Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат парното от 1-и ноември в Бургас

Снимка: БГНЕС


Пускат парното за бургазлии от 1-ви ноември, съобщиха от бургаската топлофикация. Заради хладното време обаче има много молби от абонати, които искат да им  бъде пуснато топлото още преди старта на новия отоплителен сезон, коментира директорът на дружеството Христин Илиев. Той увери, че поскъпване на услугата не се очаква и сметките ще са като миналогодишните.

"По принцип ние сме готови да пуснем парното всеки един момент, но гледаме условията да бъдат изпълнени. Но сме пуснали обяви в сайта, който иска от нашите клиенти, с молба преди да започне официалния сезон, можем да им пуснем отоплението", каза Илиев. 

От бургаската топлофикация напомнят още на абонатите, че преди старта на новия отоплителен сезон е необходимо живущите да преустановят ремонтите, да запълнят вътрешните отоплителни инсталации на входовете, както и да предоставят ключове от абонатните станции в съответните районни бази на  “Топлофикация-Бургас”, ако са извършили подмяна на бравите. С цел да се избегнат наводнения и щети в жилищата на клиентите, отоплението ще бъде пускано само в абонатните станции със запълнена вътрешна отоплителна инсталация, уточняват от дружеството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Болярово празнува на Димитровден

Жителите на Болярово отбелязват 50 години от обявяването му за град.  Празничната програма започва в 10.30 часа с Тържествена света литургия в храм "Свети Димитър" в града. Час по-късно е литийното шествие от църквата до града. Точно в 12 часа е тържественото честване-ритуал по издигането на националното знаме, знамето на Болярово и Европейския съюз...

публикувано на 26.10.24 в 08:00

Въвеждат временна организация по ул "Крайезерна" в Бургас

Във връзка с полагането на асфалтово покритие на локала на ул. „Крайезеранa“, от 08:30 часа до 15:00 часа днес се въвежда временна организация на движението, като се затваря за движение на превозни средства участъкът от пресечката с „Трансвагон“ до „Тивекс“.  Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в района.

публикувано на 26.10.24 в 07:56

Почитаме Свети Димитър Солунски

На 26 октомври Църквата ни почита паметта на св. великомъченик Димитър Солунски, считан за един от най-великите светии сред Православието. У нас името му се свързва и с възстановяването на Второто българско царство през XII век, когато братята-боляри Асен и Петър обявили в Търновград, че не признават повече византийската власт. Това станало на храмовия..

публикувано на 26.10.24 в 07:44

Днес е ден за размисъл

12 879 са образуваните секции в страната за утрешния предсрочен парламентарен вот. Зад граница сънародниците ни ще гласуват в 719 секции в 57 държави. Днес помещенията за гласуване се оборудват със всичко необходимо - хартиени бюлетини, машини, избирателни списъци, протоколи, паравани и други, след което секциите се запечатват и остават под охраната на..

публикувано на 26.10.24 в 07:40

Огнище на птичи грип е установено в голяма птицеферма в ямболско село

Огнище на птичи грип е регистрирано в голяма птицеферма в ямболското село Болярско, умъртвени ще бъдат около 350 хил. птици. В 10-километровата наблюдавана зона попадат град Ямбол, шест села в община Тунджа – Безмер, Хаджидимитрово, Ботево, Бояджик, Роза и Гълъбинци, сливенските села Чокоба, Скобелево и Бозаджии. В региона се проследява..

публикувано на 26.10.24 в 07:37

Откриха реставрираната къща музей на Добри Чинтулов в Сливен

Къщата музей „Добри Чинтулов“ беше открита с официална церемония след реставрационните дейности предприети от община Сливен. Реставрацията е част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в града. Проектът представлява една от най-мащабните инициативи на общината през последните години за..

публикувано на 25.10.24 в 15:07

Ремонтират Археологическия музей в Бургас с пари от Министерството на културата

Проект за изготвяне на цялостен ремонт на сградата на Археологическия музей в Бургас е одобрен за финансиране от Министерството на културата. Планира се да се проектира цялостен ремонт на покрива, фасадите и вътрешните помещения на сградата; да се съборят старите фондохранилища на музея и се построят нови, да се обособи офис-сграда и музейно кафене в..

публикувано на 25.10.24 в 12:23