Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смесеният хор на БНР участва в грандиозен концерт във Виена за Деня на Европа

Европейският съюз за радио и телевизия чества Деня на Европа с голям хоров концерт във Виена тази вечер. България ще бъде представена от Смесения хор на Българското национално радио.
На открита сцена пред кметството във Виена ще се представят 8 престижни хорови състава от различни европейски държави. Всеки ще изпълнява акапелно по една песен от своята страна и след това ще се присъединява към домакините - знаменития хор "Арнолд Шомберг". Концертът ще завърши с грандиозно изпълнение на химна на Европа - "Ода на радостта".

Това са елитни хорове и нашето пребиваване при тях аз намирам за много ценно, според мен, заслужено признание. Ние ще пеем една великолепна песен на Любомир Пипков "Вранеят се врани коне" - блестящи фантазии върху фолклорни мотиви. Това е много оригинална и красива изразителна песен, каза диригентът на Смесения хор на БНР маестро Драгомир Йосифов.

Концертът "Европа пее" ще се предава пряко от 22.20 часа по Българското национално радио и Българската национална телевизия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Отбелязваме Деня на Европа

На 9-и май отбелязваме Деня на Европа. Това е датата, на която през 1950-а година тогавашният френски външен министър Робер Шуман се обръща към международните медии в Париж. Европа няма да бъде изградена изведнъж или според един-единствен план...

обновено на 09.05.14 в 11:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три..

публикувано на 14.11.13 в 11:14