Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Положиха първия асфалт по пътя Босна - Визица

Започна асфалтирането на първия участък от пътя Босна - Визица. Очаква се до края на есента да приключи полагането на първите асфалтови пластове в няколко участъка. Целта е да бъдат създадени подходящи условия за пътуващите по направлението преди настъпването на зимния сезон.

Основният ремонт на трасето стартира през февруари т. г., а срокът за приключването му е края на април 2025 г. Строителните дейности се извършват без спиране на движението, като водачите трябва да шофират внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Дейностите по третокласния път са разделени на 4 участъка, като всеки е с приблизителна дължина от по 6 км. В момента се полага асфалт в отсечката между 6-и км и 12-и км. Строителни екипи работят едновременно по цялото трасе, а изпълнението на ремонтните работи е на различен етап в отделните отсечки. В някои се работи по отводняването, изграждането на конструкцията, разчистването на дървесна и храстова растителност, извършват се земни работи и подготовка за асфалтиране през 2025 г.

След приключване на основния ремонт близо 25-километровата отсечка ще бъде с нова конструкция, което ще подобри носимоспособността и експлоатационните й качества и ще се гарантира безопасността на пътуващите.

Над 30 години трасето, което е единствената пътна връзка за селата Бяла вода, Калово, Заберново и Визица, не е ремонтирано. Инвестицията е за близо 46 млн. лв. и е от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Даровити бургазлии могат да кандидатстват за безплатно обучение в Центъра за млади таланти

Четири  години даровити деца от Бургас получават подкрепа и възможност да развиват заложбите си като се обучават безплатно в Центъра за млади таланти. 120 души са преминали през  това време в часове  по творческо писане, изобразително и приложно изкуство. Тази година фондация „Шанс за децата и природата на България", която стои зад..

публикувано на 17.09.24 в 16:28
Силвия Стефанова

Автосервизи горят отработено автомобилно масло и го превръщат в отрова за природата и хората

Един литър отработено автомобилно масло може да замърси 1 млн. литра вода, а при неконтролирано изгаряне на пет литра масло може да се замърси въздухът, вдишван от един човек за три години . Въпреки това автосервизи в България в разрез със закона горят отработено масло, използвайки го като гориво и така вредят сериозно на околната среда и създават..

публикувано на 17.09.24 в 16:55

Затварят кръстовището при улиците "Ивайло" и "Раковски" в Бургас

Поради дейности по реконструкция на ВиК мрежата на Бургас на 18.09.2024 г. /сряда/ от 09:30 часа до 17:00 часа се затваря кръстовището на ул. „Ивайло“ с ул. „Георги С. Раковски“ в Бургас, информират от Общината. Призовават се всички да спазват временната организация, която ще бъде въведена в участъка и да използват обходни маршрути.

публикувано на 17.09.24 в 15:52

Организират в петък активен ден за мобилност, спорт и приключения

Събитието Байк Хъб Бургас ще се проведе н а 20 септември (петък) по време на Европейската седмица на мобилността. М отото тази година е „Споделени обществени пространства". Инициатива акцентира на толерантността, пътната безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот. Програмата започва в 16:30 ч. пред Експо център..

публикувано на 17.09.24 в 12:41

Разпределят на пострадалите в Болярово парите събрани от дарения

На пострадалите семейства в Болярово ще разпределят средствата  по откритата дарителска кампания на  общината. Те са в размер на   203 342 лв. Изчаква се б ългарските общини, които решиха да подпомогнат пострадалите, да преведат  дарението. Ямболската Камара на строителите също е заявила желание за  оказване на подкрепа, като ще  изградят..

публикувано на 17.09.24 в 12:25

Почистват акваторията на стария град в Несебър

За втора поредна година Община Несебър, заедно с  водолази доброволци, организира почистване на акваторията на Стария Несебър от отпадъци, причинени от човешка дейност. Целта на акцията е да се отстранят пластмасови остатъци  и по-едрогабаритни  боклуци като автомобилни гуми, предмети от бита и др.  от морското дъно, като се започне от по-плитките..

публикувано на 17.09.24 в 11:59

Заради аварии на няколко места в областта без вода днес

В Камено има авария на етернитов водопровод, съобщи ВиК - Бургас. Това е причината за спешни ремонтни дейности, които налагат спиране на водоподаването до 17:00 часа днес. Авария на етернитов водопровод има и в село Черни връх. Ремонтните дейности се извършват до 14:30 часа. В Созопол  е възможно да има днес аномалия във водоподаването на високата част..

публикувано на 17.09.24 в 09:57