Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Гийом и момчетата - на масата!" взе най-много статуетки "Сезар"

Екипът, създал филма "Гийом и момчетата-на масата!"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Филм на Гийом Галиен беше отличен като най-добър с наградата "Сезар" на снощната церемония в Париж.  Френският актьор, сценарист и режисьор отнесе пет статуетки за комедията си "Гийом и момчетата - на масата!", събрала два милиона зрители миналата есен. Победителят изглеждаше зашеметен от успеха, поемайки един след друг "Сезар"-ите за най-добър филм, най-успешна първа лента, адаптация и монтаж. 

Друга изненада беше четвъртият пореден "Сезар" за режисура за Роман Полански. Почти 80-годишният режисьор подобри собствения си рекорд с филма "Венера в кожи".

Затова пък "Животът на Адел" на Абделатиф Кешиш, носител на последната "Златна Палма" в Кан, си отиде с една-единствена награда - за млада артистична надежда, присъдена на Адел Екзархопулос.

Сандрин Киберлен получи "Сезар" за най-добра актриса, а Нилс Ареструп - за най-добър актьор. Американката Скарлет Йохансон беше възнаградена за цялостното си творчество.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14