Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановяват Люляковите музикални вечери в Ловеч

След 19-годишно прекъсване в Ловеч отново ще се проведат Люлякови музикални вечери, като част от програмата по случай празника на града – 11 май.

Представленията от програмата на Люляковите музикални вечери ще се  състоят  на четири сцени – на Римската крепост, на плаващата сцена в река Осъм, на площада в стария квартал Вароша и на сцената на  Драматичния театър.  В Ловеч  ще  гостуват Държавна та опера – Русе и балет „Арабеск“. 

Концерти ще изнесат Теодосий Спасов и Плевенската филхармония със солисти Орлин Горанов и Еделина Кънева.

Люляковите музикални тържества водят началото си от далечната 1933 г., като първоначално са се наричали „Люлякови празници”. През 1936-а г. прерастват в „Люлякова гостоприемна седмица", а 20 години по-късно в „Люлякови музикални тържества”.
Тази вечер те се откриват със спектакъла „Кармина Бурана“ на Русенската опера.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14