Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци на БМЧК -Бургас активно участват в кампанията "Купи и дари"


Доброволци на БМЧК-Бургас активно се включват в мащабната кампания „Купи и дари“ на Българския Червен кръст и голяма търговска хранителна верига през този месец. Младежите предоставят допълнителна информация на гражданите в няколко дни от седмицата в два магазина BILLA в града ни, съобщи Десислава Тодорова, специалист от БЧК:

"Единият е на Трапезица, а другият в комплекс "Изгрев" /бившето Пикадили/. Нашите доброволци са там в четвъртък след 17 часа, а събота и неделя от 10 до 13 часа. През годините се убеждаваме, че след включването им в кампанията имаме много повече дарения. Всеки клиент може да дари трайни хранителни продукти от първа необходимост в подкрепа на уязвими социални групи – семейства с ниски доходи; хора с увреждания; деца от уязвими семейства; граждани, търсещи закрила; социални институции за възрастни хора и деца. В специално предназначените за целта колички „Купи и дари“, могат да се даряват трайни стоки от първа необходимост, като брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви." 

Кампанията на БЧК и търговската верига се провежда вече осем години. Само през 2023 година в 161 магазина в 26 области в цялата страна, в специалните колички са събрани над 18 тона дълготрайни хранителни продукти на обща стойност 55 689 лева. С тях са подпомогнати 2 245 българи в неравностойно положение и 79 социални институции с общ капацитет 3 811 души. 

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Представиха филма "Дух и тяло" - разказ за младежите от "Социален център - Бургас"

30-минутният филм „Дух и тяло“ на режисьорката Стефани Райчева , вдъхновена от живота и мечтите на хората със специални нужди, беше представен през тази седмица за първи път пред публика в Бургас. Премиерата на лентата беше част от събитието „Сподели доброто”, което събра приятели и съмишленици на младежите с увреждания от „Социален център –..

публикувано на 13.10.24 в 17:30

Претендентките за „Мис Сливен 2024“ с амбиции в областта на медицината и модата

Този вторник предстои конкурсът „Мис Сливен 2024“.  Момичетата, които успешно преминаха кастинга и ще се борят за престижното отличие изпъкват с любопитни и амбициозни планове за своето бъдеще. Макар, че повечето са на ученическа възраст те имат ясна представа за пътя, по който ще следват мечтите и професионалното си развитие.  Сред  амбициите..

обновено на 13.10.24 в 12:11

Прическа с мокър ефект - защо не!

Знаете ли как се прави прическа с мокър ефект – под вода!  Фризьорката от Созопол Христина Кюмурджиева сбъдна отдавнашната си мечта да направи прическа в морето. 56-годишната жена за първи път се гмурка в дълбокото, като водолаз. Помага й подводничарят Найден Недев, с когото се запознава докато подстригва дъщеря му.   "Аз съм по принцип човек на..

публикувано на 13.10.24 в 11:00

15 нови младежи са включени в менторската програма "Скритите таланти на България"

Операция „Плюшено мече“ и тази година продължава да реализира менторската си програма в подкрепа на даровити младежи в неравностойно положение. Те са лишени от родителска грижа или живеещи в рискова среда. Програмата предоставя достъп до уроци, курсове, ментор, психологическа подкрепа, материали, пособия, екипировка, участия в различни..

публикувано на 06.10.24 в 17:30

Кампанията "От мама за мама" зарадва с дарения десетки семейства в неравностойно положение

Кампания "От Мама за мама" за поредна година реализираха две бургазлийки с големи сърца – Кристина Иванова и Теодора Златева. Те организират и провеждат специализираното търговско изложение за бебешки стоки и продукти "Бебе Зона" в Бургас. Част от него е и дарителската кампания за вещи и консумативи, които предоставят безвъзмездно..

публикувано на 06.10.24 в 17:00

Цветан Панайотов - майсторът на бижута от анодиран алуминий

Цветан Панайотов е интересен творец, професионален лютиер, открил удоволствието да пресъздава и въплъщава със забележителна изтънченост и съвършенство инструменталната форма в бижута. Те се отличават със съвременен дизайн, изчистена линия и перфекционизъм. Панайотов е завършил училище по приложни изкуства, специалност „Дърворезба”. По-късно..

публикувано на 06.10.24 в 13:00

Красив графит преобрази фасадата на още една сграда в Бургас

Сдружение „Посока Бургас“ и графити артистът Esteo за трети път обединиха усилията си за облагородяване на градската среда в Бургас. Този път фасадата зад спирка „Гладстон“ на бул. "Сан Стефано" е преобразена с ново цветно изображение.   „Проектът е част от инициативата „Изкуство за изкуството“, която цели не само да разкраси обществените..

публикувано на 06.10.24 в 11:00