Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Евранет”: запазването на армънския език и култура

• Запазването на армънския език и култура в контекста на политиката на ЕС за запазване на езиковото многообразие в европейското културно пространство. Записи от България, Македония и Венеция.
• Европейски културни новини.
• Музиката на Европа: музиката на Румъния
• „Защо се чувствам европеец” – есе от Любомир Пеевски.
събота, 15 август, от 16.30 часа


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Паметник на Емилиян Станев

Спомен за Емилиян Станев (видео)

обновено на 30.05.24 в 11:01

XIV Научна конференция по онкология: Форум за иновации и обмен на опит

От 14 до 16 юни, в хотел Рила, курортен комплекс Боровец, ще се проведе XIV Научна конференция по онкология. Събитието, следвайки дългогодишната успешна традиция, отново ще събере специалисти от областта на онкологията, за да споделят ценния си опит и да обсъждат нововъведения и постижения в онкологичните изследвания и грижата за пациентите...

обновено на 30.05.24 в 10:26

Тържественото поклонение пред тленните останки на цар Фердинанд

Вчера (29 май) в двореца "Врана" политици, духовници, общественици и граждани се поклониха пред тленните останки на цар Фердинанд по време на тържествена траурна процесия.  Връщането на костите в България е осъществено по искане на Симеон Сакскобургготски и с разрешение на Министерския съвет. "Днес е един исторически ден за България. Това е..

публикувано на 30.05.24 в 10:19

Делниците и празниците в село Паничери

Село Паничери се намира в община Хисаря , област Пловдив и в него живеят около 800 човека. На север от селото се намира комплекс от древнотракийски мегалитни светилища, наречени Марковите камъни. Продължителни проучвания на български археолози и етнолози доказват по убедителен начин, че тези камъни представляват светилища, които са били..

публикувано на 29.05.24 в 15:25

Проблемите на спешната медицинска помощ у нас

След Световния ден на спешната помощ – 27 май в "Lege Artis" говорим за спешните медици и професията парамедик с И ва Пехливанска – председател на Съюза на парамедиците в България. За поредна година вниманието на българското общество беше насочено към проблемите на спешната медицинска помощ у нас , заявява Пехливанска. По данни на съсловната..

публикувано на 29.05.24 в 12:59