Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политиците не могат или не искат, но не спират да обещават

Икономическото развитие у нас отдавна е просто термин, който се използва само в минало време. Една министърка тия дни каза, че сме щели да излезем от кризата благодарение на индустрията. И не уточни благодарение на коя индустрия. По нашите географски ширини индустрия не остана, разсипано беше всичко, което можеше да произвежда нещо, отломките от останалото берат душа или се крепят на магия…


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
д-р Орлин Колев и Анелия Торошанова

За дискриминацията – тормоз, преследване, подбуждане

В рубриката "Съветите на адвоката" на юридическото предаване "Законът и Темида" д-р Орлин Колев – експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация, дългогодишен консултант на предаването, отговаря в ефир на слушателски въпроси. Петър Ненов, София: С оглед на обстоятелството,..

публикувано на 18.10.24 в 15:00

Персонализирана терапия за рак: Български изследовател сред водещите млади учени на света

Иновативното проучване на лечение на рак на гърдата, ръководено от д-р инж. Веселина Узунова, ѝ донесе място сред топ 30 финалисти в световния формат на Програма "Най-изявените млади личности на света" за 2023 г., организирана от Международната младежка камара – България (JCI Bulgaria). Проучването ѝ в областта на туморната нанотераностика следва..

обновено на 18.10.24 в 12:40
адв. Петър Николов, Анелия Торошанова, адв. Елка Пороминска и адв. Деян Драгиев (от ляво надясно)

Противоречат ли на правото на ЕС промените в Закона за адвокатурата?

Противоречат ли на правото на ЕС промените в Закона за адвокатурата? Какви изисквания има нормативната уредба на Европейския  съюз по отношение на защитата на важни, според договора на функционирането на ЕС, принципи и права, във връзка със съдебните разноски и възнагражденията на адвоката? За справедливата и балансирана законодателна уредба – една..

публикувано на 18.10.24 в 12:35
Генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев: Създаването на дигитално съдържание е ключово за бъдещето на радиото

Генералният директор на Българското национално радио (БНР), г-н Милен Митев, гостува в предаването "Нашият ден", където говори за ролята си на настоящ и бъдещ генерален директор на медията. Той благодари за доверието, което му беше гласувано за втори мандат както от Съвета за електронни медии, така и от много от колегите му в радиото. По думите му..

обновено на 18.10.24 в 11:38

Село Лозен стана дом на първия музей на лютото в Европа

В рубриката "Епизоди от живота" на предаването "Нашият ден" беше представен първият "Музей на лютото" в Европа, разположен във ферма "Чили Хилс" в село Лозен. Той е отворен за посещения напълно безплатно и предлага уникално преживяване за любителите на люти чушки. В музея могат да се видят над 130 вида люти чушки от различни краища на света ,..

публикувано на 18.10.24 в 09:09