Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Честита Коледа с новия хит на „Радиодеца”-та на БНР

Снимка: Булфото
Най-новият хит на вокална група „Радиодеца” на БНР е „Честита Коледа”. Празничната песен е част от коледния албум, който вече е на пазара, и е продуциран от Рекламно-издателската къща (РИК) на Българското национално радио. Автор на музиката и аранжимента е Ефтим Чакъров, текстът е дело на Александър Петров и Иван Тенев. Записът е реализиран в Първо студио на БНР. Изпълнителен продуцент на новата продукция е Доротея Петрова.
Малките възпитаници на диригента Илина Тодорова са на възраст между 5 и 12 години и се радват на обичта на публиката в цялата страна. В края на лятото „Радиодеца”-та на БНР бяха аплодирани и в Латвия, а световнопризнатият композитор Раймонд Паулс даде висока оценка за потенциала и майсторството на родните певци.

Детската група на БНР е създадена през 1990 г., като репертоарът е изграден предимно от песни на български композитори, написани специално за състава. „Радиодеца”-та имат издадени девет самостоятелни албума.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За 40-и път БНР с "Искри" – националния конкурс за детско литературно творчество

И тази година Националният конкурс за детско литературно творчество "Искри 2023" предизвика интереса на много от пишещите български деца в страната и по света. В Българското национално радио получихме около 300 произведения, изпълнени с разнообразни теми и невероятни герои. Церемонията по награждаването на отличените деца може да..

публикувано на 18.06.23 в 09:00

БНР организира за втора поредна година кампанията "Българските посланици на културата"

За втора поредна година Българското национално радио организира кампанията "Българските посланици на културата". Целта и е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори, представители на танцовото изкуство и други, които със своето творчество през 2022 година прекрачват..

публикувано на 24.11.22 в 17:11

In memoriam: Александър Спасов

На 48 години внезапно почина нашият колега Александър Филипов Спасов. Той беше дългогодишен звукорежисьор в отдел „Говорно-драматичен звукозапис“ към Дирекция „Техника“ на Българското национално радио. Ще запомним Сашо с неговата доброта, честност, всеотдайност и голям професионализъм. Изказваме съболезнования на семейството му. Опелото..

публикувано на 03.02.22 в 14:50
Радиопредавател

Планова техническа профилактика на предаватели

От 9.00 до 17.00 часа ще бъде извършена планова   техническа  профилактика на  предавателите на ултракъси вълни РАЗГРАД 4  на честота 103.5 MHz, СМОЛЯН 4 на честота  101.6 MHz и ТУТРАКАН 4 на честота 88.5 MHz. Възможни са прекъсвания на сигнала на "Хоризонт" . За посочения период програмата може да се слуша онлайн на  player.bnr.bg , а в..

публикувано на 16.09.21 в 06:00
Княз Фердинанд I, премиерът Александър Малинов, министри, офицери и други официални лица при обявяването на независимостта на България на 22 септември 1908 г. във Велико Търново.

22 септември - Ден на Независимостта на България

…Българският народ непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода, и, въодушевен от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя и създаде от нея под Мое ръководство и онова на О`Бозе почившия Княз Александър, държава достойна да бъде равнопоставен член на семейството на цивилизованите..

публикувано на 22.09.20 в 08:15