Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трио "Атанасов" издава дебютния си диск за европейския пазар

Трио "Атанасов"
Основано през януари 2007-а година от трима млади музиканти, възпитаници на Парижката висша национална консерватория за музика и танц, Трио "Атанасов" започва концертната си дейност през лятото на 2007-а година на фестивала в Льо Виган.

Талантът не зависи от броя на годините. Този цитат отлично илюстрира изпълнението на Персевал Жил – цигулка, Сара Сюлтан – виолончело и Пиер-Калоян Атанасов на пианото – трима млади даровити музиканти, които ощастливиха една ентусиазирана публика. Изпълнението им бе балансирано, грациозно и дълбоко -
пише вестник "Льо Миди Либр".

Пиер-Калоян Атанасов
е с български корени и винаги с удоволствие концертира на наша сцена. Затова и триото, което носи неговата фамилия, е познато на публиката в няколко български града. През лятото на тази година камерното трио отново ще свири в България.

Те са млади, но невероятно зрели. Младежкият им плам ги насочва към неудържимото желание да свирят заедно
- това също е една от оценките за ансамбъла, носител на много награди от конкурси и член на Европейската академия за камерна музика.

Факт е вече дебютният компактдиск на Трио "Атанасов", записан по покана на hänssler CLASSIC - едно от най-престижните независими издателства за класическа музика в Европа. В него са включени творби от Дворжак и Сметана. 

Повече за това чуйте в интервюто с Пиер-Калоян Атанасов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14