Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекъсвания на сигнала на БНР Бургас в Царево днес

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Царево. 

Причината е редовната годишна профилактика на предавателя Папия  на честота 91,7 MHz. Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно от 9 до 17 часа.

 Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.


По публикацията работи: Нина Рангелова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Болярово празнува на Димитровден

Жителите на Болярово отбелязват 50 години от обявяването му за град.  Празничната програма започва в 10.30 часа с Тържествена света литургия в храм "Свети Димитър" в града. Час по-късно е литийното шествие от църквата до града. Точно в 12 часа е тържественото честване-ритуал по издигането на националното знаме, знамето на Болярово и Европейския съюз...

публикувано на 26.10.24 в 08:00

Въвеждат временна организация по ул "Крайезерна" в Бургас

Във връзка с полагането на асфалтово покритие на локала на ул. „Крайезеранa“, от 08:30 часа до 15:00 часа днес се въвежда временна организация на движението, като се затваря за движение на превозни средства участъкът от пресечката с „Трансвагон“ до „Тивекс“.  Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в района.

публикувано на 26.10.24 в 07:56

Почитаме Свети Димитър Солунски

На 26 октомври Църквата ни почита паметта на св. великомъченик Димитър Солунски, считан за един от най-великите светии сред Православието. У нас името му се свързва и с възстановяването на Второто българско царство през XII век, когато братята-боляри Асен и Петър обявили в Търновград, че не признават повече византийската власт. Това станало на храмовия..

публикувано на 26.10.24 в 07:44

Днес е ден за размисъл

12 879 са образуваните секции в страната за утрешния предсрочен парламентарен вот. Зад граница сънародниците ни ще гласуват в 719 секции в 57 държави. Днес помещенията за гласуване се оборудват със всичко необходимо - хартиени бюлетини, машини, избирателни списъци, протоколи, паравани и други, след което секциите се запечатват и остават под охраната на..

публикувано на 26.10.24 в 07:40

Огнище на птичи грип е установено в голяма птицеферма в ямболско село

Огнище на птичи грип е регистрирано в голяма птицеферма в ямболското село Болярско, умъртвени ще бъдат около 350 хил. птици. В 10-километровата наблюдавана зона попадат град Ямбол, шест села в община Тунджа – Безмер, Хаджидимитрово, Ботево, Бояджик, Роза и Гълъбинци, сливенските села Чокоба, Скобелево и Бозаджии. В региона се проследява..

публикувано на 26.10.24 в 07:37

Откриха реставрираната къща музей на Добри Чинтулов в Сливен

Къщата музей „Добри Чинтулов“ беше открита с официална церемония след реставрационните дейности предприети от община Сливен. Реставрацията е част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в града. Проектът представлява една от най-мащабните инициативи на общината през последните години за..

публикувано на 25.10.24 в 15:07

Ремонтират Археологическия музей в Бургас с пари от Министерството на културата

Проект за изготвяне на цялостен ремонт на сградата на Археологическия музей в Бургас е одобрен за финансиране от Министерството на културата. Планира се да се проектира цялостен ремонт на покрива, фасадите и вътрешните помещения на сградата; да се съборят старите фондохранилища на музея и се построят нови, да се обособи офис-сграда и музейно кафене в..

публикувано на 25.10.24 в 12:23