция” при бургаската дирекция главен инспектор Пламен Николов.На 16 септември, който ще бъде първият учебен ден, полицаи ще следят за пътната безопасност. 

Това са част от мерките, които се вземат в навечерието на новата учебна година. Те не са по-различни от миналогодишните, подчерта той. 

На 16 септември от 8.30 часа започна контролът, ще бъдат обхванати максимален брой пешеходни пътеки, които отвеждат децата и родителите до учебните сгради и детските градини и ще се следи за спазване на правилата за движение, поясни Николов.

Служителите ще продължат и с превантивната дейност, която осъществяват с деца и родители. Това са беседи, в които се дават практически препоръки за безопасни маршрути от дома до училище и обратно.

Ще продължат и дежурствата през учебната година  на полицаи всеки ден на пешеходни пътеки в близост до учебни заведения, допълни главният инспектор.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Горящото депо за отпадъци.

Депото за отпадъци на Созопол, Царево и Приморско е почти пълно, остават му месеци живот

По-рано днес пожарът беше локализиран. Той е изцяло в клетката, която се експлоатира, последната работеща трета клетка. Оттам нататък са започнали дейностите по запръстяване:  "Насипваме земна маса, с която да затиснем, условно, това, което излиза от боклуците като пламъци и дим", обясни Тихомир Янакиев. Той предупреди, че излизащият дим..

публикувано на 11.09.24 в 17:10

Извънредно заседание на екокомисията към Общинския съвет за зачестилите задушливи миризми в Бургас

Зачестилите остри задушливи миризми, които притесняват бургазлии, са темата на извънредното заседание на Постоянната комисия по опазване на околната среда земеделие и храни на 12 септември от 11 часа в зала 1 на Община Бургас. Заседанието е с една единствена точка –анализ на причините и факторите, довели до усещането за неприятните миризми в..

публикувано на 11.09.24 в 16:40

8-метров пилон с националния трибагреник ще бъде монтиран в Болярово

На входа на граничната община Болярово ще бъде монтиран 8-метров пилон с националния трибагреник.  Идеята и реализацията са на общинското ръководство по повод предстоящото честване - 50 години град Болярово на Димитровден.  По главните пътни артерии на общинския център са поставени редувайки се национален и общински флаг.  Кметът на общината  посочи,..

публикувано на 11.09.24 в 10:53

Продължава събирането на номинации за три награди в Сливен

Община Сливен продължава събирането на номинации за наградите „Д-р Иван Селимински”, „Добри Чинтулов” и „Милосърдие” за 2024 година. За наградите „Д-р Иван Селимински” и „Добри Чинтулов“ предложенията се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети, съставени от минимум 20 човека. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 09:55
Слънчев бряг снощи

Гръмотевична буря удари Черноморието

Силна гръмотевична буря удари Черноморието през изминалата вечер. Част от засегнатите райони са Слънчев бряг, Равда, Бургас, Несебър и Варна.  Валежите продължиха около час, придружени от интензивна гръмотевична активност.  Припомняме, че за днес е обявен оранжев код за опасно време в 12 области в Източна България и жълт код за 8 области в централната..

публикувано на 11.09.24 в 09:53

Оранжев и жълт код за валежи в Централна и Източна България, температури до 25°

Оранжев и жълт предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за Централна и Източна България. По Черноморието ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 11.09.24 в 07:44
Пръскане на зелени площи срещу кърлежи

Пръскат срещу кърлежи и комари в Болярово

От  днес в община Болярово ще бъдат обработени пясъчниците за игра в детските и учебните заведения на територията на цялата община. На 17 септември 2024 г. ще бъде извършена дезинсекция срещу комари и кърлежи. Общината призовава хората да  избягват районите, обработвани с препарати, поне за  следващите 24 часа, на които ще има поставени уведомителни..

публикувано на 10.09.24 в 13:14