Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 12 септември, четвъртък:

Играят "Не сме от тях" по Чудомир на сцената на Летния театър (ОБНОВЕНА)

Комедийният спектакъл е със специалното участие на Стефан Рядков

Поради непредвидени обстоятелства, постановката „Не сме от тях” по Чудомир се отменя. Билети ще се връщат тази вечер след 18:30 часа на касата на Летния театър. 
Закупилите билети онлайн, трябва да се свържат с платформата, от която са придобити, за да им бъдат възстановени парите.
Организаторите се извиняват за причиненото неудобство.

Великотърновският театър "Константин Кисимов" ще представи днес на бургаска сцена спектакъла си „Не сме от тях" по Чудомир. Постановката е на гост-режисьора Невена Митева,  сценограф е Лидия Къркеланова, авторът на музиката е Петър Атанасчев.

В това представление героите непрекъснато си правят лоши шеги един на друг, но това не завършва зле. Сценичната версия, която включва моменти от различни разкази на Чудомир започва с погребение – сутринта и завършва със сватба – вечерта. Целта на спектакъла е да върне колорита и цвета в света, в който живеем.  

Декорите на спектакъла са инспирирани от рисунките на Чудомир. Авторската музика на Петър Атанасчев стъпва върху модерните за 30-те години на миналия век звуци от танго и румба, съчетани с етномотиви и аранжирани в духа на северозападната духова музика.  

В ролите: Стефка Златкова, Милен Иванов, Иван Митев, Детелин Кандев, Никол Бойчева, Лиляна Иванова, Кирил Милушев, Виктор Терзийски, Боян Фърцов, Стоян Борисов, Полина Петкова, Тони Христова. В спектакълът тази вечер ще участва и Стефан Рядков. 
Началото е в 20 часа на сцената на Летния театър.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Joe Lynn Turner направи дует с Мария Илиева

Световната рок легенда Joe Lynn Turner записа дует с Мария Илиева. Сингъла носи заглавието Forever. Двамата изпълнители се запознават още през 2015 г., когато рок легендата гостува на финала на музикално риалити и отвежда участникa от отбора на Мария Славин Славчев до победата. Близо 10 години по-късно Джо създава песен, която иска да направи в дует..

публикувано на 14.10.24 в 11:31

Несебър открива „Есенни пасажи"

От 18 до 20 октомври в Несебър ще се проведе единадесетият ежегоден Рибен фестивал „Есенни пасажи“ - 2024. Събитието, чиято цел е да отбележи края на активния сезон и да представи възможностите и предимствата на Несебър като туристическа дестинация в есенните месеци, включва богата кулинарна и музикална програма. В нея отново се включват изявеният..

публикувано на 14.10.24 в 10:09

Бургас отново е домакин на фестивала за танцов и визуален театър „Ерата на Водолея“

14 -то издание на фестивала „Ерата на Водолея“ предстои през тази седмица в Бургас. Програмата му включва 12 събития с вход свободен. Ще има театрални, куклени, танцови спектакли, пърформанси, концерт, филм от 16 до 20 октомври, съобщи Петър Тодоров - програмен директор на фестивала:  "Това е един типичен бургаски фестивал, който се..

публикувано на 14.10.24 в 09:11

Мария Лалева: "Пътища от огън" разказва за войната във всеки един от нас

Мария Лалева представя новия си роман „Пътища от огън“ на обиколка в 30 града в страната. В Бургас тя ще гостува на 14 октомври, понеделник.  Това е книга за огнените човешки пътища, по които съдбата ни води, за да спаси красивото, извечното, сияйното у човешкото същество, каза Мария Лалева и добави, че голяма част от нея е..

публикувано на 14.10.24 в 09:10

Петковден е (ОБНОВЕНА)

Православната църква почита днес българската светица и отшелничка Параскева - Петка Българска. Сред литературните творби, посветени на нея, особено ценно е „Житие на св.Петка“ от Патриарх Евтимий Търновски.  И до днес житието на света Параскева Епиватска е вдъхновение и упование за християните. Тя е живяла през 11 век в богато семейство от Епиват...

обновено на 14.10.24 в 08:50
Ямбол

В Ямбол продължава конкурсът за куклено-театрална пиеса

Конкурсът за написване на куклено-театрална пиеса за Националния фестивал "Михаил Лъкатник" в Ямбол ще продължи до началото на декември, информираха от Държавния куклен театър в Ямбол. До момента са постъпили 16 творби. Конкурсът се организира за 12-и път и е единственият у нас за написване на детски куклено-театрални пиеси , уточни..

публикувано на 13.10.24 в 21:56