Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пианистът Йовчо Крушев: С маестро Дафов имаме бурни преживявания на сцената

Проф. Йовчо Крушев
Снимка: личен архив
Свирил съм Първия клавирен концерт на Ференц Лист повече от 300 пъти, много от тях извън България - това сподели проф. Йовчо Крушев за слушателите на предаването "Алегро виваче" по повод предстоящото си гостуване като солист на Симфоничния оркестър на БНР на 17-и януари в зала "България", когато ще прозвучи отново тази творба от големия романтичен репертоар.

Като много зает солист проф. Крушев поддържа голям брой клавирни концерти и твърди, че обича най-много произведението, на което се е посветил в момента:

През последните два месеца свирих Моцарт, свирих Бетовен, сега свиря Лист, а предстои Гершуин. Засега календарът ми е запълнен до 2016-а година.

Дали точно музиката на Лист е най-подходяща за артистичния му натюрел - чуйте цялото интервю на Татяна Иванова с проф. Йовчо Крушев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Йордан Дафов ще дирижира Радиооркестъра в петък

Маестро Йордан Дафов е сред най-уважаваните и опитни диригенти у нас. Последната му поява на пулта на Симфоничния оркестър на БНР за концертна изява е през 2000 година. По-често е канен за записи и по неговите собствени думи музикантите са винаги в добра..

публикувано на 15.01.14 в 16:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14